Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Someday

Someday Популарен член

Одма демант. На другарка девојчето плукнато на свекрва и е. Оригинал. Лице, коса.. јбг гени

2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Сакав да ја утешам али ти ја дотепа :)

Someday, @Verba, Marija 84 and 3 others like this.
  3. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

:tmi:(facepalm) ќе држам среќа барем да е мешавина, ако ништо друго хааха...да е живо и здраво само(fingers)

Someday, @Verba, Dina911 and 6 others like this.
  4. Bebuvce86M

Bebuvce86M Истакнат член

Не се секирај исто и јас така сум, кога го прашав Др.во Ремедика ми рече слободно спиј ако можеш нема да му биде ништо на бебето, и јас се на страна се на грб, па фала на Господ еве 38н ништо не му е на бебето напредно, активно...

an4ii and Charlotte* like this.
  5. Adeline

Adeline Популарен член

Апетитот ми се враќа, но сеуште имам грд вкус во уста и ништо не ми е вкусно, по незнам колку пати мијам заби на ден,но пак..понекогаш по малце повраќам, вртоглавиците ми се намалија а сега мислам дека поради недоволно сон имам тахикардија, од мирно седење почнува да ми лупа силно срцето неколку секунди и се е нормално, а немам некој проблем...имам чудно стегање во стомакот, нелагодност и тоа е тоа :hug: до сите

6. Dina911

Dina911 Популарен член

Еве и јас неделава кога бев кај матичниот на 4д, вади тој слика од ликот на бебето и ми вика леле ова бебе не личи на тебе :) гледам и јас цело е на свекор ми ај да речам маж ми :) еве неделава сум на 5д на приватен па да видам на кој личи нели попрецизна е сликата :))) небитно нека се живи и здрави. Па и да личи на свекор ми многу ке ми биде мило зашто многу ми помагаат во се’, не знам што би без нив. Позз до сите убав ден :*

NNA, Charlotte*, PeachGirl and 4 others like this.
  7. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Не грижи се мила се ќе си дојде на свое.
    Јас пред бременоста јадев секојдневно јајце со авокадо ,а отпосле неможев да замислам јајце ми се гадеше од што го гледав само не па да го јадам и мислев така ке остане до крај,ама еве сега веќе ми се пак на мени и пак си ги правам старите јадења .
    Јас многу ретко повраќав ама многу ми се гадеше и немав апетит воопшто се до 15та недела ,ама еве од утре веќе во 17 та и мислам полека се средуваат работите макар што подуеноста и нелагодноста во стомакот се сеуште присутни ама повеќе мислам на бебушко отколку на тоа,ќе помини :)

Last edited by a moderator: Nov 3, 2018
  8. mamaJana

mamaJana Популарен член

Сите викаат спиј додека не е родено бебето после не ќе можеш. Ова моево уште неродено клоца, се превртува, мава од 6ч.
    Си станав, две машини испраа и ги спружив, бев до макет напазарив, за ручек направив гулаш од кој сигурно ќе ме утепаат киселини, профатив нешто низ дома, се депилирав со машинче на нозе и раце и замислете дури и се искапав :!:
    Денов испадна два дена, а уште не поминал 2ч...
    Сеа ќе се се спремам и ќе удрам по продавници, да докупам што ми фали за бебе :inlove:

paleska3, NNA, Elena ena and 7 others like this.
  9. saramila09

saramila09 Истакнат член

Пак ми протече малку вода ваљда нема да се помочам секој ден по малку..(facepalm)болки менстуални грбот боли ме уби плус доле кај јајниците мислам цел тој предел ме боли ваљда ништо нее.. до понеделник па контрола и ќе видиме..

10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Истава реченица ме вади од памет, а јас неспана 7 месеци. 3 бев у лудило од гадење,потоа оти си спиев на стомак цел живот тешко се навикнував на грб и страна и задни месец несаница плус бебе клоца. Да ти ибам и спиење и се, нека дојде и мислам дека само ќе спијам со месеци.

Emilimi, Meckicja, mamaJana and 2 others like this.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Мини успеа да настине во 34+4 недела. И тоа какви болки во стомакот. Синоќа повеќе будн бев од што спиев.Денес претепана сум,а утре гости ќе доаѓаат. (wtf)

FreeMind and Marija 84 like this.
  12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Мене па ме уби од болење левата плешка, па повеќе ни така не можам да лежам.(facepalm)

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

И јас со спиењево сум скарана :doh: а сите тоа ми го велаг Спиј сега дури можиш :D а јас неможам, едвај 2-3 саати ако се соберат. На работа планирам до 15ти да одам ако издржам дотогаш, денес имав како менструални болки ама ми поминаја, зголемен исцедок и згора на се настинкава ме мачи, денес и кашлам дајте некој лек за кашлање оти со кашлањето имам и нагони за повраќање, мн ми е лошо. Да влезам бар во 36 недела па после полесно на психа ќе ми биди си велам :)

FreeMind likes this.
  14. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Ја реков ќе си јадам сама мекици и ќе си пивнам едно црвено, па после кревет фаќам, да не ме дира никој бар 24h. :D
    Вчера журка во стомак до 6.
    @Minnie 1 , не се замарај со гости, пиј си чајче и јади супа топла со бибер.
    Јас 2нед сум катастрофа испонастината.
    @lackygirl за кашлица матичната ми даде Хербион, ама јас смирував некако со витамин ц, шмукав пред спиење. И бибер ми помагаше, пишав погоре на Мини. :)

Last edited: Nov 3, 2018
    Lolipop23, NNA, ***Bony*** and 4 others like this.
  15. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Сите се мачиме со неспиење значи мачење до разденување и цел ден како зомби а најинтересно ми е што едвај чекаме да почнат да мрткаат бебињава али како раснат хмммм мачно станува

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Има грип се е покосено кај нас, пази се.
    И јас настинав али брзо ме пушти еве втор ден сум подобра. Не било грип.

@Charlotte* многу ти е добра оваа со мекицава, виното и 24 часовната пауза после пораѓај.Уствари јас се мачам 9 месеци јас треба и да славам нели. Сега ќе почнам во таа насока да размислувам :D

Marija 84 and Charlotte* like this.
  17. Emma2

Emma2 Популарен член

Може некоја тазе трудничка (5,6 недела) да ми каже дали да се нервирам да не настинам? се вратив од надвор ама малце ко замрзнатка, па сеа ми се уврте во глава да не настинам јако па да не напраам беља некаква... си пијам чај.. може и досадно е малце прашањево ама паранои ме маваат се извинувам (facepalm) Поздрав до сите, уживајте си :hug:

18. Charlotte*

@FreeMind па така де, главните што се мачеле на мекици ги нема. :D
    Аааа тој што уживал 9месеци, тој главен.
    Епа не иде така бе. :smirk:

NNA, Marija 84, lackygirl and 2 others like this.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

@Charlotte* тогаш да си викнеме трубачи за од болница до дома, остави бебињата на тие што уживале и само советувале 9 месеци и 24 часа око на никој да не му видиш.
    По една пакла цигари до нас, мезе и алкохол за да се вратиме у нормала. У стил ево ти деца иде мама малу да одмори од се :D

20. Charlotte*

Мајко мила, ова хормониве се страшна работа. :D

mamaJana, Meckicja and FreeMind like this.