Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Добредојде Ayleenn да имаш убава и лесна бременост...и само убави работи да читаме. :)

На Ayleenn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    200
    Hi Alyen
    со убаво и лесно да ти е бременоста.Во врска со гинеколог има посебно тема и искуства со гинеколози макар што ако се е во ред и имаш нормална бремеост незнам зошто би правела прв преглед во Скопје.Еве јас одам во Систина и на првиот преглед само ми установија бременоост на вториот срцева реакција на бебушот а сум ризична трудница.Така да ова мислам дека и твојот гинеколог ке ти го види.(освен ако не дај боже имаш некакви предиспозиции за ризична трудница па ти треба дополнителна консултација.). Симптомите покасно ке ти се зголемуваат и кај секоог се различни ама има многу странци за Календар на бременост па ке си читаш што следи секоја недела.Позз :D

3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Ayleenn честитки и се најубаво :) јас немав изразени симптоми се до прегледот на доктор :D ме шокираше докторот ама тоа е... Инаку да ви се пофалам вчера со идниот тато го дознавме полот на бебенцето.. мислам сеуште не е сигурно бидејќи сеуште е рано ( 14 недела сум ) ама од прилика ќе добиеме синче :) др. Абаз е 90% сигурен дека ќе биде синче и згора на тоа ќе биде инает како мама :tmi: :D

4. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Фала ви на сите три што ми честитавте и одговоривте,ве бакнувам :) А,инаку јас сум си плашливка по природа и затоа нејќам да одам кај овдешниве гинеколози..што знам, ич не ги бие добар муабет. Конкретно за оваа мајка ми кај што оди, пред некоја година и откри тумор и почна дури да и препишува терапија и такви работи, а тоа да ти било некоја најобична цистичка за која не било потребна таква терапија. Арно што отиде мајка ми во Скопје на преглед па таму и кажаа :/ А имало и многу други случаи што сум слушала. Освен женава, има уште еден или двајца гинеколози се на се, што исто не се со многу добар глас. И затоа сум си ја исплашенко :/

И заборавив да ви кажам дечки, иако не се мн изразени симптомиве (да незнаев немаше од нив да заклучам дека сум бремена) ама имам и некоја мала болка во јајникот одвреме-навреме нормално ли е?? А да не ви зборувам за расположението, идниот тате си знае како му е (јака му душа), еден момент се смеам другиот момент веќе наголемо си плачам :rofl:

Е, и за овие странициве каде што е опишана бременоста по недели,што ги спомна verba, па веќе напамет ги знам се до последната недела хаха :) :D

Ние си се договоривме до крајот да не го знаеме полот А имавме и цели 6месеци да си смислиме именце и за машко и за женско

5. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    И јас мислам дека нема потреба да одиш за Скопје за прв преглед, тогаш може само да с еутврди бременост и да се слушне срцева активност, мислам дека било каков да е гинекологот тоа може д аго направи, тогаш е рано да с е види било што друго, за Ск или кај некој добар доктор ќе си дојдеш понатаму, на пример можеш за скрининзите кои следуваат околу 12 и 20 недела.

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    добро утро мамичкии како сте :) времево е крш цел ден сум со ќебе замотана :D
    иначе синко вчера вечер изгледа се оптегна душиче, се испакна од двете страни на стомакот (кај слабините) :rofl: и мм го виде тоа, толку беше интересно, :D ама веќе си се оптегнува злато на мама се спрема :rofl:

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    15.814
    Здраво Ayleenn,добредојде во светот на трудничките :) И јас немам поизразени симптоми,нормално јадам и функционирам,само спијам многу повеќе од претходно.И јас како и другите би ти препорачала за прв преглед да не се малтретираш до ск оти и онака нема што посебно да ти гледаат само дали има плод.А додека за скрининзите може да си дојдеш до скопје во некоја од приватните клиники.

8. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobro utro i od nas nemame veme da pisime ama pak sekoj den ve citame nie sme dobro i si rastime samo vcera imav bolki vo papukot kako iglicki da me dupea dali vi se slucilo toa i vas? denes si sme dobri sekoj den si mrdame :lol: od utre vleguvam vo 20 nedela i ponedelnik sme na Organ skrining pa prvo se molam se da e vo najdobar red pa posle da mi go kazat sigurno polot sto e doktorot rece devojce Ali sega ke bidi sigurno da ne iapadni crvce da se pojavi namesto dunda :rofl: vi posakuvam ubav den i ke vi pisam kako pominav na kontrola ubav vikend da si imate :*

9. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Добро утро и женски.
    Добредојде за новата мамичка. Како што ти рекоа погоре, гинеколог било кој ќе ти води бременост, а за да бидеш посигорна на лекар во СК оди на тие поважните скрининзи: приска, 4д

Јас мислев ќе ги мислам резлутатите, ама не. Лоши биле, па и отчекував дека ќе бидат. Само ме изненади што се толку ниски а пиев тотема ампули. Ама ќе се ставиме на ред :lol:
    Бебево наше по цел ден мрда. Буквално :lol: Изгледа спие она кога и јас спијам, само што ќе се разбудам одма мрда и така по цел ден. Музикална е, а чуе музика како да танцува внатре :D
    Утре ми е тоа baby shower-от па и за тоа возбудена сум да видам како ќе биде.
    Имајте убав ден :f:

10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Најпрвин честитки за lepadama i ayleenn!!!добредојдовте на труднички муабети...

еве ме и мене работно смрзнувачко...терам 16 недела и сега за сега се е во ред ...добро се држам со оглед на тоа дека сум цел ден на работа а кога ќе си одам дома ме чека катастрофа во станот од размерите на хирошима ( мајстори и реновирање ) :lol: ....
    туку едвај чекам да дојде 18 недела да одам на гинеколог и да ми кажат што е машко или женско :P ?

На CrazyGirl15 и Ayleenn им се допаѓа ова.
  11. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Фалааа ви дечкии :) Ќе ве послушам и ќе направам тука преглед,деновиве ќе закажам,па едвај чекаам :)

12. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Yeats роди здрава ќеркичка, се помина во најдобар ред воопшто не било страшно ви посакувам на сите идни мами да поминете со лесно како мене. Сега сме домче се чувкаме и растеме. Поздрав до сите, и благодарам за дружењето во изминатиов период.

На CrazyGirl15, Snow-Queen, Jeny и 9 други им се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден и од нас,, денеска добро расположени иако малку ладно климата ни дува топло и под кебето сме си стулени.. си јадиме свежи салати и си уживкаме пред телевизор само на сред ноќ кога ќе станам за у вц се спуштам право за благо :^: .. и на сабајле гладна ко пес право за благо :D чудни сме ние труднициве... си се дружиме со ќеркичката клоцка мава ах срцето мамино нека си игра цел стомак е нејзин бидете ми поздравнки..
    дзанина и јас имам исти игли шо ме боцкаат околу папокот и на стомак штом и двете ги осеќаме значи е нормално нешто... јас пишев и во болки ама никој не одговори сега знам дека и некој друг ги чувствува.. поздравчеее

14. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

нека е жива и здрава :inlove: сите да поминеме лесно како тебе :)

15. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Честитки, што убаво да се слушне, за нас исплашените како водичка во пустина. Т.е за мене :lol:
    Инаку мене и на мојот бебчо ни е досадно,па правевме тикерче (не изнамачи),го пресметавме датумот отпрлика според ова календариве за бременост па.. ќе видиме дали исти податоци ќе ни кажат и налекар :)

16. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    не си само ти исплашена, прашај ме мене во 31 недела како ми е, термин ми е почеток на декември, па мм место да ме утеши ми вели, ке е ладно тогаш нема да му се излегува ќе те намачи...или ко еднаш што ми рече -- ау колку ќе пискаш-- :D ама полека се привикнувам, ко ке му дојде време на бебчо нема мене да ме праша,нити пак ке мислам на страв :D , туку мене ме загрижува шиењето и визитата одсабајле кој ке крева спаваќа у пм.

17. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45

Шиење?? Царски рез ќе правиш или?? Дека кога ќе чујам шиење одма ме потсетувана една пријателка, едвај испадна нејзиното бебчо па си направило поголема дупка за испаѓање и .. имало потреба и од шиење .. и ај да не те уплашам и тебе уште повеќе,дај Боже сите вака лесно да си поминеме како Yeats, та ја сум како зајче исплашена веќе .. :sweat:

18. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    eпа на прво бебче секогаш те сечат барем тука во тетово. сакала нејкела тоа ме чека. а иначе претпочитам природно породување секако доколку не дај Боже не излезат проблеми. Ама и шиењето е ок, после ќе ме направат кутивче доле :rofl:

19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    15.814
    Ayleenn јас и ти сме иста недела мила,супер ќе си имам колешка :D

20. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Добар ден мамички,како сте ми?
    Нека им е лесна бременоста на новите трудници :)

После малата незгода што ја имавме дома сите сме добри,синчето брзо закрепнува,баш денеска бевме на контрола и се е супер.Јас не чувствував никаква болка (бидејќи нели го дигнав син ми а ми беше речено да не дигам тешко) бебушка си е добра,си мрда во мешко,особено навечер е мноогу активна...душа на мама таа :inlove:

Инаку јас сум на одмор деновиве...(ни го затворија дуќанот од УЈП...искрено мноогу добро ќе ми дојде овој одмор :lol: ама за газдите :x )Така си имаме време да си поиграме со синко и да се спремиме за неговиот роденден...и да се мазиме со мешко :inlove:

Поздрав девојки имајте пријатен ден :*

На CrazyGirl15, Ayleenn и butterfly.mk им се допаѓа ова.