И јас од вчера. Се вратив од шетање и ме искинаа при движење препоните. Инаку досега само ми крцкаше карлицата.
zdravo zenicki. posledna menstruacija mi bese na 06/08 so decko mi se zemavme na 11/08. I veke sum bremena. pred menstruacija ne sum imala nikakvi odnosi taka da ne mozam da presmetam kolku sum bremena spored toa kraj na posledna menstruacija. dali e pravilno da smetam od 10/08 pa navaka ili.?
Ке си сметаш од првиот ден на последната менструација, нема врска кога сте имале односи. Инсталирај си апликација на тел и ке се водиш по неа.
Се смета од денот на последна менструација. Што значи кај тебе 6-8. Нека ти е со среќа и со лесно бременоста.
Веројатно немаш потреба од клексан, и биди среќна инбаку боцки секој ден Ќе те тестираат, ако им се види дека треба ќе ти додадат
И јас сум со близнаци и кај мене тек сега почнаа некои болки на сабајле едвај станувам . 29 недела сум и нормално е. Пијам магнезиум и ми помага.
Јас вечерва имам така поизразено стегање на стомакот дури ни магнезиум не помага. Дали што имам гасови или е нешто друго незнам али ми фуфка.
34 недела сум бебуш кога клоца осеќам до вагината се извинувам на израз како да ќе ми излезе дали е нормално се плашим да не се породим порано до сега вака не сум осеќала или од што ме притиска премногу па така осеќам али ипак ми е страв така кој ќе ме фати
Јас сум 25та, еве со кој ќе си разменуваме искуства Инаку и кај мене оваа недела беше така понекогаш, како топка ми се правеше стомакот и на тоа место беше тврд, па го снемуваше. Дури кога се наведнував нанапред осеќав како да ми се стега. Прочитав негде дека околу 24та недела бебето е најактивно, па веројатно поради тоа вака ни се случува. Ќе помине, моментална ситуација е. И јас вака бев испаничена и секој ден си паничам од секој нов симптом
Од десната страна на вагината на надворешниот дел веднаш до labia majora ми се појави нешто како оток, не е многу голем, ама го има. Кога лежам не можам да го напипам, ама кога стојам го чувствувам. А кога одам ми прави некоја нелагодност. Некако се загрижив што би можело да биде... Секако ќе идам на лекар, но до тоагаш ако имате некое вакво скуство, ве молам споделете. Инаку од денес 24та недела сум
Добро утро мамички Ние денес бевме за првите брисеви, сега ке чекаме резултати. Дали некој правел оваа недела брисеви сакам да го прашам нешто? И кажете ми витамински апчиња какви пиете? Јас сум сеуште само на фолна др. ми каза ако сакам можам фемибион 2 да земам ама дека и немора а веке сум 14 нед. и сега незнам што да правам дали да земам или не
Мамички јас сум 17+5 од пред неколку дена многу нозете ми се здрвуваат ноќе во спиење толку многу што ме болат и се будам кога се вртам. И наутро ми треба време додека се пуштат додека се раздвижам убаво не поминуваат. Ви се случува ли и вас или ја имам некој проблем? Си помислив да не се стегам кога спијам и гледам само настрана да спијам ама мн ме болат нз што да направам?