Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

јас еднаш порано кога имав цистит така ме болеше пред и за време на уринирање. Мислев настината сум и не обрнав вниматие. Потоа состојбата прогресираше па почна да ме печи урината и да имам дури и малку крв. Кога проверив урина испадна цистит и покачени ми беа и леукоцитите и седиментацијата во крвта. Така да обавезно испитај си урина и крвна слика. Во меѓувреме чај од брусница пиј. Со помин нека е.

Талкачка likes this.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Здраво мамички. Бремена сум со 2ро бебенце, но сум многу исплашена од претходен лош пораѓај, го потиснувам тоа, гледам да не мислам ,но сепак нормално ми се враќаат филмови. Како да се справам со тоа и дали некоја друга има вакво искуство? :hug:

3. Талкачка

Талкачка Истакнат член

Секој пораѓај сам за себе говори, мајка ми и со мене (прв пораѓај) и со брат ми различно поминала...како брат ми што го родила вели 10 деца би родила а како мене 10пати би размислила дали да остане бремена...така да не мисли на тоа како било...само за добро размислувај...мене ми е прва бременост и од ништо не се плашам поради школото од мајка ми...едно лошо искуство не значи дека ќе те следи цел живот

Adeline and Meckicja like this.
  4. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

5. anita123

anita123 Истакнат член

Имам некако како жолтеникав исцедок од што може да биде? Инаку немам печење некогаш некои денови ми се појавува од време на време, денес правев и брисови најверојатно е некоја инфекција,искуства?ми дадоа вагисан 7 дена да ги користам за да се исчисти исцедокот

6. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Поразговарај со психолог, они се стручни да помогнат во соочување со стравови

7. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Здраво на сите, од утре сум30та недела и сакав да прашам дали и вие чувствувате омалаксаност. Едвај стојам низок притисок се тетеравам кога одам и мн брзо се задишувам. Крвната слика крш, железото 7, почнав да пијам тотема од вчера па се надевам ќе се опраам малку. Прашањето ми е дали е можно да плеснам со 7 железо, се надевам ќе го оправам како е можно да ми падне од 20 на толку ниско

8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Железото варира во текот на бременоста ,а и како расте плодот така повеќе ги троши твоите резерви на железо ,искрено мислам дека тотхемата и не е баш ефикасна ,јас пиев хеферол по една капсула на ручек и супер поминав железото ми беше супер .Нормално е да се уморуваш повеќе и да се задишуваш немој да се плашиш ,уште ситно броиш до крај издржи со лесно :)

9. Miiaa

Miiaa Активен член

Девојки денеска имав кавга со мм бидејќи земав да зачистам по дома и мн јако се искаравме зш треба да одмарам ама минатата недела кога бев на преглед матичниот доктор ми го мереше грлото ми беше 38 и рече супер било. Мн ми е страв нешо да не му се деси на бебе мн се изнервирав се напив и б6 ама некако не помага за нервозава и башка мн сум стегната неможам да се опуштам. Немам болки само слаби пецкања. Се плашам да не му наштетив на бебето нз дали да одам на контрола утре. Шо мислите?

10. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Ако се наштетуваше на бебе од една нервоза, немаше светот да биде 7,6 билиони жители :)

AngIv, Kitten, Charlotte* and 5 others like this.
  11. Miiaa

Miiaa Активен член

Не само од нервозата и од тоа шо малце зачистив ама ѕоа го направив зш сеа ми беше добро грлото иако оваа бременост ја почнав со скратено грло ама сеа ми рекоа добро било. И башка и нервозата и уше сум мн стегната немогу да се опуштам

12. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

3,8 грло е идеално во било која фазс од бременост. Мене во 20 недела ми беше 3,2 па ми рече одлично е.

Charlotte* and Miiaa like this.
  13. Miiaa

Miiaa Активен член

Во 17 недела бев кога ми го мереше

14. an4ii

an4ii Популарен член

Мене ми го мереа во 16 недела точно ми беше 3.77 и ми рече супер е и баш го прашав за деминзиите дали зависат од неделите рече не се што е над 3.0 се смета за супер

Charlotte*, Miiaa and ajaja95 like this.
  15. saramila09

saramila09 Истакнат член

Јас само што се вратив од болница ме фати вирус пролив повраќање омалаксана цело тело ме болеше грчеви :puke: и отидов во систина ми дадоа неколку инфузии сум изгубила многу течности притисок низок резултати катастрофа од што сум повраќања многу .. сега сум Добро со терапии ќе се среди дај боже битно бебушка си е добра :inlove: а мама ќе издржи :muscle::coffee:

abc1234 and aceee99 like this.
  16. wings

wings Популарен член

Не се секирај, малку зачистување добро е за одржување физичка активност.
    Јас сум со 2 годишно дете, чистам секој ден, едно 67 пати клекнувам и се наведнувам по играчки, нема лифт зградата а барем 3 пати искачам во денот итн.. не дека е ова ок ама ете се е добро за сега. 31ва недела сум а грлото 3,2 ми беше во 25та

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Na mene deneska mi zemaa krv za skrien seker I od glikozata mi e mnogu tesko I kaj 11 saatot ke mi zemaat pak krv I ke mi go dadat rez

18. anita123

anita123 Истакнат член

мамички што да се зема за бактерија во урина ? некогаш имам какао пожолтеникав исцедок некогаш некои денови не, кои чаеви смееме да ги пиеме ?увин, брусница ? ми даде гинекологот вагисан вагиналети и многу страшно печење имав неможев да издржам и не знам дали да ставам пак .. инаку пред тоа не осеќав ништо

19. monik55

monik55 Форумски идол

Каква бактерија имаш?

20. anita123

anita123 Истакнат член

пишуваше само ретки бактерии во урина,направив брисеви ама сеуште не се готови