Нормално е, боли дека се шири стомакот. И јас некогаш имам такво чувство дека ке ми пукне стомакот Намачкај се нешто мрсно, јас мачкам еуцерин, тоа малку ке ти ја ублажи болката
Уф фала ти дека денеска и неработен ден триста мисли ми се свртеа у глава мислев се имам мавнато дека како модрица ме боли ама болкава не е на едно место се менува хаха а и пред некој ден ме чешаше стомакот и баш си помислив дека ми се шири. Фала ти
Жени, ми треба совет од вас Сум разговарала со мајка ми но сакам и од вас да ве читам од искуство да ми кажите. Значи не сум бремена но ме интересира кога ќе бидите бремена и на 9 ти месец се пораѓате и на време на пораѓање дали ве болеше? Исто така и за шиеење...?
Oti ne gi smenes so heferol ili nekoj drugi jas ednas se napiv tothema I nikogas poveke I jas nisto ne kupuvam imam se od jatrvata od decata I I od sestra mi od decata I od edna rodnina isto nekoi se duri novi stvari so etiketi neotpakuvani samo krevetce ke treba da zememe I toa e drugo nisto
Ве читам и се чудам како се воздржувате. Јас па се си викам не купувам повеќе и пак ќе видам нешто слатко и го купувам. Вчера ги перев алиштата и 3 машини излега Плус ќебенца, постелни, пелени... Па што е досадно тоа пеглањето. Ќе си имам занимација цела недела. Ви завидувам на тие што имате кој да ви купу, испери и испегла се додека сте во болница. Ич не било лесно да се пегла во 9, ме уби кичмата и ме загушува пареата. Ама за купувуњето не знаете што пропуштате. Мене ме исполнува и релаксира.
Ништо мила не помага. Ако ти е за утеха од 25та недела некако ми е подобро со носот. Иде како на периоди, еве денес 27ма и можам да дишам. Сеуште со крвав секрет од прв месец. Убаво што кажа мила. Чим во девети не може ни да се пегла да средам се тоа во 7ми Ќе ги ставам во оние кеси за вакум и ќе нема прашина али веројатно ни миризба на чисто после два месеци
Јас од денес сум 5ти,а пред две недели купив за женско,пред некој ден за машко,па какво ќе се погоди такво секој ден одам во еден шопинг центар и ако начекам нешто интересно веднаш купувам ич не се секирам некни имав силни главоболки цел ден,вечерта малата посака да спија со татко е во друга соба,па сум одморила целосно иако спиев дури 6 часа без прекин уште 2 недели до скринингот,одвај чекам да го видам бебето,да ми кажат дека е се во ред и ако не се крија и полот. Ако не,до крај ќе си купувам и розово и плаво @FreeMind јас за првото ги имав исперено и испеглано алиштата крај на септември,а се породив почеток на ноември. Месец и пол ми беа во фиока и воопшто не им се смени миризбата,уште мирисаа на бебешкиот прашак. Инаку,од малата бебешките,ама оние апла бебешки од пред 2 и пол години ми се перени и ставени во плакарот кај мене в детска (кај мајка ми дома) и летово уште мирисаа на бебе.
Малку ми е чудно прашањево,но ќе одговорам.Боли,многу боли.особено додека трае отварањето јас имав многу интезивни болки.Кога ќе излезе бебето веќе ништо не чувствуваш.Шиењето кај мене беше со локална анестезија,така да не сетив многу нешто,само некои благи болки.За месец дена заборавив се.
Јас во скоро 8 месец тек деновиве ме чека селење значи ќе биде хаос Мое е да пакувам и да спремам за носење. Во станот сестра ми ќе ми исчисти се,ама знам дека редењето алишта и работи во кујна јас ќе го правам веќе ке ми биде жал сестра ми да ја мачам. Јас мислам негде после 20 ноември пред да влезам во 9 дс перам и сушам па после пеглање,а колку ќе можам
Сериозно? Боли и тоа многу, шиењето не е многу страшно , но да напоменам дека секоја бременост и секој пораѓај не е исти!! Сигурно ова го имаш слушнато. Колку години имаш? Јас ова го прашував на 16.
Мене ме интересира што користите за лицето? Јас сум нафрлана како во пубертет да сум. Иначе имам прилично чисто лице, а сега од страна гледано како некоја вештерка изгледам
Читам дезодоранси не се користеле, а јас нонстоп ставам дезодоранс ... е ај сеа? можеби и помала е, не верувам да е падната од Марс
Користиме девојче во најава Провери тироидна пред се она ги прави тие акни на лицето најчесто барем кај мене е она крива, второ е бременоста како процес каде си најгрда на свет и трето таква ти е среќата. Природен пилинг ставам со морска сол, но можеш секаков да користиш. Пилинг секој ден или втор ден и еве на 27ма ми е подобро, али и тироидната е средена со дозата. Не се замарај многу со што смее или не смее оти по сите параметри ништо не смее
Не издржав, ставив ноќеска Нозетал зошто не можев, се гушев и не спиев. Толку тресење како којзнае што да ставав. Ваљда не е толку многу штетно две капки. Крвна слика парче. Некоја вироза е изглеа. Тоа што ми се затнува како што велиш, тоа башка е. @Someday , за лице зелена глина само
Хлорамфеникол маст ставај пред да спиеш 30мин. 1 сат. И мене исто ми се дешава заради девојкава што ја носам