Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Нели е малце без врска со стомак до заби да се збори за смртност на новороденчиња?

На fana, Bella*, Eni.r и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Па не можеме да замижуваме пред реалноста. И подобро е да се спремиш за некои работи кои може да ги превенираш отколку после касно да биде заради неинформираност.

На Charlotte* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Ако планираш да ја продолжиш комуникацијата со изрази од овој тип те замолувам повеќе да не ме ставаш во коментари ;) тука никој ништо не препорачува само секој си дава свое гледиште на работите, а и се надевам нема такви кои би се ослониле без да прашаат доктор да применат нешто. Овде пишуваме за да си појасниме некои работи што не ни се познати и јасни, да најдеме утеха додека да стигнеме да се консултураме со матичниот и секоја одлука ја донесуваме само со нив и никој друг. И пак се фати за витамините, на секоја паковка пишува ДОДАТОК во исхраната кој се препорачува но и се предупредува дека не се употребуваат како замена за балансирана и разновидна храна, што тука не е јасно?

На babydust, Корнелија, ***Najsrekna*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Види,види туп муабет...која реалност жено која превенција која неинформираност... страшни коментари. Наместо темава да има улога да не опушти и релаксира нас уплашените од х причини,ти тука пишуваш на се да сме се информирале за некои работи кои несакам ни да ги помислам па камо ли да ги пишувам...

На fana, Bella*, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Еве јас сум надвор од мк и пишував дека еднаш бев на преглед во мк дури бев за да ми потврдат бременост и еднаш на скринингот во 12 недела. По неколку денови од скринингот заминав од Мк. Овде ми испитаа крв и ми кажаа дека нареден преглед ми е дури во 20 недела,претходно и да сакам нема каде,јас сум во мал град,а на болница пред 20 недели не примаат трудници,освен ако не е нешто преитно.
    Крвната слика ми беше Ок само железото 18,ми рече докторката (општа) да јадам многу овошје и зеленчук,за месо ми спомна ама јас дека не јадам не запаметив,вода да си пијам повеќе од нормално и толку. АКО сум сакала витамини плус арно,ако не таа не ми препорачува да МОРАМ. Јас купив ама досега се имам 2-3 напиено во 3 недели. Мг пијам само по потреба,ако почуствувам болки кои се нормални дека се шири матката.

Да се редактирам: пред бременост бидејќи беше планирана,бев на преглед за да добијам зелено светло од докторката и да знам дали е се во ред со матката и раната од царскиот внатрешно и за ПАП. Во 12 недела не ми направија брисеви ни во првата ни оваа бременост.

Последна измена: 27 октомври 2018
    На Корнелија, ***Bony*** и ***Najsrekna*** им се допаѓа ова.
  6. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Женски 12+6 денес, меше се познава многу му се радувам :sun:
    Вчера цел ден ме болеа стомачните мускули баш кај што расти мешето, не паничев знам за убаво е ама и цела ноќ еве и сега многу ме чеша стомакот. Не спиев од што се чешав :lol:
    Време е да почнам да се мачкам со нешто плус освен млеко за тело или има време?

На lackygirl, NNA, AlicaInWonderland и 2 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    @m.i.g обична крвна слика ли само таму проверуваат?

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Еве Дани
    592B7A44-27D0-4C0B-B966-64D910CEB60D.jpeg

На ***Bony*** и danichap им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Сида, хепатитис, рубеола, херпес, д витамин, шеќер, урина... другиве да не ги редам.
    Цел торч ти направиле и се испитале. И те како си ја завршиле работата.
    Претпоставувам и кламидија преку крв ти испитале, не брис. Кај мене така беше.

На kukla21 и NNA им се допаѓа ова.
  10. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Да да,сигурно и така им е редоследот тука,прв скрининг,па вака испитување,па втор скриниг,па скриен шеќер и 3 скриниг и крај.
    Јас во Мк за првото имам пишувано и тука,на 4 недели одев на преглед. Овде значи само 3 пати во цела бременост. Мене искрено и вака ми е подобро,наместо насекое да одам.
    Реално,одење на 1 или 2 недели само за да видиш како е бебето е стварно многу често. На сите ни е страв,нема мајка што не почувствувала страв,сепак за свое дете се работи без разлика дали го чекаш со години или се фатило “од прва”. Секоја мајка ја боли за своето и секоја сака да биди сигурна дека е во ред ама пречесто одење јас лично не би практикувала.

Сепак на темава на сите ни се хормоните во вис,така да нема потреба од препукувања

На Seduction, lackygirl, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Се сложувам со се.
    Сите мислат добро, но ете, виртуелната комуникација е таква.
    И тука има само три главни скрининзи, прегледи на 4-5 недели до кај 8-9 месец, потоа на 2.
    Измеѓу по потреба. Сакав само да речам дека доколку некој нема мир и стварно психички му е огромен терет тоа чекање на цел месец, подобро да отиде измеѓу. Сите знаеме како треба, сите исто не боли, ама ете, не сме сите исти.
    Ултрашалот не е штетен но прекумерен страв и немир не е добар, па ако некој подобро се чуствува и има можност, зошто да не.

На paleska3, kukla21, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Како бе така се изразуваш за јадење? Ццц, каков речник. Без разлика што се работи за пици, хамбургери, ама да речеш срања, немам коментар едноставно :x

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Па почни да се мачкаш време ти е.:) Мене почна да ме чеша стомак од некадр 8ма недела и се мачкам со крема од тогаш уште, сега планирам да земам кокосово масло за и со тоа да се мачкам:)

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас уште од коа дознав почнав да се мачкам со креми наменети за трудници за спречување на стрии. Не дека нешто многу ми е гајле и да имам и стрии и лузни и што сака нека излезе :D ами така повеќе од радости. Инаку мислам дека на предавањето во Систина кажаа дека препорачливо е да користиме вакви креми веќе накај 18та недела

На flower55555 и Marija 84 им се допаѓа ова.
  15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Значи си заслужила затоа си била така ставена во коменатар ок? Според тебе е грешка да се праша за искуство и покрај доктор? Свака ти част. Да ти напоменам сега вака: има жени(мноооооогу жени) кои мнооогу повраќаат на почеток така? Е сега која храна да ја јадат тие кога ништо не можат да задржат, ништо не им е вкусно, немаат апетит? Е жено за тоа се додаток витамини. И ти напоменав уште погоре дека содржат фолна и метилфолат и затоа нема шанси значи да ги прескокнам, а ти ако не си доволно информирана за состав не коментирај за прескокнување затоа што како што кажав ќе мисли некој во право си а не си. Ајт чао

На Snowbell, srekice и NNA им се допаѓа ова.
  16. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Ма не се откажувам од Милка Орео, макар изгорела од киселина. :D
    Јас тост јадам не секој ама скоро секој ден. :|

По пат, глупаво е да се расправа, кој како сака нека си ја третира бременоста.
    Овде има жени што се појавуваат само за пораѓај на гинеколог.
    Нивен избор.
    Околку муабетот за смртност, неубаво за читање, посебно сега, ама ете јас не сум знаела за тоа дека не се ставаат перничиња, за легнување на стомак и слично.
    Секое инфо е плус за новопечени мами како мене, што не знаат ни што е тетра пелена. :$

На Snowbell, lackygirl, ***Bony*** и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Не мислиме дека сме на "небо" него размислуваме со сопствена глава и не поддлегнуваме на фармацијата како тебе. Треба малце повеќе да прочиташ кој се најбитни витамини за бебе, и доволно е да ги земаш нив.
    Овошјто и зеленчукот не се продаваат само во маркет, ги има по пазарите, а постојат и органски продавници, ама очигледно не си запознаена со тоа. Така да не ми дели совет како треба да се клукам со вештачки витамини, мене секое сабајле ми почнува со смути, а во него 5 врсти на овошје.

На m.i.g, ***Najsrekna*** и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Да си ми жива и здрава. Јас првите четири месеци не можев во уста ништо да ставам, повраќав, дехидрирав, бев и на инфузии. Ни најубавото овошје не можев да го помислам, ма ништо.

На srekice, aceee99, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Да се разбериме, и јас си дозволувам да јадам пица и хамбургер а и газирано. Ама реалноста е друга. За самото тело а и за плодот тие не да се срања, туку се тивки убици.

20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Браво:rofl::rofl: