Душо не се сите богати како тебе, да одат по органски продавници има луѓе што едвај го поминат месецот, и не им се плаќа да трошат секој 2 дена 1000 ден за 5 врсти на органско овошје па подобро им е да дават 1000 ден месечно, и плус многу се правите доктори ако се штетни нема да ти ги препораче никој гинеколог во тоа сум сигурна. Поздрав И не споредувате странство со ова тие све со термини прават и ако имаш темп 40 без термин не те примат, мене подобро ми е кај нас имаш пристап кај докторот кога имаш мака, зошто да чекаш со месеци за еден преглед, имам братучетка еве немаше бебе 7 години и остана бремене и била на ехо за срце реакција во 6 недела бебето добро и имаше нареден преглед на 13 недела и кога отиде срцето на бебе престанала да чука на 7 недела и ај сега не оди често на преглед. Јас одам затоа се плашам, секој са себе одлучува и тоа со препорака на гинеколог и да е толку штетено ехото немаше да ме прими мене матичната ниту маж ми немаше да ме пушти да одам и тој е медицинско лице Анастезиолог е. Затоа си одам секоја недела на ехо и имам намера само на 2 недели да трпам повеќе не. Поздрав
Не се правам доктор го кажувам само моето мислење, ама тука стварно човек не може да се изјасни. Одма е доктор, научник, богат... И не е се до парите душо. Не мора да значи дека јас сум богата оти јадам секој ден овошје. И ти можеш да си го дозволиш тоа. Само доволно е да отидеш на пазар, или еве во КАМ или СТОКОМАК пример, и да купиш овошје замрзнато со етикета ОРГАНСКО!!!
И ти мислиш дека кам е органско, интересно, јас си дозволам и 10 врста овошје на ден и све органско ама кога не ти прима стомакот ништо и повраќаш тогаш што. Имаш право секој го кажа своето мислење и јас моето. Поздрав
Ако не ти прима тоа е друго. Има жени што не им ги прима витамините пример. И мора да надокнади со храна. А дека никој нема 150 денери да си купи кило аронија, и да ја јади цела година никој не може да ми каже. Или па да купи пола кило орев или бадем и да ги јади 2 месеци. Не е цело богатство тоа.
Кое е ова странство каде без термин со 40 температура не те примаат? Кој знае кој ви ги полни главите со вакви работи сигурно Македонија одма подруго изгледа со вакви глупости, а не дека е дно дна во секој поглед Туку за несоницава некоја да не најде решение? И Верба и Мила како ми се деновиве?
Женски дај опуштете се малку, го полните форумот со небитни работи, мислам секој е доволно свесен за своето здравје и како му е најдобро така нека си прави. Ако сум наумила јас дека треба или не треба да пијам витамини никој нема да ме предомисли во спротивното. (Жена нели ) Дајте опуштете се, излезете, прошетајте убав денов надвор, оти за брзо ни идат слатки маки на сите кои барем првите месец-два ке не затворат по дома
Верба најде чаре за несоницата после седми месец. Сега спие како мече во зимски сон. Туку, јас сум 36+4 денес. Откако станав ме боли стомакот. Мислев да не ми се оди по голема нужда,но бев и не престанаа. Болките се како да ми се оди во тоалет,како да ме сечат. Од неделата навака ме боли половината баш како кога ме боли за добивање. Да напоменам магнезиум не пијам од полна 36 недела,така ми рече др. Луѓенца,да не почнува ова?
Баш сакав да прашам за магнезиумот.Мојот матичен гинеколог го препорачува до недела пред термин.Како ве советуваат вас?
Мене ми рече др од полна 36 да прекинам и аспирин и магнезиум Ќе чекам да не е лажна тревога. Ако не прекинат ќе одам.
A Mene Dr trajkovski mi rece za magneziumot da go pijam do 37ned ama oti imam grcevi vo nozete Koga ke davas pari kako nas za fraksiparin za progesteron depo za utrogestan za femibion za aspirin za vit e za magnezium vit d za eutiroks za Metformin togas I 10 den ke ti se vidat mnogu
@Adeline @AlicaInWonderland a kakov krem koristite? Pred bremenost nemav stomak ic i sega deka naednas porasna zatoa i mi se poznava, pa da ne ostavam tuku taka Ne deka i mene mi e gajle za striite ama ako mozam da probam da sprecam
Јас го ставам маслото од еуцерин, на почеток поретко мачкав, заборавав а и дека летно време склет ми беше па самп навечер пред спиење, ама сега осекам дека ми барата кожата, пошто се тегне. Инску и за павловичева ми кажаа било убаво, ама веке почнав со ова еве веке второто шише е до пола