Јас сум 22 недела вагинално не сум гледана до сега мислам дека матичниот нема таква направа До сега не ми спомнал дека ке имам таков преглед.. на почетокот имав крварења и да не ме чепка чекавме до 13 недела дури за брисеви.. Исто така во систина бев во 14н и во 20н на скрининг Планирам да одам за 2 недели кај матичниот на контрола па да не ме фати неспремна Кога уствари се мери грлото? Да не пропуштам нешто..
Ако можеш да го јадеш слободно јас го јадев на почеток и од него имав страшни киселини ама тоа е индивидуално @Bella* и јас одам на месец дена на преглед понекогаш и месец ипол знае да помине, мојот д-р не ми дозволува често гледање и јас се согласувам, знам дека понекогаш неможеме да дочекаме ама ако немам некои болки или крварење јас не би одела, сепак тоа е за доброто на бебето
Ме боли стомакот како за пред добивање и половината истовремено.... Но боли и не пушта... како мине време се повеќе стега и не пушта.... константна болка.... Многу се плашам 22+2 сум
Сум користела утрогестан, ама во моментов немам... Користев утрогестан во претходната бременост.... во оваа не
Кога за прв пат почнавте да чувствувате поинтензивно затегнување на стомакот? Јас ја разбивам 30та недела и веќе неколку дена можам да почувствувам нешто како влечење внатре и тоа најчесто кога лежам странично. Кога ќе се свртам на грб си го гледам стомакот баш испапчен на едната страна, најчесто десна и ми е поцврст таму за разлика од другата страна. Мене до пред 2 недели не ми се ни познаваше дека сум бремена. Стомакот сега почна полека да се истакнува. Дали можеби се шири поинтензивно па вака чувствувам сега почесто?
Мене д-р ми кажа при болка дека можам да ги користам и секаде со мене да си ги носам и така правам, ти како си сега поминаа ли болките?
Ubavo ti kkazal lekarot. Jas taka pravev vo prethodnata bremenost. No sega ne ziveam vo Mk. i tuka se e poinaku. Pominaa malce duri sega bolkite, i mnogu ti blagodaram... Ke gledam utre barem magnezium da si kupam...
Па со обично ехо надворешно на стомак. Како што кажав имав крварење ниту брисеви несакаше да ми земе додека не беше сигурен дека нема крварење 2 недели а не пак да ми шета таму долу . Мислев дека мора и така да ме гледа сега видов дека немаат сите вагинален преглед
Кај мене интересно е тоа што единствено во текот на бременоста железото знае да ми ми се покаче, а онака се ми е испод граница. Моментално примам тотхема ама ме убива желудник. Хемовит плус мене така најмногу ми одговараат изгледа. Инаку секој лек го читaј детално оти многу што се за железо несмеат да се користат во случај да имаш таласемија. Колку што се сеќавам Хеферол несмееме ние, така пишува во упатството. Еве сега при крај и хемоглобинот и железото ми се доста паднати но тоа е што е. Нема страшно, со Господ напред ти посакувам побрзо забременување, не мисли многу и на тоа.. ете 2ро ќе родам здравје, значи со одржување нема страшно. Инаку маж ти има испитано дали има и он, така? И друго.. мојата е бета минор таласемија колку што се сеќавам.
Ic ne se sekiraj odi koga ke sakas na eho ne e stetno voopsto jas sega na dve Ned treba da odam na eho taka mi rekoa Dr
Kakva e taa dijagnoza talasemija prasuvam oti kaj mene kazi reci hemoglobinot sekogas e na dolna granica a zelezoto I krvnite zrnca se ok
Mozda .ama ne e samo toa do pred nekolku godini imav I nisko zelezo non stop mi bese nisko ne pomagase nisto posle se sredi so heferol I sega pak bese nisko vo bremenost I hemoglobinot I zelezoto I pa se sredi zelezoto so heferol a hemoglobinot pa si ostanuva na dolna granica
Абе девојче што филозофираш сега и си правиш дијагнози. Ако си имала таква дијагноза ќе ти кажеле,правеше ин витра едно друго ако имаше нешто ќе ти дадеа терапија.