Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    И јас сум од овој тип. Мене почна и на нерви да ми оди бременоста, не ми е пријатна и едноставно кога некој ќе ми рече уживај во бременоста правам фаца од која секој би побегнал.
    Некако и долго трае, а има уште 2,5 до крај. Се ме боли, не спијам убаво, нервозна сум, изгубив и апетит последнава недела, бебе се врти лумпува, си гази на бешика, оди ми ја бутка дијафрагмата..итн.
    Мислам да заврши процесов би била најсреќна. Со бебе ваљда ќе се снајдам, ама и мајка први три ќе биде ваљда ќе научам нешто, какви пациентки деца исчуваа ќе исчуваме и ние. Сега од болки и тежини веќе не ни размислувам дали ќе се снајдам во улога на мајка гледам да можам да се наместам подобро да поспијам. Приматот ми е само на себе.

На 789_angela, monik55, Meckicja и 7 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Епа опушти се, уживај... Нема уште многу до крај. После ќе сакаш назад.

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Некоја трудница/мајка да има пишано некаде по форумот некоја листа што е потребно за новороденче? Да ми ја препушти листата :D Луѓе се плашам од купувањето. Ве читам по темите овој тип,оваа марка... Посебно за цуцли,шишиња,вид на пелени, ма свашта. Паники мене за тоа ме фатија :D Јас знам дека ми е рано, но треба бааѓи да си се подучам од овде. А и ценичките како што ги гледам,убаво ќе биде посовреме малку по малку да се купува. Смејте ми се слободно. :$
    @Milaaa991 мене ми е страв како ќе го држам. Ќе ја гледам свеки некои акробации како ќе му прави :D

На Meckicja, happygirl, Milaаа991 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    Оди во Категорија Бебе има тема Се што е потребно за новороденче има се таму ;)

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    ,Па освен гадењето до пред некој ден, па да баш така . Нешто налик благи менструални болки нз како да го објаснам. Еве посебно вечерва пак осеќам така. А на стомак не можам да спијам од сам почеток, едино во страна поради болката во градите. Друго вака нз. Чекам да видам што ќе ми кажат на преглед, тек на 30ти сме. На 5 ти ни закажаа скрининг на државна ама највероватно тој систина ќе го правам .

6. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И јас чат пат помислувам на сето ова само што имам една голема мака плус :) работам приватно во сопствена фирма и породилното ке ми биде хаос, де дома работа де во канцеларија, којзнае како ке стигнам на сите страни, само мали да биде мирен барем да можам да спијам колку толку. Ме зезаат со компјутер ке сум одела да раѓам :)))) Се трудам да не мислам уште сега, да бидам релакс додека не дојде бебуш па тогаш ке видам што ке се прави :)

На Meckicja, happygirl и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.691
    Допаѓања:
    24.065
    И јас се плашам од се, од болките, од породувањето како ќе помине, дали ќе биде се во ред со мене и бебо, па како ке се снајдеме со мм во новата улога, дали ќе му студи на бебето дома (дека на инвертер се грееме), дали ќе бидеме доволно добри родители...
    Се плашам и од доживотната обврска и одговорност.
    И од тоа како ќе земам породилно само 200еур дека на толку сум само осигурана... Еден куп стравови и грижи.

Бременоста досега ми беше и уште ми е супер, да не се подречам, немав никаква мака со ништо. Ама многу мислам што и како ќе биде и се преоптоварувам секојдневно...

На TeddyGrey и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас работам од дома и сега сум турбо дур се породам, за да имам барем месец два слободни, ама којзнае како ќе биди. Само бебка да е добра, па работата ќе почека.

На happygirl и Dina911 им се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mojata bremenost celata pomina so strav I si dobiv anksiozno depresivni napadi bev naucena da rabotam odev rabotev na dve rabotni mesta odednas seto ova zavrsi posto sum na patoloska bremenost a so narod bev naucena sega nisto no ke pomine I toa

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Секој ден нова причина за грижа.. Можеби е нормално, но мене ми е страв. Од прееска кога ќе се завртам на страна ќе го почувствувам бебето на една страна како се движи и кога ќе се завртам на грб, на таа страна стомакот ми е издигнат и тврд. Еве додека пишувам мрда под папокот и така се зацврстува. 29та недела сум. Дали чувствувате вакво нешто кога бебето е поактивно? :(

На Marija 84 и Meckicja им се допаѓа ова.
  11. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Нормално е.
    Може ти свртело газе, може коленици му се. :)

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Секој ден ми е се помачен,не ме фаќа депресија мене туку нервоза и само се карам.
    Плус селење не чека и пукам мислам по шавови а тек ке пукам.
    Болките си се тука и си боли се ниту спијам како што треба ниту дишам.
    Секој преглед мие хорор и без здив легнувам на ехото.
    Цела ноќ ме мачеа болки во карлица и само црни сценарија си правев.
    Затоа нека поминат уште 8 недели и нека искача слободно.
    Сега ќе одиме да го видиме као е што е па истото сум без здив и разбудена уште од 6.

На FreeMind и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Колку е досаден овој тестов за скриен шеќер од три саати деталниот, не сте свесни. И како да не се нервира човек од три саати седење во место :(

На srekice, Meckicja, simona_baby и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    :( Леле, ја нареден понеделник ќе го правам. Значи фул три саат седење така? А резултати има истиот ден?

15. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Фала Оли, ти посакувам многу брзо да се придружиш во оваа тема со сопствени искуства а потоа и во мајчински муабети (fingers)(fingers):l:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Па добро ти помалку чекање имаш од мене ,јас сум на скрининг на 12ти. Измеѓу немам преглед.

Кога се прави ова испитување?

Последна измена од модератор: 22 октомври 2018
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    28 недела јас не чекав се вратив дома и потоа пак отидов да ми земат крв.

18. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Кога ќе ти кажат, ако ти кажат. Мислам околу 28ма недела. Ја ќе бидам 30та кога ќе го правам.

19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Еве сега завршив од 8 саат.
    Овде не е дозволено да испаѓаш надвор од врата мораш горе да чекаш ( германија) во случај да не ти се слоши.
    На секој саат крв и после разговор со доктор во врска со резултатите.
    И се разбира нема никаков шеќер. Тоа е најчесто генетски, али горната граница била од кг до сега на мое конто ставени. До крај шифоњер.

20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Изгледа јас сум единствената што инсистирав сама да го правам овој тест и што не ми беше гаден. Е досадно е чекањето и мене не ми дава да си одам. И плус бев мн гладна, па едвај доседов.

На malifesent му/ѝ се допаѓа ова.