mene mi dadea heferol I ne go prekinaa se duri ne se kaci zelezoto na gorna granica sega vo bremenost I prethodno isto I go pratea samo dr zelezoto otkako prekinav so heferol
Со абдоминално ехо, од 5та недела прв пат кога бев се гледаше само сакус потоа пак бев во 8ма мислам слушнавме срце и така
Има повеќе типови на таласемија и е позната како медитеријанска болест. Претежно ја има во источна Македонија кај нас. Е сега мене ми е испитана уште кога бев малечка оти мајка ми ја има и кај нас оди генски наследно. Кај мене проблемот е што имам доволен бр на крвни зрнца но се со неправилна форма, како полумесечинки, не се целосно полни. Тва се испитува исклучиво само во МАНУ во Скопје и е мнооогу битно да го има само едниот партнер. Доколку го имат 2цата има огромни шанси да се родат нездрави деца. Кога спомнувам дека имам таласемија првото прашање на докт е дали мм има испитано. Верувам дека штом си минала низ инвитра и сл.... ако имало некоја индикација ќе те испратиле да испиташ. И да, не си стварај сега непотребни стресови, радувај се на бебе и негативните мисли на страна.
Е и тогаш нема да се опуштиш се дур не го гушкаш во раце Барем на две да успееш да промениш. Јас исто од паника на почеток одев на две а откако го направив тестот првиот месец секоја недела кај матичната и сама ми рече ради историјата претходно... Е после почнав на 3 недели Или 2ипол Со лесно
Знам дека за време на бременост се лежи/спие на лева страна,пробувам и практикувам ама се здрвувам и морам и на грб а многу подобро ми е на десна страна да лежам. Да форсирам на лева да лежам повејќе или не е страшно да менувам?
Јас на лева само 5 мин можам да лежам, немам воздух се задушувам и главчето на бебето му е таму долу лево и ми е неубо кога лежам на таа страна. Само на десно можам да поспијам 2 саати и толку во цела ноќ другото е мачење
Спијте како што ви е удобно, на која страна ви е полесно Ќе можам да земам фемибрион 2 во 13та недела наместо 14та? Ќе дојде една недела порано, зошто ќе ми завршат тогаш фемибрион1 и ако купам ќе треба да ги фрлам и само 5-6 да испијам од прилика..
Мислам дека е подобро да направиш пауза една недела па од14 та да почниш со 2 ката, сепак тоа се витамини не е страшно ако прескокниш некој ден
Јас од 13 недела ги пијам, според ова апликација што го имам во моб пишува од 13+1 влегуваш во второ тримесецие кас според неа се водам. Поздрав
Пред да ги земам пиев само фолна и д-р спомна дека е доволно ако се исхрануваме правилно тоа е додаток, прочитав доста дека примате од сам старт јас почнав од 15гн може и покасно
За недели симни си Flo апликација oд плеј стор. Ти дава и опис за секоја недела и визуелен раст на бебче.
Јас имам апликација и кај мене пишува дека второ тромесечје е од 14 гн ама гледам некои пишуваат 13 та па си велам да не сум грешка
Јас мислам прашав и матичен, мене ми рече 13та. Мислам живи глупости ама ајде. Нека се здрави и живи бебуши, недели се само бројка.
Devojki denes imav bledo kako kafeavi bleda tecnost od gradiye ako.ja stisnis mi istekuvase Sigurno e kolostrum
На глупостите им нема крај, незнам што ми текна да го читам упатството како да сум осекала нешто. За вагиналетите бетадине пишува дека имаат несакан ефект кај лица кои имаат проблеми со тироидната жлезда, мојот доктор знаеше за мојот проблем а ништо не рече, може заборавил и сега што?? Имал ли некој нешто слично?