Фала очигледно беа лажни еве сега више пола саат немам ништо ќе видимо до после јас имам страв да не немам време да стигнем до болница затоа одма кревам паника Фала очигледно беа лажни еве сега више пола саат немам ништо ќе видимо до после јас имам страв да не немам време да стигнем до болница затоа одма кревам паника
Боли не дека не али не се толку јаки болки и не се на точен временски интервал како што сите викаат дека треба да бида да ми се повеќе сигурно не би седела дома
Ке знаеш и сама кога ќе биде за во болница, тогаш нема да има сомнеж и нас да не прашаш. Ќе биде поинаква болка. Акумулирај енергија и колку и да е тешко мора да се опуштиш.
@danichap ти имаш три, @mariz 2 и др.мајки кои имате повеќе дечиња, точно ли е дека со второто се оди побрзо, мислам на отварање, на самиот пораѓај и тие работи или сепак е индивидуално?
Ве молам за помош бремена сум 4 месеци денеска го зедов резултато од торч но матичната не работи викендов а јас неможам да дочекам до понеделник ако има некоја што се разбира да ми кажи колку е опасен овај вурус за плодот
Кај мене не Многу споро се отварав, нз колку вагинални прегледи имав за да ми подпомогнат, болки те имав те немав... 36ч од кога ми напукна водењакот се породив, но царски... Ми ставија провокации и болки одма почнаа, 3ч болки на една, пола минута дури 3 прста макс се отворив, но водата многу се замати, паднаа тонови на малата на 20 и со трчање во сала ме однесоа... Сигурно пак мин 9ч ке се отварав ако не се заматеше водата, по еден прст, на еден саат Остана надеж дека со трето (здравје боже ако се одлучам за трето понатаму), ке поминам полесно
Кај мене не беа јаки болки, ниту пак на одреден временски интервал, а кога стигнав во болница веќе бев 6 прста отворена. До 8 прста и не осетив којзнае колкави болки туку отпосле откако ми ставија провокација. Така да отиди си на ЦТГ штом имаш болки, ама не се плаши штом си прворотка нема толку лесно да го родиш.
Више сум во болница не оди така брзо како што мислев имам болки ама на цтг не ми ги регистрира па еве сега чекам да видиме уште едно цтг да ми направат па ќе видиме или ќе ме остават или дома ќе си идем и ќе чекам јас кога дојдов само еден прст сум отворена сега незнам не ми мерија