Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Не, со абдоминално, и рече, ако плодот е свртен надолу и е ниско должината на цервиксот е добра.

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Само вагинално мерење е точно.
    Незнам што им е толку тешко да направат вагинално мерење.
    А каде правеше?

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  3. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    ГАК Др. Лазарова
    Морам да ја пофалам женава, ме гледаше 20 минути и се ми кажа, секој орган го гледаше, го мереше, ми одговори на секое прашање што го имав.
    Здравје ако она пораѓа, сакам кај неа да одам, така смирувачки ми делува што Бедоксинче ќе си ја викам нагалено :D

На Martka и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Мојата докторка,но незнам зашто не ти измерила мене на секој преглед ми мери.
    Јас се кај нејзе одам кај матичната не сум била од 17 недела.
    Она пораѓа да ама незнам како би ја темпирала за она баш да те пораѓа,ако ја начекаш само на дежурство.

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    кога плодот се врти надолу?

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Нема правило.
    Може крај на 20та, може почеток на 30, може на крај....кај некои се наместило па во последен момент пак отишло карлично, кај други во последен момент 38-40 ќе си се намести.

На AlicaInWonderland и Bella* им се допаѓа ова.
  7. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Денес сум под притисок,цел ден ме боли чудно стомакот доле ептен доле осеќам како да ми тежи и како да неможам да го додржам па седам и лежам цело време.од време навреме осекам како со нож да ме боцка нешто во матката..,беби е активна доста си мрдка онака најнормално...е сега си викам или почна доста да ми тежи дека од утре влегувам во 30 недела па пораснала и тежи па затоа или пак се ми е до психа,вчера пред да заспијам прочитав на еден другар од малта жена му се породила предвреме а само 10 дена разлика бевме она е 28 недела ама ете решило бебето да излезе и се исплашив ептен одма мислам и мене ќе ми се случи истото па денес сум под притисок...
    Ама сварно ме боли стомакот како менеструални болки на 1 саат неможе тоа да си умислувам кога ме боли...
    Кажете што да правам сама сум дома и само мислам ;(

8. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Ништо и јас истите болки ги имам по цел ден бодежи силно ме фаќа понекогаш па ќе помине е па така цел ден дури и скрос доле може да се каже кај јајниците ме боли што неможам да станам но поминува стомакот ноќе ми се згрчува едвај станувам до вц многу тешко е но сето тоа поминува јас мислам дека е нормално дур мрда бебушка не се плашам малку да не мрда е тогаш кревам паника (facepalm) 32+3:inlove: :inlove:

На Martka и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    И јас така осеќам веќе цел месец тоа се лажни контракции си се спрема матката така што не се плаши нормално е се што е издржливо е нормално ако не можеш да ги издржиш болките тогаш веќе мораш да одиш во болница а до тогаш уживај и не се стресувај нормално е да осеќаме боли се шири матката имаме човече во нас притисок прави и тоа е тоа мора да се издржи за убаво е :)

На Martka и Bella* им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.131
    Допаѓања:
    24.444
    Нормално е да боли тежат бебињата, моево е 2кг ос утре 32 недела, неможи да не боли матката, денес изгорев од половината ама цел ден имам работа сега легнав нз како да застанам секако ме боли, па не паничам ;) ноќе кога станувам за тоалет неможам да мрднам од што ме боли бешиката, немојте толку се при срце да си земате.
    До сега за цервикс ништо не ми има речено докторот вагинално ме нема гледано, читам тука сите мерени од 20 и некоја недела, другаркиве мои никој не биле мерени па здрави живи бебиња родија.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Цервикс се мери обавезно на контрола,мора да се води сметка на се а да не се остава на случајност.
    @Bella* Какви моабети се изнаслушав деновиве што без спиење сум ама мораме позитивно.
    Не се плаши написе магнезиум и легниси.

На Bella* и @Verba им се допаѓа ова.
  12. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Мене првпат ме боли вака затоа малку испаничив ама и можно и до психа да е,во секој случај издржливи болки се ама дека цел ден ме приболува и секакви мисли ме изјадоа...
    Ајде ќе се држиме тоа е :l:

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Мене прва бременост никогаш не ми измерија, а втора на мое инсистирање ми измери вагинално матичната и остана запрепастена :D Грло километарско... Ваљда не утна до толку, ама 6+цм цервиксот ми беше, вонсериски :D И на пораѓаите не можеа да дофатат да видат дали сум отворена :lol:

На lackygirl и lavica82 им се допаѓа ова.
  14. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Ако имаш можност викни некој близок, или појди кај некоја другарка малку, ќе си помуабетите и ќе ги тргнеш мислите. Мене тоа најмногу ми помага кога ќе ме нападнат мисли што ако.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И јас денес сум цел ден со мали болки, тешко станувам цел ден одмарам дека кај мене на сето ова што ти го пишуваш плус стрес мк прави и полипот кој еве и вчера и денес пак се јави со неколку точки крв колку само да не сум раат :(
    Ама се трудам да мислам само позитивно иако цел ден дома лежам, а надвор сонце ми се шета ми се плаче :) ама мешко е побитен, инаку за некој ден 31 недела ке сум

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мешиња ја сум 20+3 од пред некое време можеби од пред две недели стомакот почна од време на време да ми се стврднува и го чуствувам затегнат и тврд и тогаш ми е отежнато дишењето немижам убаво да се издишам и да земам воздух така ми се случува обично после јадење. Ви се случува ли и вас?

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да. И сега во 35 недела ако јадам пообилно ми е така.

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Овие два дена ми се случува нешто чудно. Кога одам, седам, значи кога сум исправена, бебето си мрда нормално кај папокот, над него повисоко, ама кога легнам почнува да ме удира долу...Еднаш докторот ми рече свртено ти е накај р'бетот. Па дури чувствувам како пулсирање кај анусот, а беебто кога ќе легнам клоца баш кај што стои ластикот од гаќичките. Знам дека не е некоја причина за загриженост, но е малку непријатно. Инаку стомакот ми е баш горе, долу дури ми е сплеснат, што мислам дека високо ми е поставено бебето, е сега почнувам да се сомневам дека е карлично. Во среда сум на доктор па ќе видиме. Сакав да прашам дали на некој друг вака му се случува. Инаку 27+4 сум. Добра ноќ :*

19. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Нема потреба од паника, детето се врти во стомакот до 37 недела. Моето е со главчето надоле и јас некогаш чувствувам мрдање доле тоа најверојатно се истегнува или со рачињата мрда, а сум 38 полна.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Добро утро.
    Јас доручкувана,капучино пиена и маж испратен на работа сега ќе удрам прва преспиванка од денов:D
    Бејби цела ноќ скокаше се тегнеше мислам дека ребрава ми ги искрши:doh:
    Едно време осетив на маицата мокро жива вода станав цела утоп бев кај ракавот кај градата од млеко.
    Од претходно искуство знам дека ќе имам многу млеко само незнам од овие мали гради кај искача толку:^)

На Someday, Elena ena, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.