а што може да се користи за одмивање освен камилица ? ме пецка некако дали и од вагиналетите што ги користам дека се со антибиотик ?.. дали може со магдонос или сода бикарбона ?
Пиеш ли пробиотик? Пиј и многу јогурт. Мислам дека со сода да се одмиеш нема штета, ама се немам консултурано со др дали смее во бременост. Ако некој има дозвола нека каже сакам и јас да си направам промивка некако како да чувствувам чешкање кај клиторисот откако ми мереа цервикс. Може само психа ми е.
@monik55 од мое искуство најдобар пробиотик кој веднаш делува е Пролајф суспензијата во шишенце. Значи едно шишенце дневно е доволно, го пиеш на екс, околу 50 денари е едно. Исто така од чаеви против пролив само сушена кора од калинка! Одма средува, уште истиот ден.
Жени имунитетот ни паѓа или што е работа?! Еве @monik55 со вирус,јас сум со затнат нос,малаксаност и што уште не... Само на чаеви,супи и топло млеко сум...
Јас бев на специјалист за носот, кај мене и воспаление на синусите ја влоши работата. Ми дадоа две спрејчиња и гел за носот. Полесно се дише. И кивавица да пријавам. Кога кивам мислам нозете во чвор ги врзувам од страв, еднаш бев лабава ептен и толку силно ме опржи доле, уплав фатив од кивање. @only44you како си со мачнините, се среди барем малку?
Кај мене цело време е таква состојбата со синусите.. Ми дадоа само аква марис спреј. За кивањево од памет се вадам, ме сече долу во стомакот и се штрекнувам.. Кашлав подолг период па стомакот често ме боли, матичниот вели од напорот од кашлањето дека е болката освен од ширењето на мускулите и кожата, па му верувам..
Значи не е штетно, одлично тогаш и јас ќе барам почесто преглед фала ти И мене ми спомна докторот дека нема потреба ама јас имам потреба барем на кратко да го видам
nemase potreba,ama jas ne mozam da dodrzam mesec dena i odam na dve nedeli,ednas kaj maticnta ednas kaj privaten
Ох душа моја, ти благодарам што ме мислиш Сепак, и понатака ми е исто со мачнините, трпам... тоа е... Еве 17 недела терам никаква промена нема. Ова не било. Многу многу , ми е поразлична оваа бременост од минатите две. Но што да се прави... Ние мајките сме силни и се ќе издржиме за нашите дечиња ... Како си ми ти ? Уште многу ли ти остана ?