Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    A veruvaj I Dr pomagaat da pomine stravot

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Јас во глобала сум паничар, ама во врска со јадењето не паничам, јадам ама баш се што ми се јаде се разбира дека секое јадење е во нормални количини. Во овие 37 недели барем 5 пати имам јадено кари сос, прв пат читам дека е забрането.

На Ѕвездички, NNA, abc1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Мене ми е омилено јадење кари сос и јадам не ни читам што смеам,а што не
    Не се замарајте толку се што е умерено е и дозволено

На Meckicja, Ѕвездички и NNA им се допаѓа ова.
  4. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу за подршката, да ембрионот беше многу квалитетен типот АА ми кажа дека 100% е жив и квалитетен. Се обидувам да се смирам потешко ми оди ама се молам ненстоп, сега 1 или 2 пати на ден повраќам. Имаш право од тоа што е пишано ништо не можам да сменам. Фала уште еднаш на сите. Поздрав

5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    2.234
    19 полни недели и денеска ја осеќам бебка околу папокот, прв пат толку високо..сакав да прашам кога се качува над папокот?

6. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Ајде биди позитивна, радувај се на успехот. Штом ембронот е квалитетен шансите да ја истераш оваа бременост се големи. Нормално, ќе си одиш на контроли, ќе си го слушаш лекарот и одмарај, уживај...:inlove::inlove::inlove::hug::hug::hug:

На kukla21, NNA и Martka им се допаѓа ова.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    во 7 месец

Мислам ти со терминот беше некаде со мене. И јас се мислам за ова и секој ден се борам со поривот се да исперам и испеглам, ама рано е уште. Мислам ќе дојде бебето, а јас ништо не сум спремна и така си седам. Сега го терам мм да побрзам со купување креветче и количка чиниш утре ќе се роди. Макар што до кај 36 сакам да имам спремено се, па ако се оди до термин да преперам и препеглам. Од повеќе штета нема.

Последна измена од модератор: 4 октомври 2018
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.121
    Допаѓања:
    24.428
    Исто и јас во 7ми месец :)

9. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Јас сум веќе 6ти, ама мене едното бебече од 5ти скоро во желудник ми е .:drunk:
    На два пати на ехо тоа го дознав.
    Мислев желудникот ми лупа нешто.
    Често ми се случува да осетам како се движи од десно на лево и ме остава без воздух.:whew:

10. Nina 2014

Nina 2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    873
    Девојки здраво,
    Ме немаше подолго време, но ве следам редовно. Моментално сум 24 та недела. Во 21 ва недела го направив вториот скрининг кај др.Симонида Котларова. Докторката беше детална, внимателна, секој орган убаво го разгледуваше и заклучи дека се е во ред со бебето.
    Пред некој ден бев на редовна контрола кај др.Петановски, додека гледа во мониторот,јас не дишам, ги следам неговите реакции, од страв од минатата бременост која се заврши како што заврши. Тој е свесен дека многу се плашам и не коментира ништо негативно,туку на крај на извештајот пишал ; Да се направи скрининг за сигма,,(цревата кај бебето)
    Денес бев на преглед кај друг доктор да ги види цревата кај бебето. Докторот не беше исплашен ,ниту алармираше на нешто лошо,туку само искоментира дека дебелото црево на бебето е исполнето со течност,што можело да значи само дека не е испразнето или пак после раѓање,кога ќе се воспостави првата перисталтика, течноста ќе исчезне...
    Како и да е,јас сум многу исплашена и не можам да се смирам. Зошто,како,од каде сега течност во дебело црево?!..да не е некој синдром?!!, Умирам од страв, место не ме држи. Закажав повторно скрининг кај Симонида Котларова,иако мн се мислам и за кај Димчев(Систина).
    Прашав дали сте сретнале до сега вакво нешто кај бебе, добив одговор,, Ние не ни обрнуваме толку на цревата ,полни или празни,но кај тебе гледаме и влакно во јајце,,
    Дали некоја од вас сњ сретнала со иста или слична ситуација?...Полудувам од грижи;(:sweat:

11. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас колку што си гледам сама на прегледите секогаш во цревата има нешто. Претпоставувам дека тоа е меконеумот. Досега никој др не ми искоментирал нешто, само кога прашав што се тие дамки ми кажаа дека е содржина од цревата. Веројатно е нормално. Е сега јас сум 33 недела и не памтам во 24 дали му беа полни зошто досега никој и не обрнувал внимание на тоа.

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I na moeto bebce kazaa oti ima hiperehogeni creva I ne kazaa oti e nesto loso I resiv da ne se zamaram oti ednas otvoriv na net za ova da citam I procitav mnogu rab sto ne treba I kazav poveke ne citam stom ne kazuvaat Dr oti e nesto loso nema sansi poveke da citam

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Здраво на сите! Имам едно прашање, доколку првата бременост е со монозомија колкави се шансите тоа да се повтори и во втора бременостдали некој има такво искуство или пак нешто знае, се плашам премногу. Фала..позз

14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Што е тоа?

15. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Greska vo hromozomi

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Ќе си направиш генетски тест или амниоцитеза,која недела си?

17. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    10ta nedela sum, ispituvanja ke pravam obavezno, za 3 nedeli imam termin. Sakav samo za mislenje da prasam kolkavi se sansite da se povtori dokolku ima nekoja so prvata bremenost dete so nekakov sindrom kako pominale za vtorata bremenost. Nova sum na forumov pa neznaev kade da pisam pozz

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Тоа никој неможе да ти каже бидејки е специфично дали ќе се повтори или не,имаше членка со истото па во следната бременост правеше тест искочи се ок.

19. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Fala ti:) toa e Bozja volja nikoj neznae kako ke bide, sakav da slusnam samo mislenja

20. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    2.234
    Во мојов случај во прва бременост имав хитен абортус заради аномалии и синдром незнам кој и несакам да знам во 13 недела. Знам само дека плодот или немаше да преживее до 9ти, или ке се родеше и за кратко ке умре . Како и да е тогаш ми правеа испитувања дали е наследно и дали има ризик за наредна бременост да ми е иста . Правев амниоцитеза ми излегоа супер рез. Дека не е наследно и нема да ми се повтори во наредна бременост дека од 10000 бремености се погодува ваква и обично кај постари жени а не кај млади како кај мене ама исто така ми рекоа дека плодот воопшто не е за оставање . Така да се пазевме 6 месеци и уште 3 месеци пробувавме така да 9 месеци од абортусот останав бремена , правев верифи тест да сум сигурна дека бебче е здраво стугнаа супер резултати сега сме 19+1.
    Мој совет е обавезно направи си верифи да ти е мирна душата:) може уште од 10 недела

На Martka, Ѕвездички и fana им се допаѓа ова.