Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Драга,не кога ми отекуваат :D
    Последните две недели ми се постојано отечени. Црвенило немам

На Charlotte* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Помина и оваа недела, да испеглам облека за на работа за оваа недела и ќе си легнам.
    Вчера екстра продуктивен ден, дури и вечерта бев излезена.
    Денес чистење, преместување мебел, правевме место за креветчето.
    Беба се радува, се превртува цело.
    Уште оваа недела на работа :sun:
    Од една страна конечно олеснување, од друга страна пак се чудам како ќе издржам скоро 10 месеци дома :worried:
    Веќе 5 години не сум искористила ни одмор повеќе од 10 дена...
    Со мм само си се гушкаме и си зборуваме како ќе си ја поминеме нова година со бебенце дома :hug:

На ***Bony***, Trkalce, Elena ena и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    564
    Никогаш не сум имала киселини, па сега не знам да ги разликувам. Значи не ми доаѓа кисело во уста, ама некако чуватвувам како печење во желудникот, посебно кога ждригнувам :( денес поинтензивно и ете не можам да спијам. 36+3 сум

4. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Труднички и се појави на некоја целулит? Јас сум 24+3 и од колената нагоре ми се појави целулит, баш вчера убаво се мачкав со крема и кога притискав видов целулит и се исплашив малку, ќе се повлече ли? ;(

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Целулит не е нешто трајно и непроменливо. Со доењето откако ќе се породиш ќе ти се среди во рок од три месеци :nod:
    Јас бев лом по нозете од горе до доле со целулит во двете бремености, никогаш во живот повеќе сум немала.

На Marija 84, Milaаа991, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Не се секирај и јас на почеток кога ке се погледнев делот околу бутовите бев заникаде, како наеднаш да ми се појави, па секоја вечер шетање докај 6ти месец, малку и вежби по дома така полесни као дека ке го снема, барав по нет кои креми можам да ги мачкам и не најдов и оставив така. Од средина на шести по наредба на доктор мирувам (активноста од опседнатоста со килограми и целулит си го направи своето :) ) и еве ме за две недели од прилика влегувам во 9ти и баш вчера се гледав дека иако имам качено килажа, немам толку целулит. Значи хормоните си го прават своето :). Здравје да биде се како што треба па после ке вежбаме ке се мачкаме :))))

На NNA, LoveHope и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Само поради хормоните е. Ќе се среди после бременоста :)

Не смеете никакви антицелулитни креми во бременост а ни за време на доење.

На NNA, Charlotte*, Dina911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Баш сабајлево се гледав дека сум цела грутки целулит,добро е значи не сум единствена. За првото не памтам дали имав ама тогаш движев многу често,сега ни километар не поминувам во денот

На Charlotte* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Јас не сум седната. Уште сме со реновација,клекни стани со фугите,скали горе доле очигледно јад не се чувам ама кој ќе ми ја заврши работата?
    Апетит отворен,посебно за благо... Ми беше страв да застанам на вага ама добра сум 65кг. Со толку и почнав,намалив нешто прво тромесечие,ама пошо јадам повеќе добро е. Можеби заради тоатоа шѕо сум активна компензирам некако... штом јадам потешка храна ми смета,имам киселини. Си ја тераме 25та недела,бебе преактивно.Некоја атлетичаркс ќеќе биде :D
    Ве поздравувам :*

На Emilimi, *Лорена*, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Zencinja koga prv pat go osetivte bebeto. Jas sum 19+2 no seuste ne mozam konkretno da kazam eve mrda go cuvstvuvam,kakvi se vasite iskustva?

11. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Зошто?

12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Нормално е ако ти е прво, и јас првото го осетив касно, околу 19 недела, тоа е како пеперутки првично, мрда нешто нежно во стомак ,верувај ќе знаеш:)

На Emilimi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Специјалист ли е матичниот?
    Мојот матичен нени ја знаеше дијагнозата што ми ја открија прв пат слушал а замисли да направи утка на некој?

14. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Se nadevam ke bide za brzo mila, prva bremenost mi e da i celo vreme samo so nekoi prasalnici i stravovi sum vo glava se nadevam nema do kraj da bidam takva

15. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Добар ден и од мене,

Јас оваа недела почнав да ја осеќам бебушка, 18 недела сум. Се јавува еднаш до два пати во денот, многу нежно движење, неколку секунди и толку. Неопосливо чувтсво :inlove:. Сигурно ќе ја осетиш за брзо, сум читала дека за прво и после 20 недела некои за прв пат почувтсвуваат движења.
    Инаку јас сум супер, имам енергија, немам сега за сега потешкотии, ваљда е рано сеуште. Исто и јас почнав да се мачкам со еуцерин против стрии, еднаш во текот на денот пред спиење па за понатаму ќе видиме. Мешко веќе почна по малку да се познава и многу си се радувам:sun:. Закажав за втор скрининг во 20+3 кога ќе бидам? Дали е во ред неделата за скринингот?

На ***Bony***, 0ли, Ringishpil_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Секој матичен си е сам за себе приказна.
    Мојата бар не пати од его како некои други, самата вика дека секој може да згреши и по нејзина препорака ме праќаше на второ мислење иако сметав нема потреба, но се поклопи баш се што кажа она.
    Ако можеш сподели за кој матичен мислеше наназад, бар да знаат жениве. :)

На monik55, Meckicja, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    И јас имам закажано втор скрининг крајот на месецов баш во 20та недела,а мислам дека најкасно се прави до 22та

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мојата матична ми рече не се секирај млада си не треба да испитуваш ништо освен брисеви, а скрининг јас ти направив(јас цела прашалници ама доктор е веруваш нели,незнаеш), а после дознав што навистина е вистински скрининг и дека таа нема појма и не го ни прави а и има само 2д ехо. Ме за*ба убаво е сега си одам затоа на приватен а кај нејзе за упати само, не сум воопшто појдена на преглед не ни одам.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snowhite2

Snowhite2 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    258
    Мила јас сум 35+3 а со горење во желудникот сум веќе 3 месеци. Пијам ренатадин и смукам гастрогард по 2-3 на ден ама се е џабе. Спијам во седечка положба.

20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Исто и кај мене, неколку пати се напив сода, па прочитав дека не се препорачувала бременост и се изедов после тоа како се напив.
    Единствен лек ми е јогуртот и кисела вода со лимон, откако сум бремена купуваме по цели гајби...