Jas vcera si kapnav 6kapki propolis vo edna lazicka med taka sakav da si kasnam imam doma od pcelar sto doma si prave propolis I go prodava
Да ве прашам за совет и консултација? Ми падна пломба на едниот заб па денес бев да ми го прават и од неболење, стигнавме до болење. Стоматологот ми стави лек и ми кажа ако ме боли во текот на вечерта утре да идам пак за да почнеме со умтрвување на забот. Е сеа јас иам малку болки и ме плаши тоа шо ќе го донесе утрешниот ден. Ја прашав матичната (гинеколог) за анестезија и ми кажа смееш локална без адреналин бидејќи со адреналин не се препорачува на трудници. А стоматологов не понуди варијанта без адреналин. Дали некоја од вас имала вакво искуство и примила ваква анестезија? Ризично ми е, а од друга страна, не знам како би истрпела без анестезија. Слободно земи прополис без алкохол.
Се надевам дека ќе биде се во ред, со господ напред. Имаш мачнини? Мене по цел ден ми се превртува во желудникот и понекогаш повраќам, ама буквално цел ден ми е мачно
Абе во ред домашен ама тие се растворени со алкохол, а и овој што го имам од аптека е со алкохол затоа незнаев дали да земам. @melani@ се изнајадев лимони ама џабе се повеќе ме зафаќа, пред бременост се лечев со прополис си го знам лекот.
Jас на почетокот имав антитела над 1300, почнав со селен(природен од бразилски ореви 1 на ден) и магнезиум, но и покрај одличниот тсх, др на патофиза ми ја зголемуваше терапијата поради заштита на плодот... Како што напредуваше бременоста така и одев на контроли... Сега за сега е ок,... За други информации, можеби ке добиешод некој друг..
Денес стомакот го осеќам како на дебела жена, мек, онака како сало а не како што ми беше тврд како труднички..колку е нормално тоа за во 5ти месец..во мисла сум денес..
Јас на еден месец кај матичниот, преглед и упат за крвна слика, а понекогаш (еднаш на два месеци ми се фаќа), одам на приватно за второ мислење како се развива
Вчера ни воздух неможев да земам ни да спијам стомакот огромен верувајте или не во вц секој 5/10 минути пекол ми беше стани легни па брзо се уморувам и останувам без здив толку тешко мие што едвај чекам да излезе бебушка тек сега 8ми месец а кога ќе стигнам 9ти ќе треба будна цела ноќ да седам ..
И јас цела ноќ будна. Сабајле во 7 заспав. Никако да се наместам никако да заспијам,па уште и болки во стомакот Денес сум како утепана. Не знам како ќе се тера вака до крај.
вцера бесе на контрола и фраксипаринот ми го укинаа 12 недела сам дали има некоја цленка да си и го прекинале матицниот ми викасе порано до крај ке се боцкас ако има некој со такво искуство да сподели
А замисли како ми е мене,еднаш бев за потврда за срце,после во 12 недела скрининг и сега ми закажаа дури на 7ми ноември. Тогаш ќе бидам 20 недели отприлика и тој ќе ми биди последен преглед на ехо ако е се во ред. Наредно после тоа пораѓај ако имало потреба тогаш можи ќе ми направат уште едно ехо пред крајот,ако не ќе си закажиме царски и од ноември наредно одење на болница ќе ми биди крај на март