Пушти го мозокот на пасење... нема шанси да ги утниш тие болки...плус се јавуваат во ист интервал...рано ти е...
Кога ќе дојдат тие болки викаат ќе знаеш, и стварно во право биле . Болките ќе бидат стварно малку поинакви, како горе што опишав. ЈАс на саатот гледав и мерев растојание, меѓу нив. Штом има редовни интервали, плус зголемен интензитет...тоа е. Иако некои си се фит до крај, сепак зависи и од положбата на бебчињата. Јас бев редовно со такви болки кои водеа до укочувања. Ама ќе прилегнев, магнезиум, масажа, млака бања...и ќе мине.
Кога ќе дојдат тие болки одма се познаваат,неможеш ни да седнеш ни легнеш ни да стоиш. Мене ме болеше како со нож да ме сече некој
А се појавуваат прво на неколку саати растојание овие болки или почнуваат веднаш на 15 минути? А претходните недели имаш некакви болки кои минат со топла бања и магнезиум или овие породилниве почнуваат наеднаш со интервали?
Тоа што ти сега го осеќаш се лажни..телото се припрема....зависи кај секој различно..јас на пример отидов случајно на цтг и имаа почнато контракции ама уште не ги осеќав..едино осеќав болка ко менструација ама пошо толерирам болка не клавав толку дикат..и кога ми го пукнаа водењакот се зголемвеше болката и на се пократко растојание се дешаваа..само мн е битно дишењето..тоа мн ми помогна бабицата ми се погоди....и ми рркоја да чувам силата да не урлам само да мислам на дишењето..и ми рекоја кога ќе осетис напон за во вц одма те качвиме на боксот..и на трето напинање излезе...само не се плашите..спремно е телото на мајката да го истрпи сето тоа...
Moze da e od iscedokot, ako imas. Mene i pred bremenosta mu se slucuvase da mi potece vodicka i sega mi e taka od samiot pocetok. Po drugi forumi sto imam chitano site go opisuvaat toa kako normalno i deka se osekjaat kako "pomocani" . Kaj mene koga ke potece belo, okolu nego mi e mokro. Obicno se alucuva pri dolgo stoenje ili ako lezis podolgo pa koga ke stanes. Izvinete za latinicata, na ovoj telefon nemam ni moznost da simnam kirilica..
Дали е некоја информирана кога има предавања за трудници на ГАК како се пријавува и од прилика во кој месец од бременоста се иде на тие предавања?
запек имам ненормално нешто се направив и пак неможам да појдам во вц преку еден ден одам два дури ми се збира пробај со павловичева маст
Deneska i fcera slabo go custvuvam bebus mi pravi kako branovi skros dolu pod stomakot mislam ke mi izleze i cesto mokram deneska i vodena sum vo gakive cela den i fcera taka 29 +3 ne gi custvuvam jakite udari da se pomestuva stomakot vmatresno kako branovi balgomi da mi pravi skroz dole
Se nadevam da e taka me plasi zasto cel stomak mi se podmestuvase pred dva tri dena luduvase milata moja denes i fcera poslaba e
Ако ти е шибе касни благичко и ќе се растропат...ама немора да значи дека мора секој ден да се превртвет во стомакот...си има најдено положба...одмарај си и биди спокојна зш мојт вечер карате в стомак да прајт и неспана да останиш
Јас би рекла денови се во прашање, не недели. Три дена пред да се породам имав благи менструални болки, а контракциите постепено се зголемуваат кога ќе дојде моментот. Ќе ги приметиш дури кога ќе се зголемат и ќе бидат почести, нема да ти биде сеедно
Сосем нормално да не мрда секој ден толку многу и мене скоро цел ден не ми мрда па кога ќе легнам ми ги крши ребрата
Јас многу пати се имам така замислено зошто не мрда, но кога ја ставам раката на стомакот го чувствувам.
38 недела сум денеска цел ден имам така менструални болки прва бременост па незнам дали да очекувам деновиве средба со моето најмило вчера на контрола цтг мирно церфикс 2,4cm