Јас сум 15 недела и до сега немам почувтсвувано ни пеперутки. Едвај чекам да ми се покаже бебето. Потоа сигурно ќе се жалиме како многу клоцаат .
Ич да не се секираш, и јас на почеток не го осекав многу, за кратко ке почне да се осека, а веке во 8ми месец дека нема многу место за мрдање и повеке се тегне на моменти дури и ме боли
Zenski aj sovet ve molam. Bremena sum 37+5. Celo vreme vo tekot ba bremenosta imam iscedok mnogu tecen. Najcesto posle mokrenje. Denes mislam deka bese malce poveke od voobicaeno i bese kafenkasto. Pominaa dva casa uste nema nisto. Inaku brisevite od 36ta se negativni, dr smeta deka e normalen iscedokot. Na kontrola sum vo vtornik a moram carski zaradi papocnata kila koja ja imam. Da panicam i da odam ili ?! Bolki nemam. Pozzz
Мешиња денеска ми се пријаде и си направив стек во крема за готвење со кари куркума и копар знам негде прочитав дека куркума не се препорачува во бременост но јас мн малце ставив на врвот на лажиче мало ставив куркума и исто толку кари валјда не смета мн мала количина е. Не сум обожавала мн кари куркума но од кога останав бременена овој сос ми стана омилен ама сепак нд го јадам секој ден хаха
Cmv имам испитувано претходно, игм е во моментов дали ја имаш, а игг е дека некогаш во минатото си ја имала. Тоа може да биде пред една недела две а може и пред неколку месеци.
Незнам што им е на докториве почнувајки од матичната. Според неа сум нели 12н, според др доктор 11+5, а на резултатите од приската 11+3 ми пиши газето да му го јадат Сега уште Плодност ко ке појдам ке си знам за сигурно како е.
Па така некако ке му дојди. Според последна менс 11+1, па неколку дена знам дека е во ред да е разлика, само матичната ме нервира од што не се замара само си лупа некои бројки од око. Првиот пат поназад ме водеше па од памет ме извади
И ти само на Плодност му веруваш, само за пари се тие зинати. Верувај му на матичниот и не се шетај по 100 доктори сите различно ќе ти кажат, од искуство ти кажувам. И не е убаво за бебето толку брзо на ехо да се гледа штом нема проблем, барем на 2 недели се прави ехо, јас на 1 месец правам.
5 пати да го мерат бебето во ист ден 5 пати различно ќе покаже. И тоа ако приметиш за секој параметар е различна вредноста. Главчето може му е 11+3, стомачето 11+5, бутната коска нешто трето. Сепак кога е недела дена во прашање нема апсолутно никаква потреба од грижа. Не ни може да биде попрецизно и не лупа матичната бројки, софтверот сам си пресметува според измерените вредности.
И јас го имам ова приметено. Еден ден мери еден др 2400 за една недела мери друг пак 2400. Зависи од апаратот,сепак е тоа машина.
Абе му верувам оти прво апаратурата му е по современа, второ матичната пак не ми препорача никаква терапија, а ни испитувања по спонтаниот ко што ги правев во Плодност. Како сакаш речи по искусни се и затоа се поскапи а за вакви работи денар не жалам знам на сигурно одам. Инаку одев на 2 места оти матичната ми даде упат за приска во државна па и скрининг ми правеа таму. Во ред така е јас не се разбирам затоа се испоизбунив
Девојки јас дека настината и пијам повеке чај во текот на денот, од што е најдобро да се пие? И што можам да земам за грло некои пастили кои се безбедни во бременост?
Здраво 38 недела сум од 7h имам така менструални болки али не на точен временски интервал дали да идам за болница или да почекам уште некое време да видим како ќе биде извините може глупо прашање ама прворотка сум
Мери дали е направилни интервали и дали се скратува времето меѓу болките. Нас ни рекоа да одиме кога ќе имаме болки на 5 минути во трење од 30 секунди. Ова зборам ако се вистински болки за пораѓај. Може се само лажни.
Дали сте ги пиеле некоја од вас овие за ниско железо? Јас од денес почнувам по две на ден па ме интересира какво им е дејството