Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Еллелел читајќи ве и гледајќи што се сте купиле срам ме фаќа искрено.Јас да си кажам дека немам ништо купено ништо спремно ниту испрано.Имам само ќебенца спремни намирени.Инаку 33+2 сум. Ама затоа кога ќе отидам на шопинг цел ден дома не им се враќам.Реков на маже он го чува синко јас шетам со мајка.

2. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Не се мачи. И мене ми ги спомна прво тотхемата ама јас знам од предходно дека не ги поднесувам и побарав други. Сега пијам Haemovit ,прашав кој ги користеле и се задоволни од ефектот. Јас ќе правам следната недела контрола па ќе видам рез. Во секој случај немаш ефект ако пиеш и го повраќаш.

3. aceee99

aceee99 Популарен член

Mu se javiv mu vikam vaka i vaka zemaj pola sat pred ranital pa posle ako povrakas pak ostajgi dva dena pa pak pocni jas neznam vise

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Исто сум и јас 33+2 вчера нешто подкупив, ама мачно 2-3 саати дали беа одвај издржав на нозе пред тоа на работа 8 саати и тешко некако пазарењево :) сега следно во сабота сум слободна и тогаш планирам да докупам се. Мн се нервирам само со мм, рано било да купуваме мајкаму така му рекла |( му велам како рано уште 3 недели 9ти месец можи одма да се породам никој не знае, како можат така опуштени, треба се да се испери, испегла... не се чека 5 до 12, ама јас ќе си терам по мое не ја прашувам неа и никој како што мислам ќе правам.

Marija 84, @Verba and simona_baby like this.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Ај па ти не се замарај за глупости што рекла.Мене вчера ми се јави свекрвата да ме праша што да му купела за излегување на бебето.Што има они да земаат ние со мм ќе си земеме.Они првото внуче не го виделе 4/5 месеци па ова.Ти ќути си прај си трај си купи си што сакаш кога сакаш.Мене така ми правеа прва бременост рано било за купување па на крај фино испадна чим така она си купи откако се породив си испра си испегла :)Сега се сама ќе си спремам а за време има време се ќе се среди.

lackygirl likes this.
  6. Dina911

Dina911 Популарен член

Добро е не сум сама :) и јас денес 32ра недела со ништо, ама баш ништо купено, само нешто што ми имаат донесено. Ајде здравје за недела две ке одам и се надевам се’ одеднаш ке купам, пошто сум и бааги неодлучна :)
    А каде е перење теписи, генералка по дома, правење место во шкаф за ствари за бебе... :))))

simona_baby likes this.
  7. ruruk

ruruk Истакнат член

По колку на ден пиеш од хемовитот и мене ми го дадоа ама не сум сигурна дали ми рече докторот по една или по две?

aceee99 likes this.
  8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се вмешувам. По едно се пое Хемовитот и јас сум на нив веќе пет месеци. Така и пишува на самата кутија One a Day.
    Мада тука прочитав на некоја и ги препишале и по две дневно ппради енормно ниско железо.

ruruk likes this.
  9. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Толку разбира .
    Батали го . На самата Тотхема пишува да не се пијат било какви апчиња за желудник барем 2часа пред и по Тотхема . Има калциум во нив и од тоа не се апсорбира железото како што треба.
    Пола час пред неа се пие витамин Ц.
    Нема поента да ги пиеш.

aceee99 likes this.
  10. aceee99

aceee99 Популарен член

Ne gi pijam kenprobam so jadenje i gotovo nemam namrea da slabam uste i da po rakam.nemam s8la epten sum.iscrpena

11. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Пробај како што ти рекол па ако не бива инсистирај да ги замениш. Побарај и др мислење,според мене не треба вака да те остави, како и да е дополнително ти се исцрпува организмот

aceee99 likes this.
  12. Endziiiii

Endziiiii Активен член

Веќе некое време имам тахикардија и многу се плашам 31 сум од денес до сега правев 2 екг ми рекоа ништо нема.ама мојот страв е преголем некако почнав да се плашам за пораѓај да не ми се случи нешто незз што ми стана.дали некоја од вас се чуствувала вака

13. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Ги пијам по две, така ми кажа докторот иако на кутија пишува по една.

ruruk likes this.
  14. only44you

only44you Популарен член

Normalno e da se plasis kako sto se blizi vremeto. No ne grizi se, ne si sozdavaj bezpotrebni stresovi i ne slusaj nicii iskustva. Sekoe porodilno iskustvo e posebna prikazna. Veruvaj :*

15. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

И на мене ми се дадени по две на ден. Кога ги земав читав на упатство по едно па се консултирав и со членки што ги пиеле, и др земале по две. И мене малку ме збуни тоа ама верувам дека др.знае подобро.

@Verba and ruruk like this.
  16. only44you

only44you Популарен член

Tuku zencinja jas da vi kazam... Treta bremenost mi e ova i prv pat olku mnogu nastinuvam. Treski me tresat, nosot tece kako cesma, a baska se utepav od kivanje. Se plasam malce za bebceto. Inaku sum 22 nedela... Iskustva da spodelevte? Ili nekoe sovetce dobro bi mi doslo....

17. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Јас цело време имам тахикардија имав и пред бременост ама сега е поизразено. Знае и од сон да ме разбуди. Ми рекоа по два Б6 обавезно и плус магнезиум. Иначе и јас ги имам истите стравови како и ти, јас сум тек 27 недела

babydust and only44you like this.
  18. Endziiiii

Endziiiii Активен член

знам дека кај секој различно али пуста психа си го прави своето утре сум на контрола па ќе прашам нешто за потсмирување дали може

Значи не сум единствена со тахикардии малце ми олесна утре ке прашам за б6 и јас барем ќе ме опуштат малце

Last edited by a moderator: Oct 23, 2018
    only44you likes this.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Јас повеќе пати имам пиено хемовит плус и како што ти пишав и предходно ок се, ама веќе при крај на бременоста најчесто тотхема се дава за најбрзи резултати. Јас треба по 2 ампули на ден да пијам а ми се дешава ни 1 да не испијам од шо ми се одвратни ама тоа е :(

Viki tonci and aceee99 like this.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Многу им дозволувате да ви се мешаат во животот. Али не е она крива тој до тебе е. Али си знаеш и сама :)
    Оди купи си и ич не се замарај мамица што мисли тотално небитно што она мисли во случајов.
    Јас се купив до 6 месеци. Нема да спие со кебе решивме ќе спие во оние вреќи за спиење само (смртноста на новороденчиња во прва година е далеку помала, отколку со кебе). Има и облека и лулашка и играчки. Уште во Декември да исперам и испеглам и готова сум. Сега може само јас да си кукам за мене :)
    Многу лошо спијам речиси ич не спијам оваа недела, а преку ден како со водена крпа да ме мавале безволна, мрзлива, нервозна...

Lolipop23, Meckicja, srekice and 2 others like this.