До која недела се пие аспирин 100? Мене матичниот ми вика до 24та, а во систина до 28ма недела одприлика. Тие што го пијат од почеток на бременост ве молам да споделите искуство.
Се мислам кога влегов во 9ти матичниот ми рече можеш сега да го прекинеш магнезиумот ама да не сум грешка ќе пише некоја плус
Аспирин протект од 100. И кај мене така беше и ми предложи матичниот да направам уринокултура, направив и нема ништо, никаква бактерија.
Од пред еден месец имам болки во десниот бубрег. Немам симптоми на печењр при мокрење илиболка,тукусамо болка во десниот бубрег. Матичниот општ лекар има, некое помошно ехо и ме виде има песок кој убаво се гледа... Претходно ме болеше само во лежечка положба а вчера цел ден ме болеше и во движење. Цели време пијам течности,кажувајте чаре....
Женички @Ѕвездички i @ajaja95 и јас сум на истиот аспирин и не ми кажа да го прекинам. Сега сум 31+4 а кај матичниот сум дури во 33 и некој ден на преглед. Заборавил или? Сите ли сте го прекинувале? @Sparkles27 матичните немаат апарати за CTG. Обично каде што се реализираат породувањата ги има. Јас кога го закажав прегледот во 34 та недела за брис и ехо, матичниот ми рече уште тој преглед и после ќе си одиш таму каде што ќе се породуваш
@Martka точно,сега читам. Пишува дека ацетилсалицилната киселина (лоја ја содржи аспиринот) е контраиндицирана за време на третиот триместар
Но сепак со консултација на гиникологот све е индивидуално и никако прекинување без консултација.Секое добро
Мајки, работата ми е стоечка. Додека работев бебето мрдна ептен долу кај вагината, и мислам како да ме изгреба дури внатре кај бешиката од прилика. Седнав малку и се смири. Ќе влезам уште малку во 7ми месец. Нотмално ли е вака да ми прави? Прв пат почувствував болка таму при мрдање на бебето и се исплашив иако беше краткотрајно