Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eleonoramardzieva

eleonoramardzieva Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Феминки лек за киселини ? Инаку и нам добро ни дојде дождов после синоќешното дежурење ради јатрва ми имаше некој породилни болки но ништо страшно , па денсе кога си се вративме од контрола си се изнаспавме од дождов :)

2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Кај сите е различно.
    1лажиче сода бикербона во малце вода растворено (некои ставаат и лимонтус),к.вода
    патлиџани, лебче суво без ништо, крекери, ментол бонбони, гумбур,чипс.
    Ама зависи од тебе, пробај си и види што ти одговара највеќе

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мамички сакам да ве прашам дали и вас ова ви се случило во 22-23 недела :?: во последниве 4-5 дена на 2 пати осетив како ми омекнува стомаков над папукот најпојче и па си мислам каде е бебенцето кога е толку мек стомакот :^) ова се случува кога лежам на грб

4. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    zalosna i mene mi slucuva isto mislam deka e dolu nisko vo toj moment zatoa sto sekogas koga e taka samo odam na mockanje inaku pisi tvojoto bebule aktivno li e kako e moevo dva dena go nema ni da zugnit a i bev vcera na skrining doktorkava me uplasi mi kaza da odam kaj dr.DRASKOu sistina da go vidi srceto na bebusot da ne imalo anomalija zastoa sto sum dijabeticar ..a i bebusov me plasit go nema lele inaku samo so vlegov u 23 nedela neli bebto treba da e sega poaktivnoo u panika sum

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    gjul штом така ти рекла матичната докторка, закажи одма преглед кај докторот.
    Можеби не е ништо страшно, не паничи веднаш.
    Докторката сигурно ти го рекла тоа превентивно, колку да си бидеш на чисто, зошто си сепак дијабетичар а тоа си носи одредени ризици.
    Како и да е, реагирај веднаш!

За активноста на бебето во таа недела јас не знам да ти кажам ништо, но тука имам прочитано дека со чоколадо бебушка почнувала да мрда. (Не знам колку е точно ова) :)
    Можеш да пробаш, грицкај чоколадо и чекај го бебето да мрдне! ;)

6. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    MамиЧки немојте да се гризите за активноста на бебето,gjul ти си 23 недела и ке ти казам од искуство и јас како тебе бев ако го немасе да мрдне еден ден пагав во депресија :D но докторката убаво ми објасни тогас бебето е усте многу мало и не дека не мрда но мозе да се намести на место каде сто немозес да го осетис и да си седе таму цел ден,така да не гризете се јас сега сум 27 недела и 4 дена и како минува времето се посилно и посилно го Чувстувувам :) поздрав до сите имајте убав ден :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Beautiful-Princess се јави ти на овој бр за да закажеш за часовите за трудници? Јас звонам веќе некое време и неможам да добијам никој. Да не има др бр?

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Добро утро мамички! Ние некако не сме во чекор со времето, супер сме си расположени. Сабајле правевме Кумбсов тест и си искочи негативен како што треба, беблак си мртка за мерак, попладне сме на контрола да видиме до каде сме, затоа што нели реши буцка да излегува, па сега ја сопираме да си седи мадро барем додека да направи 2500 кг. На минатата контрола беше 1 300, ќофте мајкино, нема на кого да личи... :lol: Башка добивме уште една прерадосна вест, одвај чекам да бидне за сигурно, па ќе ве частам сите после. Не кажувам пред време за да не се џинкс-нам, :D :rofl: суеверна станувам нешто. Ви пуштам на сите едно чудо позитивна енергија, јас ја имам на претек!!! Се надевам дека така и ќе ми остане! :*

На Snow-Queen, ddevojce и zalosna им се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добар ден на сите :)
    ние сме добри,наспани убаво одморени,убаво јадеме и сеуште на ден два по еднаш се повраќа :D
    сакам да ве прашам нешто,еве веке 16 недела ке бидеме а последниве два 3 дена некако доле под попокот има околу 6цм нешто како потечено ми е :?: а кога допирам од озгора малце и ме боли :?: бебуш е тоа или да не е нешто др???
    ова го забележав последниве денови а највеке кога навечер си легнувам :?: понекогаш се плашам да не е нешто др :^)

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Gjul и пробај да лежиш на грб така едно 20 мин :) другото се ти је напишано од јагодче...че мрдни бебушко не се секирај.и мојево мрда кога како :( пошто јас немам време за седејне и одмарајне од кога че станам од кревет нон стоп сум во движејне :) морам да му погодам на сите 2 дечина 1 маже ;) и 2 кученца и моментално сум нервозна се ми смета дајлинското да ми је на страна јас морам да рипнам да го наместам газов не ми седи на едно место :( а на бебето му је убаво така пошто си се нишка во мешето и си мирува :)

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    како мислиш како потечено :| кога лежиш на грб можиш да го видиш тоа или стално се приметува?

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас мислам дека е бебушот....

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    онака на допир кога лежам и рацете ги имам на мешето и забележувам малце како потврдо е :^) ама ако малце со рацете притиснам и се чуствува малце непријатно :^) мала болка :!: не е секогаш така највеке кога лежам на грб.

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :D бебенцето е

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    :D :D лелееее веке почнува да се забележува тоа душиче мое :lol: хихихи ми олесна бре ато ме вати страв малце си викам да не има нешто :D а тоа тоа било мало убаво мое :lol: кога ке му кажувам дека незнаев дали е тоа или нешто друго :D

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Да се јавив и закажав и од другата среда почнувам со часови. Ѕвони од сабајле јас така добив. Кога ѕвонев попладне не се јавуваше никој. Најверојатно некој службен број е.

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    хеелппп..... ги пијам прегнакер со омега 3.. нели се пијат по еднаш на ден. едно апче омега и едно апче од витамините.... вцера не осетив ништо ама сега кога изригнувам осеќам како риба да сум јадела ( знам дека омега е од рибино масло) ама нормално ли е да се осеќа тоа чувство ??

18. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    јас ги пијам истите уште од почеток на бременоста инемам ништо од тоа на ручек ја пијам фолната а на вечер омега3

19. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.866
    Допаѓања:
    28.529
    Ми треба мислење од вас идни мамички :angel: ! Се надевам ќе ми одговори некој :) Сакав да ве прашам колку се штетни ехо прегледиве за бебушот... му штетат ли? :worried: Имате ли таква информација?
    Приодов ќе ми се насоберат повеќе ехо прегледи а имам некаде прочитано дека тоа е штетно за бебушот! Пред една недела бев кај мојот приватен гинеколог, за една недела треба да одам кај матичниот гинеколог и после една недела треба да одам на скирнинг за Даунов синдром! Три прегледи во рок од три недели... Многу ли е? :?:

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    незнам тоа да е штетно не би требало да не прајкат на ехо мислам...
    и јас на почетокот кога забременив еднаш брза помош бев па потоа неколку пати на ехо и вагинално и тоа се за 1 месец се случи :)
    ако има штетно нешто нема да не прајкат таму,не се секирај тие средуват се :)