Еллелел читајќи ве и гледајќи што се сте купиле срам ме фаќа искрено.Јас да си кажам дека немам ништо купено ништо спремно ниту испрано.Имам само ќебенца спремни намирени.Инаку 33+2 сум. Ама затоа кога ќе отидам на шопинг цел ден дома не им се враќам.Реков на маже он го чува синко јас шетам со мајка.
Не се мачи. И мене ми ги спомна прво тотхемата ама јас знам од предходно дека не ги поднесувам и побарав други. Сега пијам Haemovit ,прашав кој ги користеле и се задоволни од ефектот. Јас ќе правам следната недела контрола па ќе видам рез. Во секој случај немаш ефект ако пиеш и го повраќаш.
Mu se javiv mu vikam vaka i vaka zemaj pola sat pred ranital pa posle ako povrakas pak ostajgi dva dena pa pak pocni jas neznam vise
Исто сум и јас 33+2 вчера нешто подкупив, ама мачно 2-3 саати дали беа одвај издржав на нозе пред тоа на работа 8 саати и тешко некако пазарењево сега следно во сабота сум слободна и тогаш планирам да докупам се. Мн се нервирам само со мм, рано било да купуваме мајкаму така му рекла му велам како рано уште 3 недели 9ти месец можи одма да се породам никој не знае, како можат така опуштени, треба се да се испери, испегла... не се чека 5 до 12, ама јас ќе си терам по мое не ја прашувам неа и никој како што мислам ќе правам.
Ај па ти не се замарај за глупости што рекла.Мене вчера ми се јави свекрвата да ме праша што да му купела за излегување на бебето.Што има они да земаат ние со мм ќе си земеме.Они првото внуче не го виделе 4/5 месеци па ова.Ти ќути си прај си трај си купи си што сакаш кога сакаш.Мене така ми правеа прва бременост рано било за купување па на крај фино испадна чим така она си купи откако се породив си испра си испегла Сега се сама ќе си спремам а за време има време се ќе се среди.
Добро е не сум сама и јас денес 32ра недела со ништо, ама баш ништо купено, само нешто што ми имаат донесено. Ајде здравје за недела две ке одам и се надевам се’ одеднаш ке купам, пошто сум и бааги неодлучна А каде е перење теписи, генералка по дома, правење место во шкаф за ствари за бебе... )))
По колку на ден пиеш од хемовитот и мене ми го дадоа ама не сум сигурна дали ми рече докторот по една или по две?
Се вмешувам. По едно се пое Хемовитот и јас сум на нив веќе пет месеци. Така и пишува на самата кутија One a Day. Мада тука прочитав на некоја и ги препишале и по две дневно ппради енормно ниско железо.
Толку разбира . Батали го . На самата Тотхема пишува да не се пијат било какви апчиња за желудник барем 2часа пред и по Тотхема . Има калциум во нив и од тоа не се апсорбира железото како што треба. Пола час пред неа се пие витамин Ц. Нема поента да ги пиеш.
Ne gi pijam kenprobam so jadenje i gotovo nemam namrea da slabam uste i da po rakam.nemam s8la epten sum.iscrpena
Пробај како што ти рекол па ако не бива инсистирај да ги замениш. Побарај и др мислење,според мене не треба вака да те остави, како и да е дополнително ти се исцрпува организмот
Веќе некое време имам тахикардија и многу се плашам 31 сум од денес до сега правев 2 екг ми рекоа ништо нема.ама мојот страв е преголем некако почнав да се плашам за пораѓај да не ми се случи нешто незз што ми стана.дали некоја од вас се чуствувала вака
Normalno e da se plasis kako sto se blizi vremeto. No ne grizi se, ne si sozdavaj bezpotrebni stresovi i ne slusaj nicii iskustva. Sekoe porodilno iskustvo e posebna prikazna. Veruvaj
И на мене ми се дадени по две на ден. Кога ги земав читав на упатство по едно па се консултирав и со членки што ги пиеле, и др земале по две. И мене малку ме збуни тоа ама верувам дека др.знае подобро.
Tuku zencinja jas da vi kazam... Treta bremenost mi e ova i prv pat olku mnogu nastinuvam. Treski me tresat, nosot tece kako cesma, a baska se utepav od kivanje. Se plasam malce za bebceto. Inaku sum 22 nedela... Iskustva da spodelevte? Ili nekoe sovetce dobro bi mi doslo....
Јас цело време имам тахикардија имав и пред бременост ама сега е поизразено. Знае и од сон да ме разбуди. Ми рекоа по два Б6 обавезно и плус магнезиум. Иначе и јас ги имам истите стравови како и ти, јас сум тек 27 недела
знам дека кај секој различно али пуста психа си го прави своето утре сум на контрола па ќе прашам нешто за потсмирување дали може Значи не сум единствена со тахикардии малце ми олесна утре ке прашам за б6 и јас барем ќе ме опуштат малце
Јас повеќе пати имам пиено хемовит плус и како што ти пишав и предходно ок се, ама веќе при крај на бременоста најчесто тотхема се дава за најбрзи резултати. Јас треба по 2 ампули на ден да пијам а ми се дешава ни 1 да не испијам од шо ми се одвратни ама тоа е
Многу им дозволувате да ви се мешаат во животот. Али не е она крива тој до тебе е. Али си знаеш и сама Оди купи си и ич не се замарај мамица што мисли тотално небитно што она мисли во случајов. Јас се купив до 6 месеци. Нема да спие со кебе решивме ќе спие во оние вреќи за спиење само (смртноста на новороденчиња во прва година е далеку помала, отколку со кебе). Има и облека и лулашка и играчки. Уште во Декември да исперам и испеглам и готова сум. Сега може само јас да си кукам за мене Многу лошо спијам речиси ич не спијам оваа недела, а преку ден како со водена крпа да ме мавале безволна, мрзлива, нервозна...