Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. snegce

snegce Истакнат член

Ima denovi koga mrda nisko, pa pak visoko i taka se menuva. Eve primer sega ponisko go osekjam, ama si velam samo neka mrda. Premnogu stresovi si pravime, mislam deka se e normalno. Jas i ti sme tuka negde so nedelite i mislam deka seuste imaat prostor vnatre pa si se vrtat, ne dopiraat so racinja, nozinja. Bas pred nekoe vreme edna trudnica mi rece, koga sedam mislam deka nekogas do stolot dopira :D

Last edited: Oct 12, 2018
    lackygirl and aceee99 like this.
  2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ноќта пред да се породам чуствував некоја тежина, некое влечење, баш доле...
    Кај мене знак беше и протекување на плодова вода, топла, количина како со кофиче. Како со клоца да ме удираше бебето, внатрешен удар, после кој истекуваше големо количество топла вода. Сосема плинакво од “подмочувањето” во текот на бременост.
    Болки јас имав од втора третина, многу јаки.
    Ама не се тоа породилни, едноставно си боли крстот, половината, препоните...
    Различно е растојанието, дури кога се појаки ќе ги сетиш, па ќе почнеш да мериш. Не мора да значи дека ќе ниде на 15-30 минути, може и на повеќе.
    Првиот пат јас мислев во кола ќе се породам, кога стасав ниту прст не отворена.

@Verba, FreeMind and Mari* like this.
  3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Значи генерален заклучок е дека нема шанси да не знаеме дека бебе иде и нема дома да се породиме.

Одвај чекам да заврши се и да видам каква креација сме создале :)

babydust, Meckicja, Bella* and 7 others like this.
  4. Smetalink

Smetalink Истакнат член

И јас тоа се мислим цело време дали ќе ги препознаем нолките и затоа само прашувам :)

FreeMind likes this.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Да, нема шанси :)
    И со првото дете знаев дека дошло време, со второто не ни имав време да мислам :rofl:
    Се шалам.

Со првата ќерка менструални болки осетив само вечерта пред денот да се породам, и откако легнав ме будеше од сон по некоја контракција и сфатив дека треба да почнам да гледам на саат. Прво имаше растојание од цел саат па се намалуваа растојанијата. Штом ме будеше од сон значи не била само лесна менструална болка :) Сабајлето во 9 веќе ме примија во болница.
    Со второто имав три дена менструални болки, но кога станав од спиење третиот ден нагло почнаа појаки болки, неможев ни да стојам, морав да седам.
    Секоја бременост е различна, но болките се тие :)

@Verba and FreeMind like this.
  6. LoveHope

LoveHope Популарен член

Јас завршив. Требаше сабајлето и Ливринова и Лазарова да ме видат. Ливринова виде дека се е во ред и не отидов кај Лазарова. Уште смњ во игра со бебуш,позитивно. Ама се подисплашив :( Контрола за 4недели.

Meckicja, Milaаа991 and @Verba like this.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Ете така браво,и да знаете дека на скрининзи не се оди кај матични гинеколози.

LoveHope likes this.
  8. @Verba

@Verba Истакнат член

И јас се плашам дека нема да ги препознаам болките и дека ќе се породам дома :sweat:

aceee99 likes this.
  9. Seduction

Seduction Популарен член

Јас па од пукање на водењак се плашам :D. Дека уште одам на работа, а 36та недела сум и си правам филмови да не ми пукне пред време на работа, а со царски треба да се породам.
    Инаку во среда го правев првото цтг и беше добро, со синко тој период имав многу контракции сега е мирно. Бебе добро, плодова вода доволно па следната недела повторно на цтг. Уште малку до гушкање со ќеркичка :inlove:

10. Lanic

Lanic Истакнат член

Девојки здраво!Од Вештачко оплодување сега се префрлам тука:) и се надевам 9 месеци ќе се дружиме.Имам закажано прво ехо 7ма недела.Па сакав да ве прашам што да очекувам,дали ке се чуе срценцето или рано ке биде?

11. @Verba

@Verba Истакнат член

Среќно,со лесно,ти посакувам школска бременост. Индивидуално е,но веќе во таа недела се очекува развиена срцева акција. Јас слушнав баш во седма недела.

12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Треба да се слушне во 7ма недела. Со среќа и со лесно да си ја поминеш цела бременост :inlove: :hug:
    И само позитивни мисли.

13. danichap

Јас две недели неколку прсти отворена шетав и водењак пукна и пак на царски...не се плаши.

Seduction likes this.
  14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Јас пак се плашам дека кога ќе ме фатат болки ќе биде сред ноќ и мм ќе биде трета смена. Па јас сама дома ќе се испаничам. Уште од сега собрав броеви од сите такси компании. За секој случај де(fingers). Инаку и свекор ми и девер ми би можеле за 15 минути да стигнат ако не дај Боже се случи моето сценарио, ама си викам што и свекор ми ако е трета, а девер ми зашетан некаде. Поарно одма такси да си викам. Филмови (facepalm)

supergirlmb likes this.
  15. danichap

Не е правило, ама ај, да речам процентуално, кај најголемиот број од првородките трае повеќе часа од добивање на болките до пораѓај. Кај второротките побрзо, ама па не сум чула некоја дома да се породила:P.

Нормални се овие прашања и стравови.
    Спремена торбица, ташна со документи, бројче од такси или роднина на кој ќе се јавиш и смирено.

supergirlmb, @Verba and Milaаа991 like this.
  16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Кај мене немаше во 7ма, дури во 9та. Така да што и да е, не се плаши, секој си е индивидуален и секој за себе. Само смирено и позитивни и се ќе си биде на место. Со лесно :)

17. @Verba

@Verba Истакнат член

Ех Данице,да не си ти,што би ние ....
    Те :hug:

supergirlmb and danichap like this.
  18. danichap

Едно спонтано со провокација, друго спонтано без, трето царски...во сите каши бибер ќе ставам и ќе се најдам во муабет. Уште за близнаци да почнам да делам совети, тоа ми фали :rofl:.
    @Lanic добредојде и со лесно. Па да се читаме во совети за бебушите:hug:

19. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Околу килограмите, да се потешиме. :D
    IMG_20181012_123521.png

20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Како си се тешиме.:P:*
    @danichap Душа си ти. За сите по нешто имаш.:hug: