Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    17.668
    Еллелел читајќи ве и гледајќи што се сте купиле срам ме фаќа искрено.Јас да си кажам дека немам ништо купено ништо спремно ниту испрано.Имам само ќебенца спремни намирени.Инаку 33+2 сум. Ама затоа кога ќе отидам на шопинг цел ден дома не им се враќам.Реков на маже он го чува синко јас шетам со мајка.

На Dina911, Meckicja, aceee99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Не се мачи. И мене ми ги спомна прво тотхемата ама јас знам од предходно дека не ги поднесувам и побарав други. Сега пијам Haemovit ,прашав кој ги користеле и се задоволни од ефектот. Јас ќе правам следната недела контрола па ќе видам рез. Во секој случај немаш ефект ако пиеш и го повраќаш.

3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Mu se javiv mu vikam vaka i vaka zemaj pola sat pred ranital pa posle ako povrakas pak ostajgi dva dena pa pak pocni jas neznam vise

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.710
    Исто сум и јас 33+2 вчера нешто подкупив, ама мачно 2-3 саати дали беа одвај издржав на нозе пред тоа на работа 8 саати и тешко некако пазарењево :) сега следно во сабота сум слободна и тогаш планирам да докупам се. Мн се нервирам само со мм, рано било да купуваме мајкаму така му рекла |( му велам како рано уште 3 недели 9ти месец можи одма да се породам никој не знае, како можат така опуштени, треба се да се испери, испегла... не се чека 5 до 12, ама јас ќе си терам по мое не ја прашувам неа и никој како што мислам ќе правам.

На Marija 84, @Verba и simona_baby им се допаѓа ова.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    17.668
    Ај па ти не се замарај за глупости што рекла.Мене вчера ми се јави свекрвата да ме праша што да му купела за излегување на бебето.Што има они да земаат ние со мм ќе си земеме.Они првото внуче не го виделе 4/5 месеци па ова.Ти ќути си прај си трај си купи си што сакаш кога сакаш.Мене така ми правеа прва бременост рано било за купување па на крај фино испадна чим така она си купи откако се породив си испра си испегла :)Сега се сама ќе си спремам а за време има време се ќе се среди.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Добро е не сум сама :) и јас денес 32ра недела со ништо, ама баш ништо купено, само нешто што ми имаат донесено. Ајде здравје за недела две ке одам и се надевам се’ одеднаш ке купам, пошто сум и бааги неодлучна :)
    А каде е перење теписи, генералка по дома, правење место во шкаф за ствари за бебе... :))))

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    По колку на ден пиеш од хемовитот и мене ми го дадоа ама не сум сигурна дали ми рече докторот по една или по две?

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Се вмешувам. По едно се пое Хемовитот и јас сум на нив веќе пет месеци. Така и пишува на самата кутија One a Day.
    Мада тука прочитав на некоја и ги препишале и по две дневно ппради енормно ниско железо.

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Толку разбира .
    Батали го . На самата Тотхема пишува да не се пијат било какви апчиња за желудник барем 2часа пред и по Тотхема . Има калциум во нив и од тоа не се апсорбира железото како што треба.
    Пола час пред неа се пие витамин Ц.
    Нема поента да ги пиеш.

10. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Ne gi pijam kenprobam so jadenje i gotovo nemam namrea da slabam uste i da po rakam.nemam s8la epten sum.iscrpena

11. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Пробај како што ти рекол па ако не бива инсистирај да ги замениш. Побарај и др мислење,според мене не треба вака да те остави, како и да е дополнително ти се исцрпува организмот

12. Endziiiii

Endziiiii Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Веќе некое време имам тахикардија и многу се плашам 31 сум од денес до сега правев 2 екг ми рекоа ништо нема.ама мојот страв е преголем некако почнав да се плашам за пораѓај да не ми се случи нешто незз што ми стана.дали некоја од вас се чуствувала вака

13. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Ги пијам по две, така ми кажа докторот иако на кутија пишува по една.

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Normalno e da se plasis kako sto se blizi vremeto. No ne grizi se, ne si sozdavaj bezpotrebni stresovi i ne slusaj nicii iskustva. Sekoe porodilno iskustvo e posebna prikazna. Veruvaj :*

15. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    И на мене ми се дадени по две на ден. Кога ги земав читав на упатство по едно па се консултирав и со членки што ги пиеле, и др земале по две. И мене малку ме збуни тоа ама верувам дека др.знае подобро.

На @Verba и ruruk им се допаѓа ова.
  16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Tuku zencinja jas da vi kazam... Treta bremenost mi e ova i prv pat olku mnogu nastinuvam. Treski me tresat, nosot tece kako cesma, a baska se utepav od kivanje. Se plasam malce za bebceto. Inaku sum 22 nedela... Iskustva da spodelevte? Ili nekoe sovetce dobro bi mi doslo....

17. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Јас цело време имам тахикардија имав и пред бременост ама сега е поизразено. Знае и од сон да ме разбуди. Ми рекоа по два Б6 обавезно и плус магнезиум. Иначе и јас ги имам истите стравови како и ти, јас сум тек 27 недела

На babydust и only44you им се допаѓа ова.
  18. Endziiiii

Endziiiii Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    знам дека кај секој различно али пуста психа си го прави своето утре сум на контрола па ќе прашам нешто за потсмирување дали може

Значи не сум единствена со тахикардии малце ми олесна утре ке прашам за б6 и јас барем ќе ме опуштат малце

Последна измена од модератор: 23 октомври 2018
    На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Јас повеќе пати имам пиено хемовит плус и како што ти пишав и предходно ок се, ама веќе при крај на бременоста најчесто тотхема се дава за најбрзи резултати. Јас треба по 2 ампули на ден да пијам а ми се дешава ни 1 да не испијам од шо ми се одвратни ама тоа е :(

На Viki tonci и aceee99 им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Многу им дозволувате да ви се мешаат во животот. Али не е она крива тој до тебе е. Али си знаеш и сама :)
    Оди купи си и ич не се замарај мамица што мисли тотално небитно што она мисли во случајов.
    Јас се купив до 6 месеци. Нема да спие со кебе решивме ќе спие во оние вреќи за спиење само (смртноста на новороденчиња во прва година е далеку помала, отколку со кебе). Има и облека и лулашка и играчки. Уште во Декември да исперам и испеглам и готова сум. Сега може само јас да си кукам за мене :)
    Многу лошо спијам речиси ич не спијам оваа недела, а преку ден како со водена крпа да ме мавале безволна, мрзлива, нервозна...

На Lolipop23, Meckicja, srekice и 2 други им се допаѓа ова.