Ej 15 sekundi ne mi prestana sto.akov se tresese neprekninato kako branovi cel stomak se plasam zs tolku da ne mu e nesto 29 nedela.od denes
Ајде со лесно и да ми кажиш како ќе поминиш на државна. Јас се уште немам одлучено. Сакав за Плодност, но кога видов како е во породилно на државна не ми се виде лошо, па го ставив како опција и тоа. И сега еве влагам 35 недела и уште се мислам.И без паника. Пораѓајот каков и да е, на крај е само еден ден и се заборава се кога ќе го земеш бебе во рака. Барем јас така си се тешам.
И во друга тема пишав,болки можи да имаш најмногу 1-2 недели ( ако завршиш на царски) ама тоа што го добиваш е љубов за цел живот Не се секирајте мамички,најтешкото и најубавото ви е тек допрва ама тие очиња ќе ви ја смируваат душата во секунда
Спуштено е Дани Ќе ти пишам утре обавезно....се надевам се ќе биди ок...со лесно и тебе...имаш време ти
Денес бев на втор скрининг кај матичната. Органи,мерки се си е во најдобар ред ама ќерка не сакаше за жива глава лице да покажи и др.не успеа да види и некои други работи треба да се враќам пак. Едвај чекав да ја видам ни се скри. И кажав на др.дека имам болки во десенгрбот бубрег,излезе хидронефроза и ми рече увин да пијам ако имам ептен болки парацетамол или кетонал спазмкс да пијам. Нњкоја искуство со ова? Ми зема 1300за скринингот и цервикс измери. Па ск, да одев помалку ќе ме чинеше,што е муабетпт со овие цени? А ептен мими обрнува внимание.
Вторава бременост многу брзо ми минува дали дека немам време да размислуваш,што од опуштеност,што од обврски,јас стигнав до 31+1 .Во врска со клекнувањето прв пат слушам од вас дека не е препорачливо.Јас редовно клечам,џогирам,усисувам,го кревам малиот,а богами и редовно играм фудбал со него.Едноставно неможам да го одбијам тоа дете си е мало си сака некаква активност,маж на работа па ја сум сама со него добар дел од денот.Како иде времето за пораѓај се повеќе ме фаќа тага како ќе го оставам дома неколку дена и како ќе успеам да не го видам.Познавајки се каков емотивец сум знам дека во болница ќе се откорнам од плачење по него.Милион мисли ми одат,како ќе се чувствува,како ќе реагира.Најпрво го оставам неколку дена па наеднаш си доаѓаш дома и тоа не сама туку со мало дете кое најголем дел од времето ќе цица.Знам не сме први и единствени ама до сега ни една ноќ не сме биле еден без друг.Дај боже само да помине се со лесно и природно па помалку дена да сум таму
Ние па ептен сме исто и цел текст како јас да го имам пишувано, истите прашања истите стравови.. Колку ти има првото дете?
Нас се ни е исто,мали има 2 и 2 месеци.Термин ко тебе 09.12.Тебе кога ќе те прочитам си потплакувам зошто одма ми текнува што ме чека.А во принцип сум многу јака и немам од ништо паника нит како ќе ги чувам зошто сама сум нит страв од пораѓај ама ете тоа неможам да го пребродам да го оставам сам без да го видам два три дена.Ајде со господ напред биде како биде
Хахахах поисто неможеше секако бебушите најголем дел од времето спијат, па ќе имаме време да им посветиме внимание на чуствата на ''големите'' и да ги вклучиме во секојдневна рутина околу бебињата. Па ќе се топиме од љубов гледајќи ги како заедно растат. Цената е неколку дена солзи и тука тешко да си помогнеме, се разбираме. Мал е влогот за тоа каква убавина не чека.
Devojki ve ima boleno nad stomakot nq leva i desna strana me boli pod gradata kaj rebrata od strana levata strana koga spijam ko sum svrteta kako sega mn me boli moram pernica pod kako da me tegne kozata a densata strana koga sedam sednata nemoza mn me bolse vecerva pod gradava kaj rebrava kaj sto pocnuva stomakov nz dali ke moze sa me razberete za koj del zboruvam