Ве молам некој нека ме просветли, 7ми месец се влага со почеток на 27ма недела или со полна 27ма и влез во 28ма недела? Јас знаев дека со влегување во 27ма недела веќе почнува трето тримесечие ама апликација не вика така
Јас и ти сме исто 16 недела. Денес за прв пат почуствував клоцање,не пеперутки туку убо покрај папокот ми поминуваше неколку пати. Минатата недела испитував крв и мокрача,сега ќе одам утре да закажам кај докторката да ги види рез па да видиме дали е се во ред
Од која апликација е табелата? Инаку и јас оваа апликација што ја користам дава исто вака, само по денови оди. Еве јас до денес 30 недела и по апликација вели од утре влегувам во 8ми
Леле шо убаво и јас сакам да го осетам бебушот ама мирно е уште кај мене, вчера бев да закажам термин за да го видиме и ми закажаа дури на 15 ти кој ке чека до тогаш неможам да дочекам за да го видам сеуште незнаеме што е значи со тебе да се консултирам чим сме на исто
Апликацијта е Pregnancy случајно си ја најдов на нет има многу убави работи во неа, пишува за секоја недела за бебето за мене, секојдневно има по нешто, плус си водам и дневник во неа, има и вежби а и активности за секој ден. Јас многу си ја сакам кој нема нешто слично му ја препорачувам
Јас сум на 7ми ноември,се надевам дека ќе ми кажат тогаш какво е. Мене секако овај пат ми е еднаш поминат,имам едно скоро 3 годишно немирно девојче низ дома. Претпоставувам дека втора бременост,можеби затоа го осетив толку брзо,а додуша и лежев мирував и сетив како нешто да ме чепка од внатре. Ме врати 3 години назад слободно прашувај што и да ти треба
@m.i.g Блазе тебе што можеш да издржиш до ноември, јас на почеток не се замарав ама како доаѓа време така сум се по нестрплива Но на крај најважно е да се живи и здрави нашите бебушки , фала ти за понудената помош Имај убав ден и со лесно
Не можам ама морам,пишував дека овде не примаат трудници на болница освен ако не е итно. Фала ти имај ти убав ден,кај мене е скоро 20ч,ми помина цел ден. Утре сум цел ден во трчање,само за арно нека е
@m.i.g Да имаше пишано ти и искрено може и подобро е така ем помирна глава. Ајде одмарај ти те чека напоред ден, нека ти мине лесно и брзо се да си завршиш Според мене да, е сега незнам како рачунаат докторите не сум имала уште таква ситуација
Не се секирај и мене во 33 недела ми рекоа калцификати на постелката и созреана во втора фаза, па дотуркав 37+6 и уште чекам
Многу боли десен бубрег.. Се налевам со увин чај,друг совет,чаре? Не сакам да пијам лекови,нешто алтернативна медицина?
a oд кај знаеш дека ти е бубрег? мене ме боли исто од десна страна позади ама малку погоре не кај кичмата туку малку погоре од средината на грбот...чај не сум пиела,парацетамол,два магнезиума,мачкање со природна маст ништо не ми помогна и секој ден се повеќе ме боли...еве веќе 2-3 месеца мислев да почнам нешто вежби ама страв ми е искрено
ako te boli postojano polovinata a ne na intervali ne e strasno.mene me boli skoro cela bremenost polovinata.vcera i denes pa epten, duri i napred nisko stomak me zaboluva.ama vcera so takvi bolki pravev ctg vo sistina i mislev deka ke pokaze kontrakcii,ama si bese vo red epten mirno.taka da ne se plasi mene me bolat preponite i od malku razoduvanje.zatoa poveke gledam da lezam
Мајки, дали некогаш осеќате болки во горниот дел на грбот? Јас скоро една недела сум вака на моменти. На левата страна повеќе и некогаш вратот малку ме заболува. Пред некој ден доживеав страшна болка во желудник и веднаш си поврзав со симптоми на срцев удар...Утре имам закажано ехокардиографија и многу ми е страв..не знам дали е паметно што закажав сега во бременоста