Два дена по ред се будам на грб,сум си спиела така...може нешто да му е на беби? И ич не ми текнува зошто уствари не е убаво спиење на грб?
Денеска така малку се подзабрзав два чекора ко да потрчав и сега ме боли десната страна кога се движам 9 месец сум дали да кревам паника или ќе ми помине после некое време со стомак до заби сакам да трчам и сега ми е страв бебуш си го осеќам се најнормално активно само што осеќам болка кој се движам на десната страна кај јајникот дали сум му наштетила нешто на бенушот или од тежината ми е леле ќе пукнам сега ве молам кажете ми
Со спиење на грб се намалува протокот на артеријата која носи кислород на бебе. Но не се секирај, прво ти ќе почувствуваш недостаток на здив пред нему да му биде нешто. И јас се имам будено така. @Smetalink И јас еве во 8 месец трчам поскали, татко ми само ме кара да не се плеснам некаде, ама таква сум брза не можам да се сменам.Колку можам забавувам, па при крај на денот и да сакам цела се укочувам и одам како препарирана. Мислам дека на бебе не му е ништо од тоа што си потрчала, веројатно некој лигамент те боли од тежина на бебе. Ајде кај да е ќе се олесниш ти. Со лесно само.
@Milaаа991 фала ти премногу ептен многу се исплашив чекаме сега секој ден и ти ситно броеш ќе ти пројде во еден час со лесно и на тебе
Ве читам се изнасмеав со ова подмочувањево,не сум сама,некни баш читав виц Што е најлошо во деветти месец од бременоста?Да кивнеш И мене ми се случува цело време,со второто исто ми беше и мислевдека е водењак,па се паничев,па ме проверуваа да не е негде високо напукнат.Но,не беше,на крај се намали плодовата вода,но тоа е нормално. Болките,верувајте нема шанси да се промашат,штом се смируваат не се тие.МЕне трет пат ми е ,па овој пат сум решена да не одам на болница,дур не се на ептен блиски интервали,не можам да дремам по ходницине ,немам време. И јас се ближам кон крајот,и се потешко станува веќе...
Болките почнаа... Од 2 часот по полноќ, послаби па како поминува време се појаки. Цело време ми се на 5-10 мин. Издржливи болки сеи затоа не знам кога да одам во болница, се мислам да почекам да станат уште посилни....
Чим ги имаш од 2 ноќеска на тој интервал, добро би било да си тркнеш до лекар бар да те ѕирнат. Бидејки чим имаш болки може почнал процесот на отварање, а ако си се отворила убаво, ако те фатат појаките, да не си се породиш дома Со лесно само
Со лесно Ке биде за скоро Едно бањање во што можеш пожешка вода облечи се и оди дс те видат Имаш уште време Мислам нокеска касно ке биде ако не те е тешко имформирсј не одамна не сме имале он лајн порагај хихихи
Нас на мајчина ни рекоа да одиме во болница кога ќе не фатат болки на 5 мин со траење од 30 тина секунди. Претходно да си се прочистиме и да изедеме 1 банана и чоколадо од 50 г. Калиумот во бананите бил добар да се избегне тн појава акушерска рака која се јавува поради неговото губење од контракциите. Серотонинот од чоколадото ја ублажувал болката. Па можеби ќе ти се најдат овие совети ако се уште не си замината. И со лесно.
Труднички како сте? Помина и нашиот втор скрининг, се е во ред освен што бебушка си касни недела дена, од прв преглед е така Докторката ми кажа дека во ред е постелката, и плодовата вода и должината на цервикс иако бебе е спуштено ниско доле со главчето. Она што мене ме интересира е како да најдам во извештајот или сликите од ехо точната должина на цервиксот, дали знаете која е кратенката?
So lesno majka, te chekame so radosni vesti Се напив тетрапак сок неколку голтки. Од прва не го осетив, но потоа некако мааалку ми замириса на скиснато. Отворен 2-3 дена,не беше во фрижидер. Дали може некако да ми наштети?
Ne se sekiraj I jas prednekoj den isto taka kako tebe se napiv rasipan gusti sok I nisto ne mi bese Jas vcera I denes se osekam mnogu omalaksana bukvalno se mi e tesko da pravam 31 +2dena sum bremena I gradite pocnaa da me bolat