Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    мамички д аве прашам мене нешто мокрачата ми е чудна... кога се бришам на тоалетната бојата е многу жолта дури драчлива можам да кажам ... пред една недела испитував крв и мокрача се е во ред... да не е можеби од витаминските шо ги пијам???

2. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

И кај мене е така..Јас вчера влегов во 27ма недела и исто како и ти движењата и клоцањата ги осеќам само долу....Ќе си се сврти нагоре ко ќе и дојди времето ...Си знаат убаво бебушкитее.. :) :D

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Ама мислев да е внатре во собата додека се пораѓаш,знаеш,има многу полемики околу ова, кај нас во болница дури и не дозволувале никако да влезе мажот во соба за тоа време дури и да сакаш.. што е многу примитивно според мене, секој треба да си има право на избор,а не они да кажуваат кој да присуствува а кој не..Јас има уште пред време да ги "опоменам" :D дане им текне тогаш да му бранат па да има проблем :D
    Инаку за бактеријава мислам дека се наоѓа само во изметот на мачките, не и кај кучињата, барем така имам слушнато. А знаеш колку си ги обожавам, си имам стар дебел мачор шо ќе пукнам од желба да го стиснам силно цревцата да му ги извадам од гушкање, ама се воздржувам.. кутра јас ..

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    па за внатре и пишав :) овде смеј кој сакаш да е со тебе додека се порајгаш (черками се смеј вели че снимам мамо па да се гледаш после)

5. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Хахаха ме изнасмеа, ма мојов има да го пуштат инаку бокс ќе летне накај нив :D

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) ме насмеја али знам како ти е пошто сум и јас ептен по животинчината бетер и од дете мало ги гледам :x стисниго таму дебелучко еднаш и од мене....

На Ayleenn му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Хаха,интересна идеа има ќеркичката, ама мене па би ми било многу по незгодно пред дете..барем така мислам. Јас кога би можела и болничарките би ги избркала од таму хаха, да бидеме само јас и маж ми ,пошо некако тоа ми е интимен момент и имам желба само со него да го споделам.. незнам може сум луда шо вака размислувам,ама .. :)
    Леле и јас и идниов тате сме такви исти.. едвај чекаме здравје и добра мисла да имаме наш стан па да собереме еден куп мачорчиња и куциња и дечиња па да има по цел ден галама :))))))) Па комшиите да мислат дека сме ненормални :)

8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    желбава е нејзина а и нее мала (14) плус то имаат часови на школо по ова тема па да види и практично (како изгледа :lol: ).секој момент ако не сака да глега можи да си излези :)

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден мамички ние не наспани со бебушката.....синоќа бевме излезени на вечера си се најадовме едно убаво и кога се вративме неможевме да заспаме до 5.30 сабајле само се вртевме у кревет.... сега ќе дремиме ,, ај може напладне да се испружиме пак... инаку понеделнички некако ми е глупо дали од шо сум ненаспана и скисната сум.. ај ако излеземе на воздух можеби и ќе смениме расположение.. поздравче и убав ден

10. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    За мене е веќе добар ден
    (па будна сум 4-5ч.)
    Јас вчера роденден,гости, дружење. Касно си легнав и сабајле ко навиена очите ококорени, не ми се пие.
    Си седам до мажето,он спие јас читам :lol:
    Иначе да се пожалам, на задникот ми се појавија стрии. :worried: Вчера ги приметив. Неколку се, црвени.
    Се мачав се пустев, ама задникот мн мн не го пазев ( а ми порасна бајаги :lol: )
    И сега, прашање, ако почнам да го мачкам со овие кремиве, маслата и путер од какао има шанси да се повлечат или не?

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ами да ги ублажиш да спречиш да не излегуваат мачкај масирај.. а тие шо ти се излезени дури на крајот ќе видиш дали ќе ти се повлечат... јас многу не обрнувам внимание на мачкање со креми стомакот си го премачкувам кога ќе ми текне... ама треба да си фатам сериозно работата мешето ми се познава ми расте а како шо сум слаба.... не знам дали ќе ми излезат треба да спречам ваљда :?:

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Здраво мешиња, како сте?
    Ние сме денеска на контрола. Можно ли е да ми го кажат полот во 15+5 недела? :wasntme:
    Минатиот пат (кога бев на првиот скрининг) ми кажаа дека околу 17-та ќе можат да го видат полот.
    Докторот ми го покажа делот на бебенцето каде што треба да му биде половиот орган, ама рече дека ништо не може сега да види, зошто е рано. (тогаш бев 13-та недела)
    Не дека ми е кој знае колку важно што е, ама ете пуста радозналост! :wasntme:
    Едвај чекам да го видам бебенцето, едвај..
    Туку сакав да ве прашам нешто. Јас пијам Магнесол од 150, никогаш не сум сакала да ги пијам шумливите таблети и истите ми се одвратни.
    Има ли магнезиум во облик на апчиња?
    Да ги потрошам и овие 3-4 што ги имам и да ги сменам.
    Ги пијам на секои 2-3 ден (забушавам) а ако не се напијам подолго време, во спиење почнуваат да ми се јавуваат грчеви на ногата (до сега само при протегање) а никогаш не сум имала проблеми со грчеви.
    Морам редовно да ги пијам а одвратни ми се, соодветна замена за шумливите има ли?

13. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Мене на часовите во ГАК ми кажаа дека сопругот можел да присуствува на пораѓајот но тоа по договор со докторот кој го врши пораѓајот. Незнам колку е точно затоа што до сега немам слушнато нечиј сопруг а присуствувал на пораѓај.

Јагода123 можеш да си ги земеш овие Магнезиум 300 директ
    Јас ги пијам цела бременост и сум задоволна.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Јаготке има замена на шумливите магнезиум....и мене ми беа одвратни па ги сменив во таблети магнезуим од 250мг како овие на сликата...
    инаку јас другата недела ќе одам на контрола па едвај чекам да мi го кажат полот да почнам да купувам :) ...

На JuLleE и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  15. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218

Mене докторката прв пат ми го каза полот во 16 недела,ама ми реЧе не купувај усте нисто розево бидејки не сум сигурна сеусте е многу рано,јас не ја послусав поЧнав да си купувам розеви работи :lol: потоа во 21 недела ми го потврдија полот тогас веке беа сигурни и срека сто не погресија :D

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.911
    Допаѓања:
    40.928
    Здравоо и од мене ...
    Јас сум овој петок на преглед 15 недела плус некој ден ...
    Се надевам дека ке се покаже бебето ,што е како е :D :D

Него мене ме мачи нискиов притисок , сабајле неможам од кревет да станам , вртоглавици имам, плус ова го имам скоро цел ден ... :(
    лошоо ;(

Малово почна сите да не вика Ана , Ана да не предосеќа дека можеби ке добие сестриче :tmi:

Поздрав и имајте убав ден

На koritsaki и bittersweet им се допаѓа ова.
  17. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    мамички поздрав и од мене , само што си дојдов од котрола, вака среќна од дамна не сум била, докторица ми потврди со сигурност дека е девојче :party: :party: :party:
    ееепптеннн ми е кеиф а маж ми пустиот „ти кажав јас„ убеден уште од сам почеток дека ќерка му доаѓа :D
    оффф циркузи сме жими се

поздрав до сите имајте убав ден :hug:

На Snow-Queen, koritsaki, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Јагода, ти одговорија за магнезиумот ( и јас го пијам два пати по 250 мг. како апчиња), а за полот мене уште во 14 недела ми го кажаа и ете на сите следни контроли си остана првичното дека е девојче. :inlove:

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добар ден мамички најубави :)
    :D лелеее девојки мислам дека синојк го осетив бебушот :inlove: лелееееее душаааа тоа мала,колку се возбудив кога го почуствував :$ мммм преубаво чуство :) душичка :)

На ddevojce, Lori-30 и gluvarche им се допаѓа ова.
  20. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Јас пијам Магнезиум Биоелектра прашок од 300-еднаш дневно.