Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I jas isto nisto kazi reci ne cepkam po doma

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Сурова си.
    Се вакцинира еднаш годишно патем, без разлика колку години има. Би требало да го вакцинирате.

Најтажни приказни ми се овие каде миленикот се испуцува речиси од дома ради бебе. Јас тоа никогаш по цена на мојот живот не би го дозволила. Моето бебе од првиот ден ќе знае дека во фамилијата стасува како второ бебе, првото ми е кученце кое ми е собрано од улица. И знам дека ќе биде среќно бебе оти ќе расте со миленик дома. Ќе растат заедно. Ниту од болести се плашам, ниту од незгоди. Го вакцинирам редовно и го негувам, спие и лежи кај стаса не ми смета ништо од него. Можам и да тврдам дека е почист од 50% од народот.

Али тоа сум јас нели :)

На barbiche, Independiente, Sparkles27 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    И јас ништо не работам, све мм сам, усисува, прашина, со џокер, пегла, дипли, пружува, мије купатило, мије надвор плочки, буквално све, мие садови, и јадење прави некогаш и ние сме сами, мислам свекрва ми е 1 метар далеку во друга куќа ама некогаш носи јадење повеќе ништо. Јас само седам тераме 11 недела, јас сакам да помогнам ама не ме остава мм, и тој е на работа и плус има и дежурства ама само да најде малку време све работи сам. Куќата свети. Поздрав

На Independiente, ***Bony*** и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.121
    Допаѓања:
    24.430
    И мојот многу ми помага за чистење, за се. Алишта спружувам и збирам ама по скали ми ги носат горе. Свекрвами готви јас многу ретко, откако останав бремена вториов пат јас реков правосмукалка НЕ, и мм не ме остава, првата бременост иако траеше 9 недели се правев и заврши како заврши затоа сега многу си се пазев. Не ми е ништо побитно од бебчето.

На lavica82 и NNA им се допаѓа ова.
  5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    @Milaаа991 уживај си и не се замарај, сосема нормално е сопственото дете да ти биде побитно од домашниот миленик.
    Секој со своите приоритети

На Marija 84, Bella*, Meckicja и 4 други им се допаѓа ова.
  6. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Баш така.. јас несакам ни маче ни куче и 100 пати да е вакцинирано сепак мие шубе ич не ги сакам.. без навреди секоја по свое некој сака некој не..

На Bella* и Meckicja им се допаѓа ова.
  7. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Жени ве читам и ви се чудам :) Или вие сте навистина нежни (со чест на исклучоци, тие што имаат проблеми,) или сте многу галени :lol: Па јас ќе се породам уште малкуцка, се сама правам бре. За ситници мм ми помага, ама правосмукалка, џогер, не ми е јасно зошто не би :?: За клекнувањето, сум слушала дека не треба да се клекнува, а не ми е јасно ,ошто, кога на јога имаме вежби со клекнување :o

На fana, Adeline, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Oti nekoi od nas imaat visoko rizicni bremenosti zatoa na mene na pocetokot mi bese dozvoleno samo od krevetot do WC da odam oti mi bese postelkata odlepena I imav I krvarenje vo6ned

На paleska3 и NNA им се допаѓа ова.
  9. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Ок, кажав погоре со чест на таквите случаи. На никој не го посакувам тоа, ама познавам жени што се многу користољубиви за време на бременоста

На fina erika и Charlotte* им се допаѓа ова.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Не сме галени ни нежни.. но на некој не им е дозволено мене како прво мојата историја е толку голема што и др се чуди на мои години со толку голема историја и да се галиме ќе се галиме 9 месеци потоа тие работи пак нас ќе не чекаат..И верувам дека никој не сака без потреба да лежи јас се нервирам што неможам да правам све сама..

На paleska3, NNA и Meckicja им се допаѓа ова.
  11. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Јас вријам што сама не можам да си исчистам
    Од тоа клекнување, виткање завршив на лекар си некој розеникав слуз па од тогаш се ми забрани матичната, освен ручек некој што не е многу захтевен.
    Жал ми е да го гледам маж ми да распаѓа на работа, пазарење и дома.
    Некогаш по 4пати се враќам да земам алишта за да пружам дел по дел.
    Не ја слушам баш, ама си го осеќам и телото.
    Колку сакам да можам се сама да си правам, еххх!
    Иначе во право си, некои злоупотребуваат.
    И за храна аздисуваат секој ден.

На paleska3, NNA, @Verba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Значи да не бидам погрешно сфатена :) Сочувстувам со секоја жена што има тешка бременост, и посакувам кај сите да е се во најдобар ред. Не го пишав тоа конкретно за таквите случаи, ама ќе напоменам пак, сум била во контакт со бремени жени што ги "искористуваат" нивните блиски, се со цел повеќе внимание. Па сигурно некоја и тука ќе се најде таква ;)

Абе како да не вријам, прееска му викам на мм, дај дочисти ја туш-кабината, многу ми е јака миризбата, вика ок. Одам да видам, има што да видам :sweat: Ајде пак јас на ново, трзај, мирисај, загушувај се (facepalm) И да дадам на маж да ми ја одржува куќата, ма јок... Ќе си ја платам чистачка :D

Последна измена од модератор: 8 октомври 2018
    На Eni.r, Milaаа991, abc1234 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mene dusata mi place sega da mozam da odam na rab I da mozam da odam I da vezbam aerobic ama nema jas ovaa dete go cekam 13god I samo jas si znam niz kakov pekol za nego a za nezni dotolku ne veruvam da ima nekoja dotolku

На Independiente, lackygirl и NNA им се допаѓа ова.
  14. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Е душо кога ке бидеш 8 години само на лекари во сите болници во мк па и во странсто е тогаш нема да пишеш како што пишуваш ти. Јас пукнав од мака ама не ме остават да мрднам и матичната ми рече доволно чистеше сега редот е да не мрднеш од кревет и мм буквално ја слуша нејзе, јас пак не сакам да ја слушнам ама мм ми рече ако се случи нешто ти ке бидеш крива.Немам резична бременост фала на Господ ама кога не ме остават што да правам и јас кажувам да плаќам жена да чисти ама маж ми не бендисува од никого и не може секој да дозволи да земе помошничка од кога си трошена на сите страни со ивф операци и триста други работи. Затоа душо на туѓ грб ништо не се 100 стапови. Поздрав

Последна измена: 8 октомври 2018
    На ALISA0000 и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Јас имам над -7, и Петровска ми препорача царски, бидејќи како што рече, од голем напор (посебно јас и годините си ги имав) може да настане проблем. Д-р Софијанова кај која одам на очно имаше став дека диоптерот не е индикација, ама од фамилијарно искуство се решив да ја послушам Петровска - пред 30тина години на тетка ми, која има исто висок диоптер, за цел еден диоптер и се влоши видот за време на природниот пороѓај.

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    @Корнелија
    Јас да сум на твое место не чепкам па рѓа да фати,миросот е штетен за бебето.
    Во врска со животните,има трудници кој чуваат мачиња не го напуштаат туку вакцинираат и ги испитуваат од токсоплазма.
    Ако веќе немож најубаво да се подари.
    Јас нанам со куче по цели денови,сега и нејзе ја спремаат за бебето,ке ја носат на шишање и нокти сечење:D
    20180923_175438.jpg
    Едвај чекам да видам како реагира на бебето:D

На Eni.r, Meckicja, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    @monik55 @FreeMind
    Кучињата се многу поинакви за разлика од мачките. Ете јас мојот мачор го собрав од улица и тој е научен да скита со денови и после да дојде дома. Порано можев да чистам по него, перам, тресам, преперувам. Плус мачка е. Рипа по маси, работни површини, кревети. Начекува прилика се скрива и го наоѓам легнат на спална. Не можам јас сега во речиси 9 месец да се бркам со него по цела куќа по скали и да дезинфицирам. И да го вакцинитам тој е учен да шета со други мачки, во генот му е да лови колку и да го ранам. Па само колку пати ми има направено и бејла кај што не треба. И за него би била поголема осуда да го затворам дома, да не го пуштам надвор отколку да не го пуштам дома. Тој си ја сака слободата. Не знам зошто кренавте толкави узбуни. Верувајте никој не сака повеќе животни од мене. Ама ств ми е терет веќе се да работам низ дома, а кажав и погоре дека немам помош од никој. А реално да чуваш миленик дома е исто како да имаш мало бебе. Да беше исклучиво домашен мачор, ќе го вакцинирав, капев секој ден и стерилизирав. Сестра ми има таква мачка. Ама таа од дома не мрда. А ова што цел би имало кога маче сака да скита надвор. Јас потполно ве разбирам, ја разбирам вашата љубов, зошто и јас си го сакам така мојот миленик и кога сите ми викаа да го фрлам или дадам на некој косата ми се креваше. Плус моето маче се плаши од деца, па не знам ни како би реагирал на бебе. Мисла ќе избега ако го види и више нема да се врати. Хахахах кога имаме деца на гости го нема по цел ден. Дури и колите по звукот на тие луѓе ги знае и штом ги слушни го снемува. Има сигурно трауми од детството.

На FreeMind, *Лорена* и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Добро бе девојки па нели сме заслужиле малку да се лигавиме и излежаваме неколку месеци, дури и да немаме ризична бременост :D на сопрузите нема да им се случи ништо ако неколку месеци средуваат и не мазат пазат :wasntme:
    Ионака ние сме тие што цел живот ќе средуваме по дома, па и не е мал товарот на носење не малото во тебе 9 месеци, па повраќање, малаксаност, па тежина, болки во половина, неспиење, самиот пораѓај, па потоа грижата околу малото е на нас, доење, неспиење со него по цело ноќи бла бла...ехееее со сите овие работи воопшто не се сметам за лигава ако си ги излежам малку овие неколку месеци (а да не заборавиме дека дури ни сега лежењето не е толку пријатно)

Така да кажете лигава, галена, нежна, јас ќе си одмарам :$ енос не чекаат обврски и нема да си ставам зор и да се потресувам околу тоа

На Kitten, ***Bony***, paleska3 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Abe ajde ne se zamarajte dotolku sto jas na rabotata imavme macka I se kacuvase cesto na masata kaj sto jadevme koga nemase nikoj vo kujnata pa nikomu nisto mm na rabotata ima I macinja I kucinja sto gi cuva tamu oti mnogu saka zivotni

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Невакцинирана мачка и бременост не оди.
    Вакцинирана и испитана од токсоплазма треба да е.

На fana, AlicaInWonderland, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.