Нормално е,нее нормално да бидеш премногу отечена,на пример цела раце нозе лице, а вака раце па нозе тоа е нормално. Барем од моето искуство тоа знам. Немора да значо фека имаш протеини или други работи,ама се тоа е во редовна крвна слика па ќе приметеле нешто ако е покачено.
Во првата бременост некаде во 8ми месец отеков и раце и нозе и фаца и тоа траеше додека се породив, нормално е . Која недела си?
Не, само Прегнакер ги пијам, во нив знам дека има железо и Магнезиум на Натурал Велт. Не се сеќавам порано да ми се случило или пак порано не сум обрнувала внимание..сега секоја ситница ја анализирам. Отидов до крварење во абдоменот, ама доколку има крварење мислам дека столицата ќе биде црна, не црни точки коа буквално се делат посебно, баш како бибер...
Оди презапиши медицина додека е време Бев да ме ѕирнат, додека нема висок притисок, главоболка, отечени нозе или вртоглавица било нормално. Собирал организмот вода, да одмарам и да пијам повеќе течности. За грбот и половината ми дадоа маст да се мачкам против болки, за жал нема лек за тоа. 25 ја завршувам до среда.
Најдобри, презадоволна сум, од кога ги пијам немам никакви проблеми со крвта. Пред да останам бремена ги пиев и имав премногу енергија. Нема да погрешиш
@snegce на тебе дефинитивно ти треба релакс. Јас не знам како издржуваш и како можеш да се оптеретуваш со толку анализи еве јас сум со децидуален полип за кој никој досега ми нема пишано искуство, кој ми прави стресови со крварење од време на време, плус на брисеви имам стрептокока со две испиени дози на антибиотик, за една недела пак ке земам брисеви да видам дали ја нема и не паничам. За полипот и крварењето дома и никој не знае (сама се справувам и се тешам) за да не кревам паника, лежам колку можам, не сум излегла ништо ни да купам (а читајки ве сите спремни ептен сакам и јас барем нешто да купам, дека ништо ама баш ништо немам купено) и се трудам што можам повеке да уживам и да мислам позитивно, така да опушти се малку, не си прави проблеми во глава кога реално ги немаш
Веќе некоја недела имам некое чудно чуство од желудникот па низ хранопроводникот цело време имам како движење нешо ме гори и ме тера на ждригање цело време мислев киселина да не е ама како движење ми е .. нз како точно да опишам мн ми е чудно ама секој ден ми се јавува . Ви се случува ли и вас? И од што е?
Валјда се киселини, и јас имав претходната недела два дена по ред, исторо чувство, грлото ми гореше. Приметив дека ми е од леб, дека тие два дена јадев домашен интегрален, а обично јадам тонус. Сменив и сега сум ок
мене конкретно за отоци матичниот гин. ми објасни вака: подколеницата ако е отечена и ако со прст стиснеш еднаш 1-2 секунди, и ако се направи вдлабнување, и не се врати во првобитна состојба за 1-2 секунди, тогаш да одам на лекар, инаку не. Кај тебе не е такво нешто. Рече да мерам притисок, и дека до 130 се толерира, ако е повеќе да одам на лекар (ова у комбинација со отоците) За исхрана рече дека треба да се јаде месо и јајца јас секако јадам тоа и да се избегнува премногу сол шеќер. Исто да се избегнуваат газирани пијалаци вклучувајќи и кисла вода.
Мене столицата никако да ми се среди,веќе недела дена се мие течна,или секој ден по еднаш или на два дена. Отоци фала му на бога до сега не ми се појавиле,а првиот пат отекував многу особено нозете. Имам мака со нозете многу ме сврбат особено навечер па и јас и мм сме без спиење и нервозни. Бебево навечер мисли на журка е па само си фаќам раче лие ноџе ли е незнам. Сега ќе пијам еден увин чај некако многу мочкам денес па превентива.