Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    може ли многу смеење да штети на почеток на бременост? знам глупо е ама јас денес и вчера многу јако се смеам, цела снага ми се затресува, такво неконтролирано...сеа извинете ама си праиме муабет нели? 8-|
    :wasntme::lol:

2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Па валда поубаво е отколку да плачеш нели

На Emma2 и Meckicja им се допаѓа ова.
  3. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Makes sense (y) :sun:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мешиња,бев денес на контрола и ми кажа др дека постелката е веќе со лакуни. Протоците рече во ред се. Прашав дали тоа значи да чекам во секој момент ми рече,не,само треба почесто да се следи,бебето нема да напредува така лесно сега. За пет дена ми закажа преглед повторно.
    Аспиринот ми е прекинат,клексани не сум примала. Што може сега да се случи? Да се одлепи постелката? Да прокрварам? Може ли нешто на бебето да му се случи?

5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Која недела си:)

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Odi neka ti izmerat ddimeri I hemostaza

7. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Која смена си и во која болница? Да дојдам упат да земам!
    Уште не разликуваме очигледно искуство од некој кој патот го има изодено и непромислено создавање на тензии. Па мајку му стара и ти си трудна,пред нешто да напишеш размислуваш ли што ќе предизвикаш кај некој со твоите "стручни" коментари?
    Јас кај мојот др си бев. Ако требаше нешто ќе ми дадеше упат. Прашав за ИСКУСТВА. Потенцирам искуства од други кои можеби исто поминале.
    А и да се прават димери и хемостаза,аспиринот и клексаните ги прекинуваат пред крај,а лек се тие. Еден аспирин ми прекинаа,а не па ако има потреба клексан допрва да ми даваат.

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne gi prekinuvaat pred kraj kleksanite kaj nekoj gi prodolzuvaat I po poragaj

Tvoe si e mila sto ke praves I mene mi go prekinaa Kardiopirin ama fraksiparin ne prodolzuvam dokraj so niv

Последна измена од модератор: 24 октомври 2018
  9. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Женски кога најрано се дознава полот на бебето? Претпоставувам дека е индивидуално, ама од прилика ме интересира. Нели ние жените трпение слабо :lol:

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Па може и 12та, ама некогаш она што ке им заличи на куре може да испадне дека е дунде понатака кога ке се оформи убаво бебчето. Мене првото рекоа 12та дека е машко, машко и бидна. Второто рекоа машко 12та, бидна женско накај 18та нед, женско и си родив :D Најточно после 16-18нед значи :)

На paleska3 и flower55555 им се допаѓа ова.
  11. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Богами е многу индивидуално, другарка ми уште во 14 дозна што носи, може поради тоа што и е втора бременост или пак добро било завртено. Ние сме 18+4 и сеуште незнаеме, ни води инат некеше да се сврти бебушот. Д-р додека чекавме да се сврти ми објаснуваше ако се гледа по старо женските се со поголема карлица а машките помала ама вели денешно време тоа не е баш веродостојно. Исто спомна дека ако е машко тестисите се спуштаат во 18гн и тогаш најдобро можело да се види, пошто кај нашето во 17 ништо не висеше :lol: ни советуваше да почекаме до скринингот каде најдобро се гледаат сите органи а и најважно било да види 4 коморчиња на срцето како и добри отчукувања. Е сега што ние сме многу радознали и сакаме се да знаеме тоа е друго, ние треба да течаме цел месец за да дознаеме ама брзо ке мини времето верувам :) ти која недела си?

На paleska3 и flower55555 им се допаѓа ова.
  12. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Да се пофалам и јас:) денес го имав првиот скрининг се е во ред ќе си имаме машко:sun:

На Veki4kaa, paleska3, Coco31 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Честитки и со лесно :) кажи ми во која недела го правеше скринингот?

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    12+3 сум денес, утре сум на преглед нека се живи и здрави само па ке си почекаме :sun:

На NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  15. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Фалаа:) според првиот преглед требаше да сум 12+6, но денес по мерењето испадна дека сум 13+4

На ***Bony*** и Meckicja им се допаѓа ова.
  16. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Не е ништо страшно јас требаше да сум 14гн а испадна 12+4 :lol: си знаев јас поради нередовниот циклус дека не сум на 14 ден останата. Ајде важно е добро да напредуваат ке почекаме недела плус минус

На Natally90 и NNA им се допаѓа ова.
  17. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    А колку беше кај тебе нухалниот набор? Кај мене 1.30мм ми рекоа дека е супер, а првата бременост беше 8.80мм и од тогаш си имам трауми:sweat:

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ништо од ова од што се вадиш од памет :)

Ти веќе беше влезена во 9ти така? Јас од 34та недела ради тие протоци правев контроли по еднаш неделно, не одев во болница на цтг туку си одев кај матичниот на ехо и доплер. Лакуните си се нормална работа при крај, плус и нормално е бебето да забави со раст на крајот.
    Доплерот кај мене до сам крај покажуваше нормален проток на крвта, се породив ден пред термин. Така што ако сѐ си е во ред тераш до последен ден :)

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Јас не сум се замарала за тоа не ги ни прочитав поради тоа што таму и ништо не ни кажуваат, а и гинекологот ништо не ми објасни рече ок е се, затоа јас и ги покажав на сестра ми која е доктор и тогаш ми објасна дека нухалниот набор кој кај мене е измерен 1.7мм е одличен и дека до 3мм е нормално. Значи и кај тебе е нормален не се замарај се е во ред :)

На Natally90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Незнам шо ми е денес два пати се удрив со дебел ластик од хеланките по стомакот т.е под стомакот ама цело меше ми се затресе болки немав. После тоа со патентот од тренерка додека го закопчав ми се сврте и у папок ме мавна дека таму најчуствителна сум не ме здоболе мешето ама сепак у оваа главава моја ми се врти нешо да не оштетив или бебо да не му направив нешо. Нз зш сум толку несмасна ме фана паника инаку сум 6 ти месец и мешко ми е топка веќе чуствувам движења како бранчиња во мене валјда бебо е тоа ама денеска нешо слабо и од коа се ова ми се деси ме мавна психа не бебо нешо да не му се деси од мојава несмаснот