Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Milla989

Milla989 Истакнат член

Како се справувате со главоболки во бременоста. 38ма недела сум еве веќе 3ти ден имам главоболка и не знам како да спречам. Старв ми е да пијам апчиња. причината е затнат нос и најверојатно од тоа ме боли и глава ама денес од попладне 12ч еве уште ме боли не се смирува. Спиев(успеав да заспијам 1 саат-не помага, кафе не помага) само со парацетамол да пробам?

2. Adeline

Adeline Популарен член

Јас користам обичен Косили крем, истиот го користев и за првото и сум многу задоволна.

flower55555 likes this.
  3. Корнелија

Корнелија Популарен член

Има една јога тактика за болка, можеш на youtube да ја побараш, помага многу. Треба да бидеш максимално сконцентрирана на болката, и по можност сама во простотија со затворени очи. Фокусирај се на делот што те боли, глава, заб...

4. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Мериш притисок? Дозволен е парацетамол.

5. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Во врска со магнезиумот зашто се прекинува мене докторот ми нема ништо речено за да го прекинам 39 недела сум и сакав да прашам некој искуства со провокација

6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Извини што упаѓам. Јас мачкам еуцерин и павличева оргинал. Досега немам стрии, па ќе видиме до крај.

flower55555 likes this.
  7. @Verba

@Verba Истакнат член

Прекинаа. Денов ми е многу чуден. Цел ден лежам. Мачнини некои имам,гадно ми е. Како да не сум јас. Од 12 до 6 три пати бев по голема (извинете). Бебка денес посебно многу мрда. Емотивно некако раздразнета сум. Ух....

Meckicja and FreeMind like this.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Како се осеќа кога бебето ика :^):D прва бременост ми е па појма немам како треба да се чувствува инаку бебка ќе е атлетичарка, не престанува да мрда :lol:инаку сум 20+6 и бебка веќе има 475грама и се развива нормално

9. Корнелија

Корнелија Популарен член

И мене ме интересира делот со провокација. Изгледа ќе треба да се породам на договорен термин, со провокација. Сакам природно... Некоја искуство? :)

10. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Која недела си?

11. Корнелија

Корнелија Популарен член

35

@Smetalink моја другарка дк крај пиеше магнезиум, обично го прекинуваат за да ги сетиш контракциите. Ама јас мислам дека нема шанса да не ги сетиш, сепак е магнезиум. Шо знам...

Last edited by a moderator: Oct 27, 2018
  12. mariz

mariz Форумски идол

Јас бев два прста отворена, напукнат водењакот доста време ми беше и ми ставија провокација, болките за брзо почнаа кај мене, одма на 4,5мин, за кратко и на 1,2мин. Ја пуштаат преку инфузија. А мислам имаат тука спомнато и со некоја вагиналетка дека има провокации, баш и познаничка во Чаир со таква беше. Јас си имав 3+ саати болки и само еден прст се доотворив тие часа, значи до 3 стигнав, но ми се замати водата (бебе се покака), паѓаа тонови и завршив итен царски. За провокации мислам дека бар мора да е скратен цервиксот... зашто ако ја стават на нескратен незнам колку брзо би одело.

На ист интервал подрипнува на едно место мешето... моиве ептен икаа во меше, по едно 15-20мин :lol:

13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

А во која недела почнува икањето и дали го предизвикува нешто, некоја храна што ја јадам јас... Обожавам домашни јадења а особено луто... Му пречи ли тоа? Инаку во првите недели јадев само сирење, лути пиперки и лепче :(

mariz likes this.
  14. Корнелија

Корнелија Популарен член

Од ехо и цтг нели може да се види тоа? И според тие мерки да се закаже термин? Ама сум изгубена ;(

15. mariz

mariz Форумски идол

Неее не се грижи, не е од храна и не му смета. Баш напротив и добро е, си вежба за дишење, си се развиваат белите дробови. Плус си подголтнува од водата и затоа си икаат. Моиве се утепаа од икање, многу често! Еве ги живи и здрави се 3год и 1год скоро се, не се грижи :)

Термин на природно неможе да се закаже... кога ке дојде време, тогаш. Мора да пушти грлото... Со вагинални прегледи може да се скрати цервиксот, мене вака ми подпомагаа дека јас надносував а грлото немаше абер да пушти, одев над термин. Ама пред термин не верувам да чепкаат и да силат, го чекаат денот... Ептен ако има индикација за да го извадат бебчето пред термин, а не е ич скратено грлото.. тогаш одат само царски. Или да се распрашаш за таа вагиналета што го омекнува грлото. А зашто сакаш така? Уживај си и чекај си го денот :)

16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

@mariz ти благодарам за одговорот нека се здрави и живи долги години :l::l:

mariz likes this.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас прв пат осетив како ика во 32 недела, нема шанса да не сетиш, ритмички е на исти интервали и дури и преку стомак се гледа подрипнува :D

Milaаа991 and Ygritte like this.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Значи рано е уште :)сега многу мрда и клоца... :D:Dмногу немирка е

19. Корнелија

Корнелија Популарен член

Јас сакам да чекам болки, ама ако сакам да се пораѓам кај овој др ќе мора со провокација, таа вагиналната што била. Пошто ќе морам да одам кога е дежурен тој, ако чекам болки ќе морам лај кој ќе ми се падне кај тој. Па можи и така е подобро. А некоја искуство со вагиналната?

20. danichap

danichap Moderator Staff Member

Бебето треба да е спуштено, тоа е подеднакво важно заедно со дејството на пробокацијата. Во спротивно ќе треба докторот и бабиците да асистираат за да се спушти.

Мене лично поболно ми било со провокација. И кај мене беше преку инфузија.

monik55, Корнелија and mariz like this.