Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Вчера го учевме ова спуштање со почетни контракции ако може да го преведеме. Таман си со неделата, погледни го стомакот треба бебето да се напне нанапред пред да се смести во карлицата за породување. Бабицата рече дека ќе го почувствуваме ова сместување со овие контракции. Значи бебето треба да ти отиде високо горе на дијафрагма, па да се напне нанапред со гзе и нозе и да влезе во карлица. Ако имаш вакви движења тоа е :)

2. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Мамички дали е нормално бебенцето да биде една недела понапред и што значе тоа, 19+6имам и како жолт исцедок одвреме навреме ? Докторот ми даде вагиналети навечер да користам за нормална микрофлора и за од инфекции за да не се фаќа инаку се ми е во ред брисеви и мокрача .. ?

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Bese bese pospano bebco

4. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Не се секирај, и моето некаде околу 26 недела кога прсвев скрининг на приватно ми беше цела недела и некој ден плус напред. После две недели на контрола кај матичен си беше тамн по неделите. Еве вчера бев на преглед 33 недела полна матичниот вика тамн е околу 2050 грама беше по ехо. Следната недела сум на приватен на контрола па ке видам што ке кажат. Башка ехото не е 100% точно, сигурно има мали отстапувања така да немај гајле :*

5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Тоа ќе да е:D Често знае гзето нагоре да му се испапчи,баш убаво се познава. Ајде нека се мести како треба и нека доаѓа веќе.:D

На Elena ena, FreeMind, mamaJana и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Девојки дали некоја имала искуство со отечени ( попуштени ) вени долу на вагината. Мене докторката ми рече дека било во ред и не било страшно, но до сега немам слушнато некоја друга да го има овој проблем.

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    13.040
    Помина вториот скрининг и сега за сега се е во најдобар ред. Ми го поместија терминот за една недела поради покасно зачнување. Инаку испадна девојчица на крај. Нели ви се жалев како се разочарав првично дека е машко, ама со време се навикнав на тоа и навистина ми беше мило. Пред 3 недели докторица спомна девојчица, а јас онака мех, нели машко, почнав да се спремам за машко. Денес официјално ми потврдија и искрено сеедно ми е, само нека е се во ред. Баш му реков и на либево ако уште еднаш ми сменат веќе никој не слушам и ќе чекам пораѓај за да го дознаам полот.
    Туку емотивна сум, раздразлива нервозна и не можам да се трпам веќе. Почнаа да ми потекуваат лицето и рамениците како што гледам |(, а каде е крајот. Внимавам на исхрана колку што можам, околу 3 кг се имам поправено, ама џабе очигледно.

На ***Bony***, paleska3, flower55555 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Дунде многу активно ама многу се болни движењата се тегне дека нагоре дека надоле па со глава кога ќе удри мислам ќе излезе.. Тие што се 35та недела дали ви се болни движењата..

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    34 сум,не можам да речам баш болни,ама многу непријатни се.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Дали некоја од вас денес беше на предавањето во Систина за како да доиме? :)

На 789_angela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.738
    Допаѓања:
    77.025
    Мини јас цел месец имав такви некои болки наутро, некогаш и сред ноќ ме будеа... ке измокрев и ги снемуваше. Па си викав може дека се наполнила бешиката повеќе, а сплескана... па затоа тој притисок да го осеќав.

Последна измена од модератор: 31 октомври 2018
    На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.611
    34+3 непријатни се и болни, и не застанува ич :D пешки не одам мн ме боли долу стомакот, неможам и ќе се пазам дури влезам во 36 недела, потоа што ќе биде нека биде :) на работа до 15 планирам да одам оти веќе неможам да издржам :|

На Seduction, saramila09, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Вечерва бев на контрола бебе супер напредува доволно плодова вода постелка супер грло 3.5 ми рече супер е. Од денес сум 23 недела. Притисокот веќе со денови ми е 110 со 60. Се е супер само малце се изненадив со мојта килажа хаха не очекував за еден месец од предходниот преглед дека ќе имам качено 5кг. Сега сум 78 а пред месец бев 73 хаха мн ми дојде посебно кога ќе замислам дека бременоста ја почнав со 68кг. ама битно со бебето да биде се како што ќе треба да биде здраво и право да си напредува тоа. А и малце сум испаничена се пчашам со тоа што првата бременост ми заврши во 24 недела од нигде никаде се искомплицира се. Во втотник треба да испитам скриен шеќњр и ддимери.

14. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    36та недела сум. Цела бременост не настинав сега во 9ти најдов. Нос, грло и малку кашлам. Ми дадоа септолете и капки за носот. Пијам чаеви супи ц вит, друго нешто штп можам? Тт немам ама омалаксана сум. На сето ова имам и тахикардија од страв дека нешто ќе ми се деси не дај боже од настинкава мене или на бебето. Морам да се оправам пред пораѓај, се плашам како би изгледал пораѓајот ако ме фатат болки а јас болна( хорори ми се вртат во глава)

15. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Прополис капки со мед и од утре ке бидиш ко нова :sun:

16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Дали Ви влијаат негативно промените во времево? Јас веќе три дена осеќам нервоза 21н. и 4д. сум не знам што да си правам самата себе, не можамда сспијам, не можам да седам ... Ништо не можам да правам ми се чини.... Бебка е супер, бев на скрининг минатата недела, активна е 24часа.... И дали некоја осеќала болка од лева страна веднаш до карличната коска? :^)

17. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Цело време си боли нешто, 34та недела сум па се си препишувам на тежината на бебето.
    Се качило горе во желудник, ме утепаа киселини, навечер неможам да спијам од што неможам да дишам.
    Вчера нова финта, зедов две перници па спиев во полулежечка состојба, па врзав 2-3 пати по 1 саат сон.
    Последица на уморот ми е нервозата, неможам да издржам на работа до 16ч, главата ми паѓа од премор, таман ќе стигнам дома, пак исто, ниту една позиција на лежење не ми е удобна...
    Хаос..

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  18. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Истата сум 34+4 изгорев од киселини, ја осеќам беба во желудник, неможам да дочекам да се спушти. Спијам на планина од перници ама не ми помага, ќе фатам позиција ќе здремам така ме фаќа кичма па додека се наместам и се во круг. Преку ден сум без енергија, ми мава и на психа ама ќе се издржи уште малку па непроспиени ноќи од други причини не чекаат:lol:

На lackygirl, FreeMind и Dina911 им се допаѓа ова.
  19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас цело време спијам на рати. Кога и да ме фати дремка си легнувам. Пола сат пола. Да се искористи. Јас би спиела многу ама ме боли плешката на левата страна од лежење и лигаментите на стомакот. Пишман сум што не си зедов перница, ама сега за уште 2/3 недели не земам. И така си легнувам во 12 па спијам до кај 3, па будна сум до кај 6 (во меѓувреме испраќам маж на работа и си пијам 1 чаша чоколадно млеко), па пак станувам кај 7, па кај 8. Ама до кај 9 или 10 гледам да лежам. Порано ако станам се ме боли. Вака ми е таман.

На lackygirl, FreeMind и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Ме измачува седењето на работа, од 8 до 4 со минимална можност за размрдување од столче.
    Кога ќе стигнам дома као готвам нешто за на крај да јадам леб со павлака или јогурт пошо од друго ми е лошо.
    Сите сме исти знам, тешко е..

На Seduction, 789_angela, Vennera.aa и 2 други им се допаѓа ова.