Јас користев Mycoril и јас имав на почетокот многу секрет, ми рече дека е во ред тоа дека матката излачува повеќе секрет. После тоа бев на контрола и ме премачка со Генцијан Виолет воден раствор. Тогаш бев 14 недела. Сега гледам пак ми се појавува за 10ина дена ми е контролата па ќе видиме што ќе каже. Исто во упатството пишува дека не се препорачуваат за трудници, меѓутоа најслаби биле.
Na moite vaginaletki pisese deka se za trudnici i doilki ama iskreno nemav nekoe podobruvanje i gi prekinav posle 4 dena a 6 dena se primat.
Денес имавме контрола нешто како повторен скрининг на ГАК. Се ок се ок и одеднаш нешто застана докторката. Вика не е страшно ама некоја си вода кај мозочето била на горна граница и ми рече за недела дена пак да ме види. Сто пати прашав што може да биде вика сега е ок и се надевам така ќе биде не се плаши. Ама сега кој да мисли до др.недела. Стварно не знам што може да значи ова. Ако имате било каква инфо.ве молам споделете јас ќе збудалам веќе.
Штом ти рекла не е страшно, значи не грижи се. А можеш да појдеш и кај Димчев во Систина да те види убаво. Јас на тие од ГАК не им верувам баш.
Многу се насекирав кога те прочитав. Ми се чини сите трудници на форумов ве мислам која како е.. Вардете се многу, баш на последната контрола матичниот ми рече да се пазам најмногу од паѓање во вц и дека најголем дел од трудниците кои се јавувале вон термин за контрола се јавувале заради ваквите паѓања.. Тешки сме, уморни, гравитација влече... Побрзо да помине, гали го мешенцето и збори му за да ти се намали стресот
Одмори дома некој ден, ти треба после вакви стресови, нема да пропадне фирмата без тебе, не се секирај
Денес многу пешачев, карлицата ме болеше но брзо помина, нозете ме болат сега, уморна сум ама морав, вечерва ќе спијам како топ сигурно ако не ме разбуди малиот кога ние мајките ќе се наспиеме?
Дали кога ви мрда бебе ве боли напред кај вагината. Мене и порано ова ми се случувало, ама сега дури и силна болка ми предизвикува. Веројатно од што турка со главчето се крати цервиксот. Барем јас се надевам дека се крати.
Da mene uste od sega me boli, dali deka e karlicno postaveno neznam, ama epten go osekam koga me klocka Devojki kako se spravuvate so obrneti vlakna, na mene pred 1 mesec mi se pojavi takvo cudo so ogromni bolki, bev na ginekologija ama doktorot mi rece deka mi se pravat od bremenosta i podobro bi bilo da odam na kozno. Ste bile li vo takva situacija i na kozmeticar?
Мајки, 35-36мм цервикс е ок за 25та недела? Прв пат ми го мерат вагинално. Требаше да отидам со болки во јајниците и кичма за да ми измерат како што треба. Од памет се извадив упм.
Супер е. Без гајле. А и никој др не го мери точно. Барем кај мене тројца доктори различно ми го измерија. Па така испадна дека кај мене расти место да се скусува. Што секако не е возможно. Па така од ум ме извадија дека во 16 недела ми е 3 см, а сме со семејна историја со предвремени пораѓаи. За на крај да испадни во 30 недела 47мм и во 37 недела 32мм. Матичниот пак секогаш 35 мм ми го мереше. Јас како и да е еве 38 ја терам и уште не сум породена. И абер нема дека за брзо ќе биде работата. А по 100 пати по скали одам, шетам и не застанувам по цел ден
Мамички неможам да спијам осеќам тапа болка од левата страна и долу насредина до кај што ми стојат гаќите во тој дел само повеќе дали е нормално не знам или заради ширење на матката 20 нед сум, повеќе пати станувам во вц и навечер повеќе пати ме боли
Никако да спијам раат оваа вечер. Спијам по 1-2саати па се будам од кошмари за бебе уплашена па дури да се совземам се расонувам и ми е страв да презаспијам Ве имам читано некои со ваква мака како се справувате? Има нешто што ке ме смири да поспијам барем 5-6саати или тешко.
Јас сум 21+5 и мене ми се случува истото јас осеќам болка до левата карлична коска, бев минатата недела на скрининг го прашав докторот ми рече дека е нормално, не треба да осеќам болка околу матката во средината на стомакот. Ми рече дека бебето расте и се затегнуваат мускулите Јас првите месеци сонував дека крварам.. . Пуста психасе ќе биде во ред
I jas osekam silna bolka do karlicnata koska osobeno na vecer koga ke legnam da spijam koga bev na kontrola mu kazav na maticniot mi rece ne e nisto toa se siri karlicata inaku sum 18+6
Фала на утеха . Обично ја сум последна што вика на лекар да оди, а не па на ургентен. Се преплашив синоќа, двата јајници ме болеа и кичмата од десно . Едвај се движев. Фала на Бога во ред е се, од ширење на матка било, дури и аналгетик ми рекоа т.е Аналгин ако не ме попушти. На твоја беба и се уарнило во меше и не и се излага. Кај мене па во фамилија сите прокрварувале на почетокот, хорор бев цела. Трчи,провери на пола саат бев. Тие што уживаат во бременост без стрес, секоја им чест. Да го откријам лекот и трето би раѓала.