Јас првпат слушам дека бебето е измачено од мајката што е болна па затоа малце клоцало. Секој ден нее исто активно некој ден по малце некој ден повише. Како проаѓа бременоста така се помалце простор има. Моево јас кажав како го осеќам а на ехо сие супер понапредно нема никаква мана.
Добро незначи дека дека мора да имаш баш ти слушнато дека можело да е така или не, си пишав како јас го чувстував, и како си размислив дека затоа што мене ми беше многу мачно, го измачив и бебето, и помислив дека заради тоа не мрдаше активно, значи пишав јас како си го разбрав нештото, не и реков на членката дека официјално потврдено е ова, дека е поткрепено со истражувања или докторско мислење.
А јас кај пишав дека мора да имам баш јас слушнато? Јас си кажувам за мене и од искуството што го имам зад себе. Јас знам дека бебето сие заштитено во плодовата вода и нема никаков ефект ако е болна мајката. Верувај дека имам многу слушнато и читано ова немие мене сефте па да си нагаѓам работи.
Девојки јас сум 9 +1 недели, секој ден ми е лошо повраќам 2 - 3 пати на ден, добро ама денеска не ми е лошо, немам киселина ни немам повратено, Дали е нормално некој ден да немам симптоми или мора секој ден, Понеделникот што помина бев во ехо све беше ок, да паничам или е нормално, или да одам понеделник пак на ехо. Поздрав
Јас сама дома фарбав додуша со вар и нишш не ни се случи. Ако била еко бојата не би требало да е штетно. А и викаш ете сте луфтирале.
Ако повраќањето продолжи нека те види лекат зс секој случај. Инаку е нормално еден ден повеќе друг помалку да се изразуваат симпоми. Со лес❤️
Ме боли цел ден во една точка до папок на лева страна. Ама само во една точка на некоја секунда и ја снемува болката. Не е неиздржлива, но е многу незгодна. Некој слично? И некое чешање на стомакот ми буди кошмари дека ќе станам едно утро цела со стрии. Не два пати на ден мачкање, туку четири пати уклучив. Ако и на ова испаднат алал вера да ми е. Бебево турбо раздвижено неделава, нема ни ден ни ноќ. Денес со главоболка и омалаксаност. Сите симптоми на 23 недела се тука. И вртоглавица да. И дупло послаба енергија.
Девојки мене паника почна да ме фаќа кога ќе ме прашаат дали мрда бебето овие денови не чуствувам нишо пред некој ден само боцкање у стомакот почуствував др нишо . почнаа црни мисли да ми се вртат у глава. Инаку веќе влегувам у 19 недела. Неделава сум на конторла цел месец не сум била.
@NNA, @flower55555, симптомите не мора да ги има секој ден, знам иста сум како вас но како минуваат неделите гледам дека секој ден си е различен. Еден ден ме боли половина, друг стомак, еднаш цели гради, некогаш само брадавици, таман си се пофалив дека не ми се гади толку и си велев готово од повраќање, сабајле така си го започнав денот. Не е едноставно ич, на се се штрекнувам и бројам денови до следна контрола. Но мораме да мислиме позитивно, имаме уште многу пред нас. Се ќе биде во ред
Како врват недели така апетитот расне. Почна страв да ме фаќа. За шеќер, маснотии, притисок и дебелина. Повеќе од маж ми јадам. Значи она "јади за тројца" сериозно го сфатив. Мајки, вие што повраќате и ви се гади, нека поминува побрзо и земете од мојов апетит малце ! @Feodora ќе може сликичка од количката? Ја сум разочарана, нема голем избор за близначиња.
Ako ti e strav odi na eho pak neka te vidat vo pon jas taka pravev na pocetokot ke ispanicam ajde na eho I od toa si mislam sega stanav anksiozno depresivna ama okolu mene imam eden kup pozitivni luge sto mi vikaat kako doslo taka ke si odi
Мамички еве една сликичка за опуштање баталете све за доброто на нашите мешиња само нека растат ние се ке издржиме нели убава вечер на сите
И јас барам, имаше некои продавници на ФБ објавуваат дека имаат, ама кога им пишав во инбокс ми рекоа дека нема. Бидејки проверив во повекето продавници ми остана уште Mothercare во рамстор или Солун не ми бега
Да се пријавам и јас со ужасно чешање и страв од стрии. И јас уште што се не мачкам, ама ако решат ќе испаднат и ни нема спас. Туку мене ми се појавија и ужасни киселини. Особено ако каснам нешто благо во денот и не се трпат. Ама ако, барем помалку ќе јадам инаку како си почнав. 33 од понеделник ја почнувам а веќе скоро 7 кг ставив. Не изгледам дебело, ама за моја висина +10 ми се оптимумот до крај. И кај мене е исто. И обично после вакво големо шетање, др ден на ехо има сменето позиција. Па само се молам до 38 да е со глава надоле, како што е на секои 2 недели во нова положба. Имам ужасен страв од царски иако сите др кога ќе ме видат ми велат дека сум мн ситничка и демек сум имала тесна половина ( како мала плачев дека имам најширока половина од сите другарки и сите родија природно) да не инсистирам премногу на природно.
Лелее јас 29 недела а до сега + 13-14 кила како ве гледам сите си пишувате едноцифрена бројка на килограми така паника ме фака, ама што е тоа е не јадам многу количински, мада сега почнува да ми се зголемува апетит. Инаку од почеток немам проблем ниту повракам, ниту киселини и со тоа се тешам Ајде ке слабееме после порагај
Жени како се справувате со вирусите? Маж ми има со пролив, температура, повраќање. И другарите околу нас истиот вирус. Се изолирав денеска од маж ми, ама пак морам да сум околу него. Купив маска, пијам чај, витамин Ц од 1000, супа сварив, смути со мед... Страв ми е да не ме префати
Ова за мрдањето на бебињата ми створи јанза ваљда од премногу замарање. Колку често ги осеќате бебињата на почеток на 7ми? Јас некогаш цел ден некогаш само наутро и навечер а денес само на моменти колку да ми јави дека е тука.
Жени знам дека мислите, и јас сум иста... Престанете да се замарате со мрдањето на бебето. Ако воопшто не го почувствувате 12 саати, тогаш треба да се посети доктор. Се до тогаш е ок. Зар порано се замарале колку било активно бебето или не? Секој плод е различен. Некои бебенца се мирнички, некои се поактивни. А и секоја жена различно го чувствува мрдањето. Зависи плацентата на која страна е, дали има повеќе сало или не... Затоа мамици уживајте и галкајте се со бебчето