Хаха пробувам и јас цело време легнувам на страна ама ноќе нркогаш кога ќе се разбудам некогаш сум на страна но некогаш на полустомак или на грб. Се мислам да си купам перница за трудници ама нз дали ќе помогне
@Dina911 такво креветче 140х70 има вo Mothercare во Рамсторе. И јас барам со такви димензии и само тамо најдов.
@an4ii леле јас сум презадоволна и во дневна си ја носам со мене како во калапче сум во неа, мислам дека веќе неможам без неа преубаво се спие со неа. Мм е љубоморен и ми ја зема,се случува да се разбудам и да видам дека половина ја користи па го тргам да не ми ја сплеска хахах рече и тој ќе си купел хаха мој совет веднаш зимај раат ќе си
А од каде ја зема? Јас сум од Велес и незнам неможам да најдам кај нас тука па ако може да ми кажеш од кај ја зема и дали може преку нет да ја нарачам
@an4ii Мене дада ми ја купи знам дека е од интернет ама незнам точно од која страна ама ај ќе ја прашам и ќе ти пишам
Јас си ја нарачав од Сомниа Шоп преку нет, по карго ми беше доставата до дома. И како што вика @***Bony*** не можам да замислам да спијам без неа и благодарение на перницата до сега не сум имала потешкотии во спиењето
https://www.facebook.com/pernicizatrudnici/ @an4ii на фб пиши само перници за трудници и имаш повеќе избор на модели плус ти ги доставуваат за два дена по карго за да не се замараш, незнам дали ќе ти го отвори линкот кој го прикачив пробај. @Dina911 неверував дека се толку добри значи совршени се и после бременост ќе си ја користам
Затнат нос едвај дишам,грлово црвено бартали дури и сите заби ми се воспалени,устата жар црвена. Мислев ќе ме одмине но не поштено ме бутна. Доле коската ме боли на станување и легнување но ваљда е што сум настината и тоа баеги. Ноќеска испив три литри вода од грлото што мие суво и ме боли и на секој 5 мин во веце ни јас ни маж несме спиени Имам уплав од денов само нека помине побрзо. За два саати ќе одиме да си го видиме тулето што ни прави
"Програмирај се" да мислиш дека ќе се породиш природно И нека не те мотаат со небулози дека ако си ниска и ситна неможеш природно. Жената е направена да може така да раѓа. Единствено ако бебето биде преголемо а карлицата многу тесна, тоа може да зезне работа, а не висината на жената и тесната половина. @monik55 не оставај на случајот, сркај мед, прополис, гаргара и жабуркај чај од жалфија, купи Парадонтакс паста...
И јас со настинките, поштено ме фаќаат сите годинава. Малце да дувне мене одма синус, грло ме боли. Еве ме сега пак таква. Пред месец пиев антибјотик. Аман!
Денес контрола и ЦТГ. Се е во ред,уредно,бебуш за една недела понапреден.Проблемот со болките во кичмата е од бебуш кој лежи многу ниско и уште ми ја притиск матката на задниот ѕид. Поради тоа болките во стомакот и кичмата. Докторката ми рече дека морам да лежам и одмарам многу,на работа никако веќе. Одмор и само одмор. Ми закажа за две недели пак на преглед. Дали при крај почесто се оди на контрола?
Вметни си лукче деновиве во исхрана ќе ти делува како антибиотик мене ми помогна, и супа со повеќе бибер за грло и врело млеко со прегорен шеќер исто за грло. Сепак три дена не ти бега додека да олабави Со лесно
Мајки сите вие што ги носите бебушите на заден зид на постелка кога прв пат почуствувавте клоцање Јас сум 22+ и уште клоцањата ми се слаби и скоро неприметни Искуства
Јас од средина на 6ти месец почнав да ги чуствувам тие клоцања и јас ја носам во заден зид сега во осми месец ребрата ми ги крши
Мене ми е на заден ѕид и мн рано почнав некаде кај 16/7 недела по малку. Од 19 веќе убаво го чувсвував, а сега во 33 цел стомак ми игра.