И јас со второто многу брзо се отворив.Е сега,имав и провокации дали од тоа или дека второ незнам.Значи болките траеа нецели два саати,ама беа премногу интезивни,додека со првото,имав болки цела ноќ послаби и цел ден појаки за да појдам отворена 8цм.Докторот се чудеше како дома сум ги издржала.Сега третово се надевам само ќе излезе
Си ја купив перницата за трудници, аууу преубава е ... се наспав Сега и ММ ќе ја проба ама некако тесно ни е на спална со се перницата заедно , уствари него му е тесно, ја си се ширам
Знам дека бебе е убаво заштитено встомак ама пак ми е на мисла. Утрово кога пружував алишта кога се обидував да влезам дома бидејќи ни е мн тесна терасата и плус сушалцето, некако се сплеткав и се удрив со корпата. Значи таа беше празна и се удрив високо кај што ми почина стомакит, малку под желудник. Не ме здоболе ич, ама бебе склоца, значи тоа почуствува. Водуша тоа реагира и само да се почешам на стомак. Сега нормално си мрда и се си во ред. Може ли да му наштетат вакви удари?
Не паничи толку непотребно.Полошо е што си ствараш притисок со тоа па дали е штетно дали ударот бил силен и слично.Бебето си е ок.Јас добивам од синот постојано удари кога појаки кога послаби.Едноставно неможам секогаш да се заштитам а такво си е детето пргаво низ игра скока рипа и ќе ме мавне.Бебето сега за сега си е одлично.
Јас минатата бременост така имам летнато на плочки и директ на стомак,така испаничив што мислев кузнае што е но бебе си е заштитено и нему е ништо.
Јас ги имам пиено и мене само они ми помагаа. Но сега при крај ми дадоа тотхема оти јас сум анемична цел живот а сега на крај бебе ептен црпа од нас. Иначе јас денес сум 37 +1. Вчера бев пак на цтг, мирно е, докт кажа дека е супер. Резултатите од брисеви и крв ми се чисти и следна недела пак на цтг и ќе ја мериме беба да видиме колку пораснала. Од синоќа половините ме болат, поточно левата страна позади кај опашката шо викаме. Кога одам ме штрека и боли, изгледа некој нерв имам притиснато, досега ме нема болено вака, едвај одам денес а баш си бев подвижна. Следна недела ќе ја почнам 38ма и ќе треба да договориме за царски. Нешто ептен паники почнаа да ме тепат.
https://www.facebook.com/pernicizatrudnici/?ref=br_rs ја купив од оваа страна на ФБ, 1600 ден, + навлака, јас си избрав зелена инаку основата е бела. Се переше навлаката кога ја сликав https://www.facebook.com/pernicizatrudnici/?ref=br_rs 1600 ден ја купив ептен ми е удобна
Dali e normalno ponekogas bebeto poslabo da go cuvstvuvam? Zavcera bev na kontrola, se bese vo red. Ama eve jas si panicham...28+3 sum...
Идни мамички,бидејќи уште не знам какво бебе носам,а потајно се надевам на женско читав низ форумов дека над 140 отчукување на срцето на бебето значи дека е девојче. За првото така беше,е сега и на ова му беа 158 во минута за првиот скриниг. Не знам дали да се радувам пред време ај искуства
Колку време не сум Ве посетила Да се пофалам, правев регистрација, свадба понатаму со бебе На мене пак почнаа да ми се прават фурункули од обрнано влакно, едно ќе помине, друго ќе се направи, баш ми правеа еден домашен лек, ама пусти страв несакам да го употребам. Јас сум инаку 17+6, уште не сум закажала кај матична за контрола, таа недела здравје сакам веќе да дознаам што ќе е. Сакам и д димери да испитам, оваа мојата матична се ми одолговлекува, ама морам да си ги направам и тие испитувања. Инаку, скринингот во 20 гн кај матична го правите или?
18 недела и некој ден сум и некако кај папокот осеќам навечер дека ме боли повеќе дали дека се проширува исто така и од десната страна кога ќе станам од кревет,а станувам по 2-3 пати навечер за мокрење и некако како да ми трепери стомакот не знам дали бебчето почна да се осеќа ...
Ги пиев 2×1 два месеци бидејќи серумското железо ми беше 1.7. Ако не ти е многу ниско можеш и една на ден
симнав слика од Google да ви покажам каде поточно ме боли од вчера тој предел ме боли неможам ни да спијам ноќе од што ме боли како мускул кога те боли така од што може да биде 33+4сум