Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    И мене од еден преглед до друг ми се чини цела вечност, а одам на две недели. Еднаш месечно кај матичниот и еднаш на приватно. Така јас сум си смирена. Но сепак и тие две недели ми се гледаат многу. Потполно ја разбирам @NNA . Јас немам поминато толку за да дојдам до зачнување, но ете тоа е карактер. Секој си е различен и си одлучува самиот за себе. И секој треба да прави така како што мисли за да се чувствува спокојно и смирено, во ова нема правила.

На AlicaInWonderland и NNA им се допаѓа ова.
  2. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Е баш така. Поздрав

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Точно знам каде што му е. И баш денес бев на контрола и така беше. Туку мене др ме загрижува. Бутна коска му е за 4-5 дена поназад. Знам дека веќе во 37 недела не е мн веродостојно мерењето а и плус др ми вика ситничка си е на тебе.

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Smee citron da se jade?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Јас нема да издржам 6 недели да не отидам на преглед.
    Инаку @srekice ни мене не ме измерија.
    Јас си ја водам бременоста кај двајца гинеколози, од кој едниот Ивановски. За утрогестан он не ми ни рече да ставам, но по иницијатива на матична до крај ќе си ставам превентивно и тоа нагласено дека мора вагинално.
    Сама се мерам, истов исто и притисок и шеќер сама дома си проверувам. :)
    И од матичната сум презадоволна, скрининзи и она ми правеше.
    Толку детално гледа, не би ја сменила за ништо.
    На Ивановски здравје му го препуштам пораѓајот, и од него сум презадоволна сега за сега.
    @Bella* кај мене едното е свртено надоле со главчето, а другото нагоре.
    Тоа вчера на ехо го видов.
    Кога се вртат се осеќа движење, сега не знам како е со едно, ама ја губам воздух.
    Таму кај што е потврдо како топче испакнато на допир, тоа им се газенцата. :D
    Ако се странично свртени осеќам клоцкање во слабината и знам од прилика ако е понежно, рачиња се.:)

На Marija 84, paleska3, Bella* и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    A како знаеш мила по допир го допираш стомакот или ?

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.191
    Допаѓања:
    24.596
    Кај мене цела бременост е долу со главчето и сега осеќам што кај е. Главчето, рачиња, ножиња :) знам кога ика, со допир се осеќа и зошто страв да ти е да го фатиш, јас на сите блиски му дозволувам и тие фаќаат понежно а јас му ја стегам раката за да сетат :D нема гајле бебчето. Кога турка силно со ножињата јас го галам и го враќам назад :D оти стои како топче испакнато.
    Др за ехото мн е често на една недела, секој си знае што поминал и јас многу се плашев на почетокот да не ми се случи пак истото но издржував 1 месец без да одам на ехо и само си велев ако е за мене ќе биди само тоа. Матичниот ми рече дека барем на 2 недели да се прави ехо оти имало затоплување на ткивото од ехото не не било препорачливо често да се прави. Во Америка прават ехо само 2-3 пати во цела бременост. Малку опуштетесе, се ќе биди во ред ;) :hug:
    Моник цитрони јадам цела бременост.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Па се познаваат ноџиња и газето кај што го пупчи. Цел стомак ми се изобличува. И со тек на време ќе можеш и ти да разликуваш. Ќе видиш.

На Bella* и NNA им се допаѓа ова.
  9. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мене ми се зголемија киселините само. Половината и грбот ме болат исто како и претходно. Стомакот ми се скаменува од време на време. Јас проблем со недоници немам. Иако очекував. Си спијам многу нормално,дури и заборавам на стомакот. Ни перници ни ништо не ставам.
    А да,не можам да си ги вида
    Ах истите маки. Јас од прв ден ги следам сите четири мерки кои ги пишува на секоја сликичка од ехо: обем на главче, растојание меѓу слепоочници, бутна коска и стомаче. Верувај ми никогаш не биле сите четири дела идентични со гестациската недела. Кога и да прашував сите ми велеа дека до две недели отстапувања се толерираат. Испадна кај мене BPD да е за цели 14 дена поназад,но др ми рече дека е на долна граница и нема потреба за паника.

На FreeMind, Milaаа991 и NNA им се допаѓа ова.
  10. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Не се секирај, ќе биде добро.
    Јас примав кринон, мене ми се стварно попрактични. Јас ставав по едно навечер. А мене матичниот таква книшка ми отвори дури во 12 та или 13 та недела. Тогаш првпат ме мереше и тежина и притиоск и све. Во 12 та недела е прв скрининг. Но јас во 10 та недела правеве Верифи пренатален тест, и тогаш имам такво мерење на набор (или така нешто). Јас не правев приска тест. Инаку и тој се прави некаде во 12 та недела. За испитувања, ќе ти кажува матичниот гин, дали треба крв, и урина, брисеви итн. Ама од сега до кај 11та 12 та недела нема ништо, освен ако правиш некој пренатален тест. Ајде опушти се и мисли позитивно

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Женски ете ме 12+4 докторот констатира 90% девојче :sun:

Е сега постелката моментално е долу и го затвора скроз грлото на матката измегу нив има како насобрано крв и докторот ми рече дека можно е да приметам неколку капки крв а и немора да значи. Ми рече до кај 16нед би требало да се помести оти се ширела матката, а ако не царски пораѓај. Не ми препорача мирување само ми рече не е страшно ке видиме како ке биди до 16нед. Крвта ме збуни а и се друго. Се има некој соочено со овој проблем?

12. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.379
    Извини, прочитав дека имаш таласемија па затоа те прашувам. Постојано ли си со ниско железо? Од кој месец почна со примање на тотхема? Јас не сум бремена но сум во подготовки за ин витро, а имам таласемија па затоа си прашувам. Јас постојано сум со слабо железо и постојано нешто примам, па затоа ми е страв да не му штети на организмот толку железо. И баш би сакала да знам што и како ја одржавате бременоста вие што сте со таласемија?

13. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Кој иде на 1 недела на ехо?
    Тоа е пречесто
    Јас одам на 1 месец

Иначе за испакнато место во стомачето што викате газето е ја па си викам главата да не и е,дека доста е тврдо таму па затоа ми е страв да ја стискам повеќе...
    Вие може повеќе гледате раче ноџе дека сте по 2-3недели понапред од мене ја сум 31+4
    Иначе цел стомак ми се движи како таласи хаха и најмногу кога јадам благо или луто

Последна измена од модератор: 25 октомври 2018
    На aceee99, NNA и lackygirl им се допаѓа ова.
  14. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    @NNA така се осеќала помирно 8 год чекала за бебе.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.191
    Допаѓања:
    24.596
    Исто и јас на 1 месец одам, така ме закажува матичниот. Еднаш кога бев на болница со напад на желудник бев 23 недела тогаш таму ме гледаа на ехо и кај матичниот отидов по 3 дена и му реков за ехо, ми рече не ти правам ехо штом ти правеле на болница пред 3 дена. Не сакаше.
    Ама секој со својата приказна.

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.253
    Допаѓања:
    118.921
    Труднички да ви кажам нешто. СЕ ама буквално СЕ освен алкохол и цигари може да јадете и пиете. Секое овошје зеленчук месо благо зачини сокови се апсолутно.

На Skyfall, Корнелија, 789_angela и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    306
    Женски денес бев на лекар,ми кажаа дека грлото ми е скусено малку,3 см било,некое искуство,страшно ли е?треба внимателност некоја,освен не кревање тешко,односи не?

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Која недела си?

19. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    306
    27 недела и 3 дена

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Нормално е да е намалено во таа недела и мене ми беше толку и уште е толку.
    Но сепак одмарај си не треба никаква дополнителна нега.