Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    I so dvete deca samo sto vlegov vo 9-ti mesec d-r mi dade bolnicki upat. Onoj sto se nosi vo onaa bolnica kade sto mislis da se poragjas. So dvete deca imav razlcni maticni ginekolozi i istoto iskustvo....vlaganjevo 9-ti mesec znaci deka se spremas i cekas sekoj moment da se porodis.

ZAPOSTAVENA ako imas bolki vo polovinata i dole vo stomakot toa bi mozele da se kontrakcii. Sledi ja minutazata i vremeetraenjeto na bolkite...ako se zasiluvaat bolkite i pocnuvaat da se pocesti jas da sum na tvoe mesto bi odela na klinika da baram CTG i proveka dali sum otvorena.
    Inaku sin mi e roden 10 dena pred termin znaci nekade kraj na 38 g.n.

2. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    мамицки вистина лие дека кога носис зенско бебе се порагас у првата недела во девети месец а за маско таман 3 дена пред термин за пораганје засо еве цела фамилија моја со се блиски мислам зениве со родиле девојцинја се породиле така на поцеток на 9 месец и бабами ми вели остај ти термин мила на баба знам дека ти е на 5 фебруар ама со сигрност ти казувам дека до 19 јануари ке си се породис слусај ја баба девојките се пргави сакаат навреме да се гускаат со мама хахах абе бабицка знае :D :D

3. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Мислам дека нема врска gjul.... сестра ми со помалата ќеркичка го надмина терминот 5 дена :)

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    нема врска.. бебето си излегува кога си сака.... мајками кога била бремена со мене термин и бил околу 20 октомври а мене ме родила у ноември значи ме преносила.. мојата комсика со маско термин и бесе крајот на август па го роди на почетокот у септември....

5. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Ние сме три сестри, сите сме родени од 8 до 15 дена после терминот. Апсолутно нема никаква врска, лаички муабети.

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    обично знам женските се надносуваат бидејќи се шминкале пред да излезат :rofl: а машките излегувале порано,ама тоа зависи од бебето. :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Има логика :)

8. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    Јае ќерка ми ја родив првата недела кога влегов во деветти месец, но мислам дека колку ќе се носи бебето не зависи од тоа дали е машко или девојче туку од други фактори, како што се: зрелоста на плацентата, од тоа каква е матката, плодовата вода и дали бебето е спремно, наместено во матката, односно родилниот канал и слично ;)

9. zapostavena

zapostavena Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Нема врска тоа дека машкото се преносувало а женското се раѓало на почеток на 9ти. Еве мм има уште еден брат неговиот брат е роден 5 дена после термин а мм е роден 4 дена во 9ти. Јас исто така сум родена 7 дена во 9 ти а брат ми е преносен 4 дена. Братучетка ми пак кога роди машко го роди 17 дена во 9 ти а девојчето 15 дена преносено.

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    черками требаше да се роди 5.1 а ја родив на 8.1 а синми го родив 2 недели пред терминот :)

11. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Zapostavena,ти си знаеш,ама јас да сум има побрзо од гаќи да го сменам тој твој неписмен матичен и ќе му кажам зошто, и ќе му кажам дека на цел град има да го раскажувам додека не ми помине нервозата.. абре тој не заслужува ни во штала го*на да чисти а не доктор да биде.. сите дипломи испофаќаа брееј..

А,што се однесува за кремите, незнам кој прашаше, оти не си ставаш некоја природна маска од овошје,или бекутанче нешто,тоа е најприродно и најубаво :)

12. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    јас знам дека можеш да се породиш секој ден во бременоста а после 28 недела шансите се најголеми за преживување и тоа дека дете не се порагало во 8ми месец е чиста глупост однонсо бабини деветини.Имено колку подолго бебето е во стомачето на мајката толку подобро така да не може да е подобро ако се роди во 7ми месец наместо во 8ми.
    како и да е со господ напред да си се породиме сите во 9ти со лесно и со убаво :D

13. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Buterfly драга, јас и ти сме некаде приближно со термини.Јас сум сега 33 недела поточно 32+4.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    срцки јас вцера бев на контрола и ни казаа дека е машкооооооо :D :D толку сме срекни што од возбуда врискавме и кренав притисок што нејкесе сестрата да ми казе колку ми рече бришка дома :D :D :D какво му бесе само курлето тато како само го гледаше со очи полни солзи мн мн сум срекна :D

На ddevojce, gluvarche и zalosna им се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас мислам дека нема врска тоа за прво дете дека мора да се сече.....јатрва ми со првото не ја ни чепнаа....а со второто мораа да ја сецнат.

JuLleE, така е сметањето :clap:

Jagoda123 нека ти е само живо и здраво .... па што сака нека е. На следната контрола ако е убаво свртено ќе се гледа со сигурност.

girl-miri, мене на почетокот многу ми опаѓаше косата.

gjul, во поголемиот дел процентуално девојчињата се раѓаат 1/2 недели по влез во 9ти месец....но не мора да значи, бидејќи имам братучетка која и со 2те ќеркички го надмина терминот по 1 недела.

mace31, честито

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.136
    Допаѓања:
    67.268
    Ете, клуч. Да, осетлива е темата, да бидам искрена се зачудувам од вакво однесување на жени кои наскоро ќе станат мајки и треба да воспитуваат деца допрва.
    Ајде да го препишеме на хормоните. :)
    Ќе видиме што ќе се прави со темава, доколку се отклучува ќе следуваат привремени банирања (не баш по моја волја, ама па се си има граници нели), па можеби на крајот и ќе се оправиме.

На TSS, ddevojce, elena.mak и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.252
    Допаѓања:
    140.598
    Со отклучувањето на темата, едно мало потсетување на неколку форумски правила.

Би сакала да ве замолам доколку во иднина сметате дека некој ве навредил во оваа или која било друга тема, да го пријавите мислењето на копчето „Пријави го мислењето“. Така брзо ќе добиеме известување дека има проблем во темата и побрзо ќе го решиме проблемот.

Исто така би сакала ве потсетам дека не треба да се пишуваат мислења во оваа тема за прашања за кои има отворено посебни теми, не треба да се пишуваат две мислења едно по друго и не треба да се пишува на латиница. Од овие причини темата беше веќе неколку пати затворена.

И за крај, доколку увидиме дека некој претерува во навредите и пишувањето офтопици, за жал ќе мораме да му го ограничиме пристапот до оваа тема.

Сите овие мерки се со цел да имаме поубав и покорисен форум.

Голема благодарност за разбирањето и соработката.

На Dinnna, Snow-Queen, ddevojce и 4 други им се допаѓа ова.
  18. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Во 36 недела сум повторно на брисеви. Е сега на првиот брис имав кандида,и по тоа дека уште ме чеша понекогаш долу, и по појачаниот секрет најверојатно уште ја имам.

Доколку сега се испостави дека имам , дали нешто тоа ќе му штети на бебчето при пораѓај или не, бидејќи во темата КОНТРОЛНИ БРИСЕВИ ВО БРЕМЕНОСТА, прочитав мислење за една друга инфекција

истото важи и за кандида или ... ? :?:

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Добро утро женски ние со бебушот мој од сабајле правец матичен специјалист социјално за боловање да продолжиме арно ама се погоди еден намќор специјалист шо буквално ме откачи :shake: .. вратил и трудница со инвитро во 8 месец исто за боловање...сега во понеделник здравје ќе одиме на поздрав специјалист белким тој ќе заврши работа... и плус друго шо ме изнервира си отиде пола месец оште картони немам од работа.. за инат не дават дека сум на боловање.. ццц после лом ќе ги напрааам :@
    другото е се во ред со бебчо се дружиме.... ајде убав ден на сите поздравчеее :P
    пс.. ова боцкањето шо го осеќам било од преуморба.. требало повеќе да се одмарам.. а за болење бубрези увин чај или брусница

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добар ден мамички :)
    ние денес од кревет неможеме да станиме :^) главата боли,цело тело без сила ми е некако :^) а мијалникот е полно садови :drunk: незнам дали од времево што е врнежливо цел ден или нешто ми фали мене.
    иначе веке сме 17 недела :clap: бебуш си расте а во среда изгледа ке ни кажат дали е мAшко или женско :) а јас едвај чекам да го видам.

сноу-
    можеби и мене ке ми прекини пагајнето коса уште на почеток сум со бременоста,имав слушнато кај некои до 5месец било така а потоа прекинувалO... кај тебе колку траеше тоа?