Јас во глобала сум паничар, ама во врска со јадењето не паничам, јадам ама баш се што ми се јаде се разбира дека секое јадење е во нормални количини. Во овие 37 недели барем 5 пати имам јадено кари сос, прв пат читам дека е забрането.
Мене ми е омилено јадење кари сос и јадам не ни читам што смеам,а што не Не се замарајте толку се што е умерено е и дозволено
Фала многу за подршката, да ембрионот беше многу квалитетен типот АА ми кажа дека 100% е жив и квалитетен. Се обидувам да се смирам потешко ми оди ама се молам ненстоп, сега 1 или 2 пати на ден повраќам. Имаш право од тоа што е пишано ништо не можам да сменам. Фала уште еднаш на сите. Поздрав
19 полни недели и денеска ја осеќам бебка околу папокот, прв пат толку високо..сакав да прашам кога се качува над папокот?
Ајде биди позитивна, радувај се на успехот. Штом ембронот е квалитетен шансите да ја истераш оваа бременост се големи. Нормално, ќе си одиш на контроли, ќе си го слушаш лекарот и одмарај, уживај...
во 7 месец Мислам ти со терминот беше некаде со мене. И јас се мислам за ова и секој ден се борам со поривот се да исперам и испеглам, ама рано е уште. Мислам ќе дојде бебето, а јас ништо не сум спремна и така си седам. Сега го терам мм да побрзам со купување креветче и количка чиниш утре ќе се роди. Макар што до кај 36 сакам да имам спремено се, па ако се оди до термин да преперам и препеглам. Од повеќе штета нема.
Јас сум веќе 6ти, ама мене едното бебече од 5ти скоро во желудник ми е . На два пати на ехо тоа го дознав. Мислев желудникот ми лупа нешто. Често ми се случува да осетам како се движи од десно на лево и ме остава без воздух.
Девојки здраво, Ме немаше подолго време, но ве следам редовно. Моментално сум 24 та недела. Во 21 ва недела го направив вториот скрининг кај др.Симонида Котларова. Докторката беше детална, внимателна, секој орган убаво го разгледуваше и заклучи дека се е во ред со бебето. Пред некој ден бев на редовна контрола кај др.Петановски, додека гледа во мониторот,јас не дишам, ги следам неговите реакции, од страв од минатата бременост која се заврши како што заврши. Тој е свесен дека многу се плашам и не коментира ништо негативно,туку на крај на извештајот пишал ; Да се направи скрининг за сигма,,(цревата кај бебето) Денес бев на преглед кај друг доктор да ги види цревата кај бебето. Докторот не беше исплашен ,ниту алармираше на нешто лошо,туку само искоментира дека дебелото црево на бебето е исполнето со течност,што можело да значи само дека не е испразнето или пак после раѓање,кога ќе се воспостави првата перисталтика, течноста ќе исчезне... Како и да е,јас сум многу исплашена и не можам да се смирам. Зошто,како,од каде сега течност во дебело црево?!..да не е некој синдром?!!, Умирам од страв, место не ме држи. Закажав повторно скрининг кај Симонида Котларова,иако мн се мислам и за кај Димчев(Систина). Прашав дали сте сретнале до сега вакво нешто кај бебе, добив одговор,, Ние не ни обрнуваме толку на цревата ,полни или празни,но кај тебе гледаме и влакно во јајце,, Дали некоја од вас сњ сретнала со иста или слична ситуација?...Полудувам од грижи
Јас колку што си гледам сама на прегледите секогаш во цревата има нешто. Претпоставувам дека тоа е меконеумот. Досега никој др не ми искоментирал нешто, само кога прашав што се тие дамки ми кажаа дека е содржина од цревата. Веројатно е нормално. Е сега јас сум 33 недела и не памтам во 24 дали му беа полни зошто досега никој и не обрнувал внимание на тоа.
I na moeto bebce kazaa oti ima hiperehogeni creva I ne kazaa oti e nesto loso I resiv da ne se zamaram oti ednas otvoriv na net za ova da citam I procitav mnogu rab sto ne treba I kazav poveke ne citam stom ne kazuvaat Dr oti e nesto loso nema sansi poveke da citam
Здраво на сите! Имам едно прашање, доколку првата бременост е со монозомија колкави се шансите тоа да се повтори и во втора бременостдали некој има такво искуство или пак нешто знае, се плашам премногу. Фала..позз
10ta nedela sum, ispituvanja ke pravam obavezno, za 3 nedeli imam termin. Sakav samo za mislenje da prasam kolkavi se sansite da se povtori dokolku ima nekoja so prvata bremenost dete so nekakov sindrom kako pominale za vtorata bremenost. Nova sum na forumov pa neznaev kade da pisam pozz
Тоа никој неможе да ти каже бидејки е специфично дали ќе се повтори или не,имаше членка со истото па во следната бременост правеше тест искочи се ок.
Во мојов случај во прва бременост имав хитен абортус заради аномалии и синдром незнам кој и несакам да знам во 13 недела. Знам само дека плодот или немаше да преживее до 9ти, или ке се родеше и за кратко ке умре . Како и да е тогаш ми правеа испитувања дали е наследно и дали има ризик за наредна бременост да ми е иста . Правев амниоцитеза ми излегоа супер рез. Дека не е наследно и нема да ми се повтори во наредна бременост дека од 10000 бремености се погодува ваква и обично кај постари жени а не кај млади како кај мене ама исто така ми рекоа дека плодот воопшто не е за оставање . Така да се пазевме 6 месеци и уште 3 месеци пробувавме така да 9 месеци од абортусот останав бремена , правев верифи тест да сум сигурна дека бебче е здраво стугнаа супер резултати сега сме 19+1. Мој совет е обавезно направи си верифи да ти е мирна душата може уште од 10 недела