Јас не водев бременост таму и не ми наплаќаа цтг. Бев 36та недела, па 38. И три дена по ред во 40та пред да се породам.
Се трудам да мислам позитивно ама тешко ми оди, да поминат 3 месеци па после очекувам да се смирам ама не знам. Фала за советот. Поздрав
@Dusica24mkd кажи ми селен која доза ја зимаш? Мене селенот ми е укинат од последната контрола а го примав три пати на ден т.с 150мг незнам зошто сега ми е укинат
Фала многу, сите до една да имат здраво право бебенце и лесен пораѓај. И јас сум 10+1 ке видам кога ке престанат мачините кај мене. Поздрав
Мене ми го прекинаа во 24та недела, сега сум на аспирин само на секој втор ден. Во ред е бебето, во ноември сум пак на контрола да видиме дали ќе има потреба да се вратам на боцкање или не. Ако трансфузиолог така ти кажал, така прави. Но, види сепак дали ти пишал контролен преглед..
И мене сакаа да ми го прекинат но аспиринот до 30 недела се пие после мора да бидеме покриени со нешто и за некоја недела не се исплати да го прекинат.
Тоа се загрижив и јас, што ако од 30та недела па натаму не примам ниту факсипирин ниту аспирин? Некако не сакам да се оставам на случајност...ајде сега засега тоа што ми мрда солидно секој ден и што во ноември пак сум на контрола ме теши некако дека сум покриена. Правев и ехо на срце, сѐ е во ред, одам на почести контроли кај различни доктори, пијам аспирин...Но, тоа останува до ноември....за после ќе видиме што ќе каже трансфузиолог.
Denes bev na kontrola pred dva dena me bolese cela den stomakot i fcera pomalce ama zafcera rabotev i zatoa se umoriv i denes me prasa dali mi se stvrdnuval mi bil tvrd stomakot da kamen mi bese po papokot i cesto taka mi se pravmi posledniov mesec a 28 nedela sum i mi rece magneziumot da pijam dva pati na den ako za ena nedela me boli pak da odam toa bese namesteno so glafceto nadolu bese svrteno se plasam
Mila ako na nekoja I se slucilo nesto loso ne znaci oti I na nas ke ni se sluce gledaj pozitivno na rab znam kako ti e I jas bev na pocetokot takva I sega mi rekoa pri krajta na dve nedeli eho da pravam I da gi brojam dvizenjata na bebeto ako se namalat odma da odam na eho
Кај правеше ехо на срце? Јас сега следно кога ќе одам ќе прашам да нее касно само. Вака го гледаше супер беше. Што индикација има?
Кај Драшко Димески (Систина) Не ти е касно...препорачуваат и втор скрининг во 29/30та недела, но не знам дали ќе одам..не е задолжително. Во овие недели најдобро се гледа зошто не е преголемо бебето, а не е ни премало.
Nez taka rekoa vcera Dr sasho dimitrovski I Dr madzunkov I dvajcata me gledaa zaedno kontrola za dve ned ovde vo strumica I za mesec vreme na gak I so ctg da pocnam od 34ned mislam oti nesto spomnaa oti imam trombofilija po se izleda
Значи што и да каснам после тоа јанза ме јаде...Јадев некој намаз домашен од сончоглед, магдонос, лук и имало лажиче куркума. Сега читам куркумата не смее да се јаде во бременост. Од сега прво ќе читам па ќе јадам Може да наштети нешѕо во волку мала количина?
Јас..втора кутија ама не ги пијам редовно, скокам по некој ден т.е.заборавам. Ок ми се, мада веќе сум 8ми месец и пак осеќам вртоглавоци можно е да е ниско железото за 10 дена ќе проверам КС ќе знам дали се добри