Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    здраво маминчи :) денеска бевме на контрола и дундето је супер пуштила и обравчина почнала да се дебели хохо :) стопалото и е 43 мм :inlove:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Здраво мешиња и од мене. Денес тато не е тука да не вози па пешачевме малку, малку дома работевме и сега одмараме со бебушот и се галиме :) :inlove:
    Честитки и од мене за сите нови трудници ви посакувам лесна бременост (како мојава).

На Ayleenn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Супер,најсупер.. ќе споделуваме симптоми, и чие меше колкаво е, и кое како напредува.. :*
    Еј, само незнам оти вака.. вчера ми даваше дека е 6 недели,а денес 7.. којзнае.. важно ептен наблиску сме :)

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Auleen i azela добро дојдовте на темиве :)
    здраво на сите :)
    јас сум добра да кажеме,ме боли главата ама мислам ми е од нерва,пред неколку дена дознав работи кои ме нервират A треба да чекам до декември за да решам ваков проблем :@ дознав дека сум украдена на некој начин,некои мои работи кои ги имам успомен од родителите едни луге не ми ги дават а они ги има на чување :devil: така се нервирам па главата Mе пукна..
    знам дека не е добро за бебуш и пробувAм да немислам на тоа.

најубава мисла ми е бебуш тоа ми решава се :) најубаво сонце мое :)
    се надевам нема да се полошат работиве Zа да несе нервирам,сакам мир да имам за мене и бебуш.
    поз до сите и уживајте :)

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Нисто на светов и ни една работа, ни човек, ни предмет, не е повазно од твоето бебе , опусти се и се ке си дојдде на свое место! не е време да се нервирас за несто сто мозе да те израдува само еден ден , за разлика од твоето неродено ангелче сто ке те радува секој ден, и цел зивот и ке ти дава беспрекорна волја за зивот! излези, просетaj, zaboravi, a vremeto ke si go donese svoeto :inlove:

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    ти благодарам лори :) тоа е голема вистина :)
    само понекогаш Nекои неправди неможам да гледам а поготово со мене се случува :devil:

најубава мисла ми е бебуш тоа ми е најголем радост и мм кој е со мене за се :)
    другото ке средам кога тогаш, во право си сега време немам за небитни луге :) сакам да уживам со бебче :)

На gjul и Lori-30 им се допаѓа ова.
  7. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    ехеј девојки мои во 6 месец сум и овие два дена цркнав повракај ки мацнии колку сакам вцера се истусирав и кога легнав да спијам мојава убавица се разигра како играорка убава на мајка таа ама бесиката ми напраи парталце само буца буца и на крај бооом абе ми се цини се помрднав цела од една страна на друга страна од спалната мазми вика со ти стана аа со му ти е јаден он се на стрек је го свакам и ми се позали вели ми недостигас многу ама за бебус ке издрзиме нели иам време интимни работи нели ама му се полнеа оцицките леле гретка 5 месеци неаме односи ама со да праам кога несмееме докторка та ми реце никако грлото на матката ти е спустено и сега го тесам со гуски и бакнези со да праам гревце мое :inlove:

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ахх мила мора да се чуваш за бебушката ќе издржите и ти и мажето ти.. ќе си се гушкате ќе си се милувате тоа е.. се за бебенцата :)

9. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    здраво срцки,имам едно прасање мозе е смесно ама сакам да си прасам.дали со слусалки за диси диси :)мозе да се стави на стомак и да се слусне срценцето на бебус?18 нед. сум и сакам да си го слуснам дали е возмозно

10. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    :D :D :D :D Леле срцка ме изнасмеа. Па пробај, ама така да се слушало и гинекологот ќе ни ставаше стетоскоп на стомак. ;) Мислам дека неможе. Поздрав.

11. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Повели http://moebebe.com.mk/?p=1643 :)

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден мамички како сте ми.. ние добро расположени денеска се нешто си џвакаме :D времето е топличко надвор па излегуваме до тераса на воздух и сонце.. а дома си седиме со клима.. внатре е бус ладно... ви посакувам убав ден до крајот :P

13. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Здраво. Денес конечно седнав пред компјутер од малку вишок време па викам да ви пишам да си помуабетиме ние трудниците. Овие денови бевме поактивни, со татичко шетавме низ град, бевме на кино, во кафана и времето толку брзо одлета што мачнините не ги ни сетивме. Сфатив дека колку поактивни сме, толку е подобро за нас и за бебушот. Сега не зборам за некои екстремни спортови туку за прошетка која и тоа како ми ја освежи главата што и главоболката не ја сетив. Возењето со кола веќе не ми причинува нагони за повраќање, добро е. Викендов и времето беше одлично што дополнително допринесе да се чувствуваме одлично. Уште две недели сум на првиот скрининг и едвај чекам да помине тоа, и со ГОСПОД напред се да биде и понатаму во ред. Поздрав до сите и на сите ви посакувам пријатни моменти исполнети со многу љубов и радости.

14. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    абе и мене ми е смешно мн,па порано како зар ги прегледувале?морало да постои некој начин хехехехе,се нешто ке ни текне на нас труднициве :D :D :D

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Вистина се ќе ни текне :D
    Еднаш мајка ми и мереше притисок на сестра ми па после тоа јас си правев диши-диши на стомакот :lol: :lol: :lol:
    Не се слушаше кој знае што ама интересно беше ако ја начекам во моментот кога ќе мрдне. Слушав како жубуркање. Пробај, не се знае што ќе чуеш :lol:

16. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Прва бременост ми е, па затоа и малку како неписмено делувам. Скоро полни 27 недели сме, а мене прашањето ми е дали е нормално што се уште ја чувствувам како мрда само долу. Значи ептен ниско ... Во последните месеци би ја чувствувала и во средината на стомакот или? Веројатно не оставам многу смотана претстава за себе со прашањево. :lol:

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Maci jas sum 29 nedela i 4 dena a od 27 nedela go custvuvam gore skroz kaj rebrata duri od desna strana me boli pod gradata..e sega i jas sum prvorodka pa nezz sto e ok :))) moze nekoj poiskusen ke ni kaze:*

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Дечки,еве и јас да ви ги кажам маките :lol:
    Денеска беше сончев ден ама јас и мојот бебчо нигде не излеговме, не фатја хормоните и си плачевме цел ден, што со причина што без... и после чувствувавме грижа на совест оти не сме го искористиле сонцето :(
    А, што најмногу ве растажува откако сте бремени?? Мене ме растажува се и сешто,јака им душа на овие околу мене, а најмногу од се што неможам да си ги изгушкам мачките поради некоја проклета бактерија таму.. токсикоплазма мислам дека е :lol:
    Ве бакнувам :*
    Уште нешто,ми беше мисла да ве прашам. Вие би сакале ли сопругот да е со вас на породување? Чисто онака за да слушнам и други трудници што мислат околу ова, та нели е ова место за труднички муабети па да си ги споделиме дилемите и маките и мислењата :lol:
    B.t.w.Јас многу би сакала, и тој исто :)

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    посекако сакам да е мм со мене кога че се порајгам (а и синми и черками сакале да се со мене кога че се порајгам :) ....арно ме подсети за ова бактеријава со мачките -дали такво нешто има и за кученца :^) ?пошто имам 2 мопса и си ги гушкам и бакнувам (вакцинирани се) чисти ама....

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.731
    Допаѓања:
    107.088

Јас пред да се породам сакав мм да влезе на бокс со мене и тој сакаше, но персоналот не го пуштија да влезе :| така да ништо не испадна од нашиот план хаха :)

На Ayleenn му/ѝ се допаѓа ова.