Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Ве гушкааааам, растетеее самооо сега :):hug::inlove:

Ringishpil_ and Happyinlove like this.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Душа мила, мене само таму ми е паметот, кажими што гледаат, поточно ме интересира грбчето дали се гледа убаво на 4д? Мило ми е што се е во ред:hug:

Happyinlove likes this.
  3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Покрај едно од најбитните носната коска и мерките од нухалниот набор,ги гледа желудничето,бешиката,мозочето сега му е како пеперутка,рачиња,ноџиња,грбчето да прво што видовме беше грбчето и бутното ковче,многу ни преткаше баш се сејќавам за грбчето дека го видовме. Со лесно да ти е следно тебе,ке се стопиш од убавини. :inlove::hug:

4. Adeline

Adeline Популарен член

Ти благодарам, одвај чекам :inlove::inlove::hug:

5. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Ајде и јас да чкртнам нешто на темава, идам од преглед 30та недела сум. Сѐ си е во ред со бебушката, ми кажа само дека нема да е многу висока девојка, а нема ни на кого да биде :) Ја гледавме на 4Д и искрено си зедов многу при срце што уште од сега се гледа дека ќе личи на фамилијата од мм, конкретно на свекрва ми :( Па не е фер...треба да си личи на мајката и на таткото. Сега ок, се тешам форма на лице и очи ќе да има на мене и се надевам да си добие свој лик. Ми е страв да не не си го сакам. Леле многу забегав изгледа...доста е, кој знае што ќе допишам :P

@Verba, Marija 84, Chanell* and 8 others like this.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Ме кутна од кревет од смеа не си нормална еј:D:D
    Кај ја виде до толку детално свекрва ти внатре во тебе. Ќе измени ич да не се секираш.

Elena ena, mamaJana, @Verba and 6 others like this.
  7. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Амин, ти си рекла-Господ те почул (вака една колешка се изразува, од неа ми е изразов) хахах... :D :D

FreeMind and NNA like this.
  8. Adeline

Adeline Популарен член

Што и личи на свекрвати баш ме интерересира:D Тоа може ја гледаш од шо не сакаш да ја видиш. Каква свекрва, цела на мама да е:hug::)

NNA and PeachGirl like this.
  9. saramila09

saramila09 Истакнат член

Дали е можно да истече плодова вода..Кога се вратив од пешачење цели гаѓи ми беа мокри да сум се помочала ќе мирисаше бар малку се извинувам на изразот ама немаше никаква миризба читам за сите недели и гледам дека пишува дека се намалува плодовата вода иначе за неколку дена и влегувам во 36та според мерки а според менструација во 37ма... кога ќе одам во понеделник во систина ќе му кажам на докторот..

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Нели еднаш вака ти се случи и беше лажна тревога. Не се паничи и следи дали пак ќе потечи и дали имаш болки. Колку беше количински? Ако се руши долу е прилично многу вода, а периферно полти по малку, но ќе ти се случува повеќе пати.

saramila09 likes this.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ме изнасмеа на сета мака :D секако дека ќе си ја сакаш најмногу на цел свет :D
    Настината сум, почнав и да кашлам, неможам да спијам...бебуш клоца, тегни, ика ;)

PeachGirl, Meckicja and NNA like this.
  12. saramila09

saramila09 Истакнат член

Веќе неколку дена ми се случува помалку да имам ама не се замарав многу ама денес кога се вратив дома од пешачење видов доста беа мокри.. не паничам и да се случи нешто веќе сум влезена во 9ти не се плашам само да се распрашам и така понеделник сум на контрола па ќе ме прегледа докторот..

13. @Verba

@Verba Истакнат член

Машала,лета времето. И јас мислев дека нема да го сакам кога многу повраќав на почетокот,ладна бев,се плашев,ама се се менува подоцна. Твое си е,ќе го сакаш повеќе од се.
    Кај мене мешиња болки од секаков вид. Сакаш коски, сакаш мускули, сакаш коленца, сакаш отоци на нозете. Нема што нема.
    Дефинитивно последниот месец бил најтежок. Нема дел што не боли. Полека го гледам стомакот дека се спушта,за нијанса ми е понизок од претходно. Ситно броиме,па ќе видиме бебе кога ќе посака да се запознаеме.

Martka, paleska3, NNA and 7 others like this.
  14. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Ај кога сум веќе будна да Ве информирам :D:D:D 31+5 некогаш спијам цела ноќ некогаш се мачам цела ноќ како еве оваа ноќ неможам да фатам положба. Денес ја примив и инекцијата flosteron ×2 за зреење, утре имам уште една тура :) бебуши се супер по 1600 се, плацента нема зраци на зреење сеуште, превентивно делува Докторот :) за железо иако ми е 15 ми рече да земам додаток, tothema не можам му реков па ми ги одобри грчкиве fero folic. За киселиниве заборавив да прашам а не ми се зема ништо на своја рака. Ликовите не им ги видов и овој пат Др. кажа гужва е а раздвижени се не можеше да ти фати:mm:.контрола за 2 недели :D

paleska3, NNA, lackygirl and 2 others like this.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Тоа се само сенки кои се прават со 4д и се умислуваш на кого ти личи, а бебе мрда и не може да се фати точно како ќе изгледа.
    На неа сигурно нема да личи може на син и :)

16. snegce

snegce Истакнат член

Хахаха на последново 5D што го правев моето девоjче има фаца на свекор ми замисли! Хахаха. И jас бев O_O ваква, ама менуваат тие. Како и да е никоj нема да ги сака повеке од нас

Сабаjлево се разбудив со болка во горниот дел на стомакот коjа се ширеше накаj грбот. Кога си го видов стомакот, бебето беше буквално на желудникот сместено, дури тешко дишев. Некоj со слично искуство?

Last edited by a moderator: Nov 3, 2018
  17. an4ii

an4ii Популарен член

Неможам да се сватам самата себе јас никогаш не спиев на грб обично настрана на полустомак сум спиела ама од кога останав бремена не ми е јасно како цело време се вртам у сонот на грб.. ќе се наместам странично и џабе кога ќе се разбудам сум нагрб свртена мн се нервирам ама само на грб нозете не ми се здрвуваат може и затоа у сонот се местам така а кога сум настрана знаат страшни болки у нозете да ми се јават цели ми се здрвуваат. Хаха некој да каже како да спречам вртење на грб? ми е страв да не го угушам бебето со ова мое спиење на грб триста филма ми се вртат у глава кога ќе се разбудам така

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Која недела си? Нема да го угишиш бебето не се плаши и јас спиев на грб дури можев, дури беше помало, после 20 и некоја недела не можев немав воздух и почнав настрана, слушај си го телото што ти кажува. Ете и на лева страна требало ама јас неможам на лева и така немам воздух се задушувам и се вртам десно, па еве сме 35 недела од утре, здрави прави :)

Martka and Ringishpil_ like this.
  19. an4ii

an4ii Популарен член

Докторката ми рече немој на грб само странично и тука читав за нагрб деке не е убаво поради проток на крв и кислород и деке може до гушење на бебе да дојде и од тогаш страв ми е на грб да легнам ама у сон несвесно се вртам.. инаку сум 23+3

aceee99 likes this.
  20. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

@an4ii нема да го угушиш не се секирај.
    И јас така се будам, ама ти кажала членката погоре.
    Од тежина после 20та тешко дека на грб ќе спиеш.
    Штетно е на грб за нас, предизвикува гушење и притискање на крвни садови. :)

Патем, око немам склопено.
    Позеленев од киселини.
    Ни чај, ни апче помогна вчера. :envy:

lackygirl and an4ii like this.