Е како се изнервирав денес. Значи овие трудничките хормони си го прават своето конечно и кај мене. Утре требаше да одам на контрола си се договоров со др уште на претходната. Арно ама заборавив да им кажам на сестрите и денес се јавуввам и ми се јави некоја непозната сестра. Утре било не работен ден. Јас сосема изгубив осет за тие работи. Нареден слободен термин дури четврток. И замислете почнав да си плачам зошто да не одам утре туку по 3 дена. Што ако му биде на бебе нешто дотогаш а докторот ми рече за утре. Абе трагедии. Сега си се смеам. Од утре сум полна 36 и ја ситнам веќе 37. Уште една недела да помини само се молам. Мешко ми е поспуштен, ама ниско ми е и цело време. Цела бременост ја поминав со страв од предвремено поради искуството на сестрами. Кога ќе влезам 37 ако е се ок ќе си частам. А баш ќе биде смешно ако на крај го надносам.
Другарче по стравови... Исто сме јас и ти. И јас паничам постојано. Јас веќе 12 дена не сум била на преглед. За два дена ќе одам и од сега се тресам што ќе ми кажат. Јас и ти влегуваме во 37 ма во среда. Дај веќе да се опуштиме,нема смисла ова.
Тоа е цел ден сама жена дома не е на арно. Таа се нешто ќе смисли и тоа секако не може да биде убаво. Еве дека нема што да права, цел ден ги следам движењата на бебето и се некако ми се чини дека 2 дена ми е послабо активно и одма си замислувам да не му се намалени протоците или одеднаш да не ми остаерела постилката или не знам што. Едвај чекав утре да појдам и малку да ми олесни и сега уште некој ден плус агонии. Ама редно е и ние да се опуштиме и на крај барем да уживаме во бременоста. Туку да те прашам ги испра ли ти работите за бебе, јас секој ден се мислам ама си викам рано е ќе фатат пак прашина. А од друга страна па и времево си летна.
Ало вие две? Ајде касно е легнете си доста ви е за денес мислење Од среда и јас бројам 27 недела полека, но сигурно во седми месец и отварање на последно тромесечие.
Јас па овој пат ич не сакам да одам на прегледи,претходните само измислував нешто да отидам на две недели ми се фаќаше,и кога се породив со второто,сестрата кога пишуваше податоци во мајчината книшка, рече леле што е ова олку прегледи. Сега некако малтретирање ми е,организација за деца чување,па закаување термини,од 1 октомври не сум била на ехо,и дури на 30 ќе одам ,тогаш ќе ми стигнат брисевите и веројатно ќе почнам со цтг.Ако во меѓувреме не се породам. Нормално е на крај да се намалат движењата не се секирај,не читај толку по нетов. Инаку јас се исправ,испеглав,средив во шкафче и покрив со пелени да не се прашат,уште чорапи сто пара бебешки да пеглам,мм ме зеза вика ти до година му спреми алишта.Ама па тогаш сигурно нема да имам време да пеглам.
Аман со тој страв од предвремено. Од што сум потплашена цело време, на раат не можам да се изнервирам и да се раскарам по малце со маж. Да разбијам монотонија де. Вистина, вака тивка никој не ме знае. Место да вратам, да се бранам кога ме караат не прај ова, не прај она, јас цимолам . Оффф!
Denes sum katastrofa 4 pati povrakav od vcera pocnav da pijam.tothema za zelezoto vo krvta ama.nemoza da i podnesam.mi pravay kisleini.jas pred dva meseci mi bese ok gi piev ama.denes i fvera deneska nz greota dusice povrakav cel.stomak.mi se stegase
Едно земав срцка,таа слика од работа така ја прикачив колку да ви покажам какво земав Ете пишува 380ден
Оф леле и јас само си наоѓам причина да не ги пијам, одвратни ми се и тешки за пиење. Инаку ги пијам исклучиво со сок од боровница оти најмалку го осеќам така нивниот вкус.
Da ama posle i toa 4 pati du vecer povrativ kiselini mi stvarat nz sto da pravam ke mu se javam utre deka nemozam da gi pijam da mi date tableti se skinav iscrpena sum
Ти се надразнил желудникот и јас повраќам од нив, прашај баш со што можеш да ги замениш. Јас дека имам таласемија и немам некој избор за друго.
Mu rekov sabotata koga bev na kontrola.koga mi gi dade nemoza rekov gafni se a prosliot pat ne povrakav dali mozet ne rece ovie se najdobri aj ke probam ama deneska grevota i bebce go prestrgav i imam slabi bolki vo stomakov se iznemostiv
И јас сум на боледување,цело време сама и мислите само во тоа ми се. Мене ми е пред некоја недела откако правев генералка испрано се,испеглано,креветчето монтирано,само постелнината мм да ја намести кога ќе се породам. Затворени се во плакар и верувам дека така не фаќаат прашина. Ќе ме караат сега пак,ама убедена бев дека порано ќе дојде и не сакав да ме фати неспремна. Јас и кога спијам сонувам дека крварам или си го сонувам бебето. Преокупација!
Ништо деновиве и јас ќе исперам и испеглам. Ќе го пребришам фиокарот со алкохол и ќе покријам со пелени. Доста беше одолговлекување. Некако ми се чини дека ако го направам тоа, толку ми дошол крајот и ќе се породам. Вака ми се чини има уште цела вечност до тогаш. Абе циркуси.
@aceee99 & @Seduction Тотхемата има најбрзи и најдобри резултати. Јас веќе 2месеци пијам по две на ден. Со портокал, мандарина или цитрон цедени. Пробајте со пола чаша цеден сок со цевче по малце. Мене на вкус ми се благи и вусни. A киселини и без нив имам. Ако ептен не иде, мењајте. Јас прв пат на гладно ја испив со вода. Се убив од повраќање цел ден.
Не, не, нема откажување јас лани и по пораѓајот ги пиев ама за одвратни стварно многу ми се. Ќе се издржи, за беба се ќе направиме.
Jas nemoza stvarno nemozam da povrakam mi se stega cel stomak tama pocnav da jadam fu 5 mesec se povrKav edvaj staviv kilo na mene sega pak ne