@monik55 боли. И карлица и г*з и се. Туку ја денес имам од време на време, до душа повеќе кога се движам некоја болка како да ме боцка кај жолчката. Сега па и слабината ме заболува. Едното бебече ми е таму, ги осеќам дека си се врти цел ден ми го поместува стомаков. Можно е да ме притиска, од него да ме боцка?
@snegce срцка што ти е тебе...најдобронамерно ама дај олабави, вака ли ќе ја тераш цела бременост, секој ден си со стресови, мисли те убиваат,се нешто те боли...дури до срцев удар ја доведе работата Се познава дека ептен ти е страв, ама мора да си најдеш некое решение, ќе мрднеш со психата вака. Земи шетај, читај книги, разгледувај си работи за бебе што како сакаш да си купиш. Доста само мислиш што и каде те боли. Не боли сите, нормално е... Мора да си најдеш начин да се опуштиш пошто вака само со тој стрес му штетиш на малото. Се друго е нормално, тоа не, сама што си го правиш
@snegce ista sum i jas,polna so stravovi,i jas se nesto si pomisluvam koga nesto me boli,samo loso si pravime znam,ama ete posilno e od nas,cela bremenost imam od nesto strav i ne sum mirna
Оф бе златни знам...цел живот сум ваква, а сега можете да замислите. Денот ми е исполнет и со работа и со дружба, но внатре ме копка нешто потајно. Затоа решив и овде да отидам и да знам на што сум. Многу се нервирам за сите стресови сама што си ги предизвикувам. Не знам од каде во мене тој страв огромен. Затоа и здравје Боже веќе знам дека ќе се породам со царски. Фала ви на одговорите. Ќе пробам да се опуштам некако. Телото ми е во грч од овие напади на паника
Здраво женски, 10+5 сум. Сега во тоалет приметив ми истекло нешто темно кафеаво се преплашив, пап тестот ми беше супер дали е можно некаков вид на инфекција или некаков знак дека не е нешто во ред сепак не е почеток
Зошто не отидеш на психолог место волку да се измачуваш и ти и бебето со напади на паника? Не ти треба кардиолог... Се се решава...
Јас имам болки од 25недела и уште си траат некогаш неможам да се свртам ни да одам ми рекоа се шири карлицата сеа сум 29 +2 и уште ги имам многу гломазна болка али се ке истрпимее
Мајки денес сум 35+ 4 бебе ме мава многу, ептен ниско го осеќам како да сака да излезе Утре сум на контрола, едвај чекам да ја видам малата, а изгледа и прво цтг ќе ми прават.. Има ли некоја што е отприлика тука некаде со неделите, како се чувствувате, одите ли уште на работа и до кога планирате? Поздрав мамички
Женски јас денес бев на контрола 31+2 а одговара на 32 недела. Бебушко си расти 1958 грама е машала големо бебе ќе биди Се е во ред главчето долу е, се надевам ќе остани така до крај Гледавме и количка и креветче и така
majki tie sto se poragjavte vo sistina,anestzioloskiot pregled go plakavte li pa posle vi go odbivaa ili kako.posto doktorkata mi rece deka bil vo paketot.i posle kolku vreme od toj pregled vi zakzauvaa carski
Мешиња или мамички искусни,имам упат за во Чаир. Матичниот во 34 недела ми го направи последниот преглед и рече од сега ќе си одиш таму кај што ќе се породуваш. Упатот гласи ехо и цтг и е со мој термин. Тоа е тој упат за породување ми е првото прашање? И второ од сега на ехо таму ќе ме гледаат? И кој ќе ми каже кога пак да одам?
За првото прашање и јас сакам да знам, а за второто затоа што бев во Чаир така со упат ми правеа ЦТГ и ехо доктор што ме гледаше ми кажа контрола за една недела кај него со извештај.
И така јас абер немам од породување 5 дена по термин... Ни К од контракции на ЦТГ, болки никакви, прокрварев од вагиналниот преглед мислев ќе се убрза процес -ништо... Ниту пешачење, ниту вежбање, ниту секс, ниту ништо не делува кај мене. Нерва и страв ме фаќа веќе, дајте утеха
Ќе биде деновиве сигурно. Кај издржа толку ќе издржиш уште малку. Неколку дена (може и часови) се во прашање до средбата со бебе. Немој да се плашиш опушти се, бебе не сака уплашена и нервозна мама. Се ќе биде во ред во Божји раце сте. Со лесно