Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Одма демант. На другарка девојчето плукнато на свекрва и е. Оригинал. Лице, коса.. јбг гени

2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Сакав да ја утешам али ти ја дотепа :)

На Someday, @Verba, Marija 84 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    :tmi:(facepalm) ќе држам среќа барем да е мешавина, ако ништо друго хааха...да е живо и здраво само(fingers)

На Someday, @Verba, Dina911 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Bebuvce86M

Bebuvce86M Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    90
    Не се секирај исто и јас така сум, кога го прашав Др.во Ремедика ми рече слободно спиј ако можеш нема да му биде ништо на бебето, и јас се на страна се на грб, па фала на Господ еве 38н ништо не му е на бебето напредно, активно...

На an4ii и Charlotte* им се допаѓа ова.
  5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Апетитот ми се враќа, но сеуште имам грд вкус во уста и ништо не ми е вкусно, по незнам колку пати мијам заби на ден,но пак..понекогаш по малце повраќам, вртоглавиците ми се намалија а сега мислам дека поради недоволно сон имам тахикардија, од мирно седење почнува да ми лупа силно срцето неколку секунди и се е нормално, а немам некој проблем...имам чудно стегање во стомакот, нелагодност и тоа е тоа :hug: до сите

6. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Еве и јас неделава кога бев кај матичниот на 4д, вади тој слика од ликот на бебето и ми вика леле ова бебе не личи на тебе :) гледам и јас цело е на свекор ми ај да речам маж ми :) еве неделава сум на 5д на приватен па да видам на кој личи нели попрецизна е сликата :))) небитно нека се живи и здрави. Па и да личи на свекор ми многу ке ми биде мило зашто многу ми помагаат во се’, не знам што би без нив. Позз до сите убав ден :*

На NNA, Charlotte*, PeachGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Не грижи се мила се ќе си дојде на свое.
    Јас пред бременоста јадев секојдневно јајце со авокадо ,а отпосле неможев да замислам јајце ми се гадеше од што го гледав само не па да го јадам и мислев така ке остане до крај,ама еве сега веќе ми се пак на мени и пак си ги правам старите јадења .
    Јас многу ретко повраќав ама многу ми се гадеше и немав апетит воопшто се до 15та недела ,ама еве од утре веќе во 17 та и мислам полека се средуваат работите макар што подуеноста и нелагодноста во стомакот се сеуште присутни ама повеќе мислам на бебушко отколку на тоа,ќе помини :)

Последна измена од модератор: 3 ноември 2018
    На NNA, Charlotte*, Marija 84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Сите викаат спиј додека не е родено бебето после не ќе можеш. Ова моево уште неродено клоца, се превртува, мава од 6ч.
    Си станав, две машини испраа и ги спружив, бев до макет напазарив, за ручек направив гулаш од кој сигурно ќе ме утепаат киселини, профатив нешто низ дома, се депилирав со машинче на нозе и раце и замислете дури и се искапав :!:
    Денов испадна два дена, а уште не поминал 2ч...
    Сеа ќе се се спремам и ќе удрам по продавници, да докупам што ми фали за бебе :inlove:

На paleska3, NNA, Elena ena и 7 други им се допаѓа ова.
  9. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Пак ми протече малку вода ваљда нема да се помочам секој ден по малку..(facepalm)болки менстуални грбот боли ме уби плус доле кај јајниците мислам цел тој предел ме боли ваљда ништо нее.. до понеделник па контрола и ќе видиме..

10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Истава реченица ме вади од памет, а јас неспана 7 месеци. 3 бев у лудило од гадење,потоа оти си спиев на стомак цел живот тешко се навикнував на грб и страна и задни месец несаница плус бебе клоца. Да ти ибам и спиење и се, нека дојде и мислам дека само ќе спијам со месеци.

На Emilimi, Meckicja, mamaJana и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Мини успеа да настине во 34+4 недела. И тоа какви болки во стомакот. Синоќа повеќе будн бев од што спиев.Денес претепана сум,а утре гости ќе доаѓаат. (wtf)

На FreeMind и Marija 84 им се допаѓа ова.
  12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мене па ме уби од болење левата плешка, па повеќе ни така не можам да лежам.(facepalm)

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    И јас со спиењево сум скарана :doh: а сите тоа ми го велаг Спиј сега дури можиш :D а јас неможам, едвај 2-3 саати ако се соберат. На работа планирам до 15ти да одам ако издржам дотогаш, денес имав како менструални болки ама ми поминаја, зголемен исцедок и згора на се настинкава ме мачи, денес и кашлам дајте некој лек за кашлање оти со кашлањето имам и нагони за повраќање, мн ми е лошо. Да влезам бар во 36 недела па после полесно на психа ќе ми биди си велам :)

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Ја реков ќе си јадам сама мекици и ќе си пивнам едно црвено, па после кревет фаќам, да не ме дира никој бар 24h. :D
    Вчера журка во стомак до 6.
    @Minnie 1 , не се замарај со гости, пиј си чајче и јади супа топла со бибер.
    Јас 2нед сум катастрофа испонастината.
    @lackygirl за кашлица матичната ми даде Хербион, ама јас смирував некако со витамин ц, шмукав пред спиење. И бибер ми помагаше, пишав погоре на Мини. :)

Последна измена: 3 ноември 2018
    На Lolipop23, NNA, ***Bony*** и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    176
    Сите се мачиме со неспиење значи мачење до разденување и цел ден како зомби а најинтересно ми е што едвај чекаме да почнат да мрткаат бебињава али како раснат хмммм мачно станува

На NNA, Meckicja, Ringishpil_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Има грип се е покосено кај нас, пази се.
    И јас настинав али брзо ме пушти еве втор ден сум подобра. Не било грип.

@Charlotte* многу ти е добра оваа со мекицава, виното и 24 часовната пауза после пораѓај.Уствари јас се мачам 9 месеци јас треба и да славам нели. Сега ќе почнам во таа насока да размислувам :D

На Marija 84 и Charlotte* им се допаѓа ова.
  17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Може некоја тазе трудничка (5,6 недела) да ми каже дали да се нервирам да не настинам? се вратив од надвор ама малце ко замрзнатка, па сеа ми се уврте во глава да не настинам јако па да не напраам беља некаква... си пијам чај.. може и досадно е малце прашањево ама паранои ме маваат се извинувам (facepalm) Поздрав до сите, уживајте си :hug:

18. Charlotte*

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    @FreeMind па така де, главните што се мачеле на мекици ги нема. :D
    Аааа тој што уживал 9месеци, тој главен.
    Епа не иде така бе. :smirk:

На NNA, Marija 84, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @Charlotte* тогаш да си викнеме трубачи за од болница до дома, остави бебињата на тие што уживале и само советувале 9 месеци и 24 часа око на никој да не му видиш.
    По една пакла цигари до нас, мезе и алкохол за да се вратиме у нормала. У стил ево ти деца иде мама малу да одмори од се :D

На srekice, Marija 84, ajaja95 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Charlotte*

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Мајко мила, ова хормониве се страшна работа. :D

На mamaJana, Meckicja и FreeMind им се допаѓа ова.