Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мешиња вчера пишав дека имав болки во горниот дел на стомакот. Пиев магнезиум,одмарав и се потсмири болката.
    Во истиот период од денот денес пак ме боли во истиот дел на стомакот,но боли повеќе од вчера.
    Многу сум исплашена,30+5 сум.
    Дали се болкиве нормални?
    Цело време ми е увртено дека бебето порано ќе се роди,испаничена сум,ми се плаче.
    Пред 6 дена бев на преглед и ме гледаше матичниот само со абдоминално ехо и зборовите беа супер сте и ти и бебе.
    Помагајте ве молам

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Земете си Феррум лек сируп, 2год со анемија страшна се мачев и што не испив, а сирупов за месец дена ми ја направи перфект крвната слика (трудна бев некои 3,4ти месец со второто), и од тогаш ми е супер. Џабе пари е, состав ист како Малтофер (дури и изглед и вкус ист има сирупот), ако сте чуле и тој го фалат само го нема кај нас. Во упатството има дури и колкава доза треба бремени жени да пијат, јас пиев 10мл дневно и обавезно вит Ц.

3. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    bolki vo gorniot del od stomakot moze da bidat od zeludnik,stom ne te boli dole ne e strasno

4. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    [/QUOTE]
    Со рака ме прегледаа..

5. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Зошто се секираш за болки горе кога си била на ехо неделава се е во ред. Да се доле па да се секираш за цервиксот. Веројатно притиска на орган некој горе затоа боли. Смири се.

На Martka и @Verba им се допаѓа ова.
  6. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Фала девојчиња. Фала @lavica82 .
    Како што вие знаете овде да утешите и смирите,никој!

На lavica82 и Martka им се допаѓа ова.
  7. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Девојки искуство со вагинален исцедок, а брисеви уредни? Последниов месец ми се зачести не е кој знае колку многу, но ми пречи. Инаку 17 недела сум, а брисеви правев пред една недела.

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас 17/18та недела бев на одмор, се бањав во море. Кога се вратив вагинален исцедок ептен често, се исплашив да не сум закачила нешто иако бањањето ми беше одобрено од гинеколог. Правев брисеви и се беше уредно. Гинекологот ми кажа дека во тие недели се зголемува вагиналниот исцедок, а ете мене ми се поклопи со одморот па паничев безвезе.
    Инаку сега 23та недела, уште исто. Зголемен вагинален исцедок си стои како нормалнен симптом во сите прирачници, немај гајле :)

На ***Bony*** и Kaffe им се допаѓа ова.
  9. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас сум цела бременост еве до 30 недела со зголемен исцедок. Нормална работа,беше коментарот на секој доктор кој го прашав за мислење

На lavica82, Martka, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Докторката ми рече дека ако ептен ми пречи да земам канестен маст, но мислам дека ќе можам да издржам. Многу е различно прва и втора бременост, сега во вторава обрнувам внимание буквално на секоја најмала промена.

11. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки јас почнав многу да јадам еден апетит леле ако продолжи вака се колнам 10 кила за 2 дена ќе качам ненормално е ова одеднаш ми се зголеми апетитот колку и да јадам после пола саат пак гладна :sweat: (facepalm) :?:

На Meckicja и Martka им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Мене секое ковче ме боли денес,стомакот ме наболува од лева страна како топче ми се стврднува,кичмата исто и гасови исто.
    Среќа знам како изгледаат породилни болки па не паничам ама пак ми фуфка.

13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас од вчера чувствивам болка во препони и долу ниско кога стојам како лигаменти истегнати да имам. Си реков вчера дека повеќе шетав да не се заморив и од тоа да ме боли. Се напив магнезиум и си легнав, ама денес пак така ми е. Особено кога се наведнувам или клекинам. Ама не е некоја силна болка и си велам нормално е. Бебе натежнува и нормално е по малку да ми тежи. Или?

14. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    Ќе си болат препони, мене од 7ми месец па еве до крај... Докторот ми рече нормално е се истегнуваат лигаменти, бебе си тежи, телото си се спрема.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Си имав убав план за викендов, ќе одев на депилација и на шишање, ќе шетав на ручек со другарките па ќе си купев некои бебешки алиштенца ама.... ме фати стомачниот вирус и мене, или пак како последица на хеферолот и фероглобинот што ги почнав од четвртокот, а петокот правев тест за гестациски дијабет стомакот не ми издржа.
    Петок навечер до пред скоро, неможев да се мрднам од кревет, сите мускули ме болат како последица на напрегањето додека повраќав..
    Бебко вознемирена не прекина да се превртува и клоца.
    Го измачив кутрото, една недела болна настината, следна со повраќање и дијареа.
    Си поплакав зошто колку и да се вардам пак се разболувам и вака ми се мачи бебето..

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Еве и јас сум истата,ваљда е нормално и само лежам ме фати страв.

17. Mamamia1234

Mamamia1234 Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Jas sum 32+6 odkako ke se najadam pocnuva da ika moze 2-3 minuti ,zboruvam posle sekoe jadenje imam zaprimeteno

18. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Имам премногу грчој во нозете пием магнезиум но пак имам неможам да ја оптегнам ногата и кога ке ме фати после ме болат нозете и ми се омалаксани магнезиум пием од 245мг можеби е тоа малку да земам по 2 или да се консултирам со доктор

19. Mamamia1234

Mamamia1234 Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Jas pijam magnesium direkt so B-complex 400mg e po edno navecer pijam i eve ne sum imala do sega problem so grcevi,a vo 8 mesec veke sum vlezena...

20. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    И јас сум 8 месец и до сега немав проблеми така понекоаш ама овие два дена буквално неможам нозете да ги оптегнам одма ме фаќа грч и ужасно ме боли и ме омалаксува цела нога наредна недека сум на контрола па ќе прашам дали може да пием по 2 таблети