Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    silk појди на гинеколог одма, јас во 3 ти месец ме турнаа по скали а некаде 5-6 паднав од столче и појдов на гинеколог да видам дали е се во ред со бебенцето инаку и јас имав болки во кичмата ама тоа изгледа дека на грб паднав, па пиши ни што си направила ..
    се надевам се е во ред :)

2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    40.268
    Поздрав мамички
    Во болницата во која се породив на керками и ставија вакво алче Споменче кое го чуваме на посебно место
    :inlove:

Прикачени фајлови:

• DSC02333.jpg
      DSC02333.jpg
      Големина на фајлот:
      64,2 KB
      Прегледи:
      203
    На Unique.chick, Katalea, meU и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Силк кажувај како си, дали беше на лекар, што кажаа :?: те мислиме

МАченцеЕна многу ви е модерна нараквицата , кога кај нас ќе има вакви, претпоставувам и ти не си во мкд :wasntme:

На Katalea му/ѝ се допаѓа ова.
  4. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Se zagriziv za Silk...i jas pred nedela dena,se liznav na plockite vo banjata,sreka se zadrzav za kadata.Malce tresnav so zadnikot,no ne mi bese nisto,nemav bolki golemi.

5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    40.268
    Да не сум во Мкд ;) MeU
    Во Германија сме :)
    Иначе сакам да прашам какво е времето кај вас во Скопје , пошто за 9 дена ке дојдеме со бебето
    па да се се изненадам :lol: од горештините пошто не сме навикнати на топло
    Овде се залади малце , пријатно е преку цел ден , 19 степени е сега
    Кога беше 30 степени не се излегуваше од дома , претопло беше
    Поздравче мамички :*

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    И кај нас ќе залади од понеделник :P фала Боже .
    Викаат до 26степени ќе било, но еве да кажеме 30 нека е. Само да не потам , аман веќе :devil:

7. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    да ве прашам дали може во 8 месец да се фарбаш ама не од корен на фолии мислам да не има некакво влијание ве молам одговорете ми итно ми е позз

8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Мислам дека може јас сега пак ќе морам да се фарбам за свадбата,а сум 3 месец.Баш за такви слуцаи читав на нет дека не се покажани контраиндикации од фарбањето,ама за да ти е мирна совеста треба да почекаш да минат првите 3 месеци.Јас уште малку ќе го завршам 3 месец па ќе се исфарбам оти сум подникната 3 прста светлокафена, а бојата ми е црна.Тоа планирам да го направам 2-3 дена пред свадбата.

9. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    И јас читав баш за тоа зашто и мене ми треба фарбање и исто така прочитав дек во првите 3 месеци додека трае органогенезата не е препорачливо фарбање, а дека после тоа може но да не се претерува :) :)

10. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    [/quote]Мислам дека може јас сега пак ќе морам да се фарбам за свадбата,а сум 3 месец.Баш за такви слуцаи читав на нет дека не се покажани контраиндикации од фарбањето,ама за да ти е мирна совеста треба да почекаш да минат првите 3 месеци.Јас уште малку ќе го завршам 3 месец па ќе се исфарбам оти сум подникната 3 прста светлокафена, а бојата ми е црна.Тоа планирам да го направам 2-3 дена пред свадбата.[/quote]
    тоа е во ред ама јас сум веке 8 месец така да малку е по ризично сеа затоа ма да на фолии нз дали има веза оти не е од корен

11. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Мислам дека може јас сега пак ќе морам да се фарбам за свадбата,а сум 3 месец.Баш за такви слуцаи читав на нет дека не се покажани контраиндикации од фарбањето,ама за да ти е мирна совеста треба да почекаш да минат првите 3 месеци.Јас уште малку ќе го завршам 3 месец па ќе се исфарбам оти сум подникната 3 прста светлокафена, а бојата ми е црна.Тоа планирам да го направам 2-3 дена пред свадбата.[/quote]
    тоа е во ред ама јас сум веке 8 месец така да малку е по ризично сеа затоа ма да на фолии нз дали има веза оти не е од корен[/quote]

Elenika ако ме прашаш мене мислам дека колку ти е порана бременоста толку е поголем ризикот,бидејќи се формира уште детето и првите месеци има најголеми шанси за аномалии на полодот.Ти си во 8 месец и кај тебе детето е целосно развиено освен тоа сакаш со фолии не фарбање од корен како што ќе биде случајот со мене.Ако си уште несигурна во врска со одлуката што треба да ја донесеш прашај го матичниот гениколог.
    П.С. Јас не би се фарбала со навршен трети месец како што е со мене случајот ама морам многу сум подникната има голема разликаво бојата, а мојта свадба е на 8 Септември и значи морам косата собрана и ептен ќе се разликува.Помина ли свадбата до крајот на бременоста не планирам да се фарбам :)

12. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Мислам дека може јас сега пак ќе морам да се фарбам за свадбата,а сум 3 месец.Баш за такви слуцаи читав на нет дека не се покажани контраиндикации од фарбањето,ама за да ти е мирна совеста треба да почекаш да минат првите 3 месеци.Јас уште малку ќе го завршам 3 месец па ќе се исфарбам оти сум подникната 3 прста светлокафена, а бојата ми е црна.Тоа планирам да го направам 2-3 дена пред свадбата.[/quote]
    тоа е во ред ама јас сум веке 8 месец така да малку е по ризично сеа затоа ма да на фолии нз дали има веза оти не е од корен[/quote]

Баш дека не е од корен мислам дека по не е штетно зашто така нема директно влијание на кожата.

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Е сега баш не е ризично. Ако немаш отворени ранички на главата , фарбај се слободно.
    Јас се имам само еднаш исфарбано за цела бременост, во 4ти месец. Планирам сега пред пораѓај пак, ама ќе видиме како ќе сум на ќејф.

Инаку ме интересира да ве прашам за влакнавоста. Дали ви се по зајакнати или омекнати влакната? Изретчени или? Како растат сега, побрзо или побавно???

Јас можам да кажам дека мака мачам. На секаде влакната ми растат екстра брзо. Депилацијата ми трае едвај една недела, ама едвај, со тоа што некаде веќе почнале да растат.
    Друга мака која си ја имам е со влакненцата на брадата, имав пред бременост се на се 4влакненца, а сега не се бројат :x
    И на сето тоа низ цело тело влакната ми се многу јаки, како со брич да се бричам, дури и жената кај што се депилирам тоа го искоментира, но мајка е на 3деца, и кажа дека е нормално, се е поради хормоните.
    Ај за нозете не се замарам, ама за на брадата искрено се надевам дека ќе се изретчат после пораѓај.
    Знам дека во средно пиев Јасмин,за полицистични јајници, а со тоа и за влакавост , па ми се средија. Здравје Боже после пораѓај ако нема друго чааре ,пак ќе се консултирам со гинекологот за некоја терапија, вака не бива :?:

14. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Леле meU се надевам дека нема да го имам и јас тој проблем. Сеуште ми е рано за да дадам точно мислење но приметив дека побрзо ми растат влакната овој период. Болка немам, исто како и предходно но некако брзо растат. Сеуште не сум приметила дека се погусти но некако ме плаши брзиот раст :o

15. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    леле јас имам многу мака сега во брменоста со влакнетоста :( претходно пред да останам бремена, бидејки не се депилирам, на нозете се бричев на 10 дена ако не и повеке а исто и мустаките и брадат ги правев многу ретко, ама сега гледам како да ми се згуснати и задебелени влакната... а исто и бакембарди сега почнувам да имам :lol:
    инаку за фарбањето мене фризерката ми рече нее штетно ама да се фарбам со боја коха не содржи амонијак, а јас за беља не ја прашав која е таа фарба, инаку и јас сум во план да се исфарбам кај и дае ;)

16. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    и јас планирам да се фарбам овие денови и ке барам таква фарба без амонијак иако не верувам дека нешто ке биде бидејки сум девети месец...
    И да денес купивме и памперс за бебушко ах колку сум среќна со мм секоја вечер прередуваме и преместуваме лудница сме :) ајде веќе нека доаѓа бебушко многу сум нестрплива баш сега не ми минуваат брзо деновите за разлика од предходно..
    A за влакнава не сум приметила дека ми се нешто поразлични се си е исто, инаку сакав да прашам сакав да одам на депилација да ја средам другаркава е сега ми е страв да не фатам некоја инфекција , или да се поминам со брич само..? што мислите вие ?
    Поздрав мешенцаа :)

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Значи не сум била единствена :)
    Инаку боја без амонијак има на Гарниер , јас таква користам, со маслинка е на сликата .

Уник уште си тука :lol: ???? Ај иш бегај таму, израдувај не и олесни се :)
    Ако одиш на депилација нека биде со ладен восок. Ако ја средуваш дома, направи го тоа денот пред пораѓај, оти таму пак ќе те поминат секако.

Јас за тогаш планирам да е со брич, нема шанси цела да се издепилирам .

18. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    аа значи уште вечер во веро ке ја побарам фарбата ;) ама ако немаш закажано за пораѓај од кај знаеш кој ден ке се породиш??? :?: ама како и да е таму ке ми ти ја средат , еххехе
    сестрами цела беше средена и со царски се породи, и мешко и го фатиле со едно бикче цел тасма :lol:

19. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    мене па ми е страв таму да ме средуваат незнам зошто , абе чуден чоек сум јас хаха..

20. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мислам дека и да си бил среден тие пак ке те поминеле уште еднаш за поубо :devil: