Najverojatno ne e vakcinirana oti se bese tamu sekojden I gluvci imavme plus sreca sega po porodilnoto nema da se vratam tamu na rab
Мила твој живот твои правила, ниту сум кренала узбуна ниту те навредив, ниту некој после мене те навреди. Јас поинаку би ја решила твојата ситуација со кастрација и вакцинација од прв ден за да не дојде до ваква ситуација која денес ја имаш. Додека не ги повредуваш ти си за мене добар човек. Немам против и да не ги сакаат некои, али повредување и исфрлање како партал на улица/автопат/вардар никако. Јас одвај чекам да ги запознаам меѓу себе, се радувам на таа средба.
Јас знаж дека и сама сум виновна што навреме не превзедов мерки, но веќе е доцна. Сега ќе морам да превземам зарад бебе. Сакам да ми расти со животни. Доколку сеуште не е доцна за да прими маче вакцини.
И ние имаме мачки но не ги пуштам внатре никако затоа што не се вакцинирани, а и да се, не сакам дома затоа што пред некое време најдов изненадување од една што беше сеуште малечка и тоа од еднаш што ја примив дома , и од тогаш никако!!! А не па сега додека сум трудна не ни ги галам, бегај таму ќе си галам меше
Девојки од вчера ме боли на лева страна нее грч туку боли Незнам како да објаснам кога сум на нозе или пешачам тогаш повеќе ме фаќа без здив ме остава што може да биде..
Здраво мешиња, сосема ја запоставив темава, 31+1 само што доаѓам од на преглед, момата супер си напредува 1589гр, како си мрдаше, па и фацки ни правеше се стопив се наместила со главчето надолу уште одсега се надевам нема да се сврти во последен момент. Времето ми лета и секакви мисли ми се вртат околу породувањето. Само да ни е со лесно на сите
И јас се мислев му пишав на докторот ако почне да боли повеќе веднаш да сум отишла сега за сега ме фаќа па ме пушта ако почне повеќе ќе идам..
ете така може ништо страшно не е немој да дигаш паника,ама за секој случај за мирна душа поубаво да те проверат
Здраво мешиња....мене до вчера ми беше терминот и сеуште ништосега се вратив од контрола и цтг си е супер....утре сабајле сум пак на контрола па ќе ми стави некакво апче за индукција ако убо слушнав....оти спомна и царски и веке после то ни слушав ни гледав нешто од страв.....можи некој да ми објасни шо значи то???
Се чека и 1-2 недела плус од терминот. Ако решат да го индуцираат пораѓајот, односно да помогнат за побрзо да се отвориш и добиеш контракции, не знам оти спомнувале царски.
Јас кузнај дали и убо слушнав од шо се уплашив......тоа апчето е за провокација така?ко некоја од Марс падната сум
Јас имам добиено провокација преку инфузија, но мислам дека има и таков вид. Бавно одеше отварањето, па го убрзаа. Може и ви случаеви како твојот, кога е со надминат термин.
Исто беше кај мене. Термин ми беше на 8ми ноември(недела). Во петокот бев на контрола,не ми направија цтг,докторот ми рече ако не се породиш викендов дојди понеделник,еден ден после термин,за индуциран пораѓај. Појдов во понеделникот,ми ставија вагинално 2 апчиња за провокација,бавно се отварав (односно за 6 часа само 1 прст) ми го пукна водењакот после ставање на апчињата,па завршив на царски. Сега со овај памет би почекала да ме фатат барем мали болки.
Од Бт сум во Клиничката болница ќе се пораѓамцело време бев храбра и психички спремна и на крајот почнав да паничам