Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    Јас пијам по 2 парацетамоли во денот и витамин С зедов Ацерола, горен шеќер за грлото за кашлањето, исто и сируп Хербион и еве 3 или 4 ден кашлам :(

2. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мешиња пак јас утре сабајле треба да испитам скриен шеќер и ддмери па ако може некој да ми објасни што се прави колку време се чека? Ќе испитувам во Велес па ако има некој да ми објасни што како се прави

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Denes bev kaj maticnata se bese ok bebeto vika e 2.200 grama malku moze da bide po slabo ama imas uste vreme 33 nedela od denes sum pa mislam deka e tama za taja nedela

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.150
    Ќе ти земат крв и ќе се напиеш блага течност па ќе дремиш во лабораторија два часа за пак да ти земат крв (не, не смееш да си одиш дома и пак да се вратиш мора во лабораторијата да си тие два часа). Досадно е многу.|(
    Димери ќе испитаат со истата крв што ќе ти ја земат при првото боцкање. Ништо страшно не е, уживај.

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Аии глупости за седењево хаха а резултати истата ли ден даваат?

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.150
    Да да, истиот ден се резултатите. Глупост е со седењето знам, ама така е :|

На Ѕвездички и an4ii им се допаѓа ова.
  7. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Фала ти :* а вода смееам ли тие два саата да пијам?

8. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Мене ми дадоа да се напијам 3 голтки вода :)

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.150
    :shake: ни вода ни било што друго ни да јадеш ни да пиеш.

10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ве чешаат ли градите?

11. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Добро е што спомна за вакцините јас сум во голема дилема со недели. Јас живеам во Англија и тука уште на почетокот ми спомнаа за вакцината за грип и whooping cough(магарешка кашлица ) и сега на последниот преглед што го имав со бабицата повторно ми спомена, веројатно тоа му е во протоколот.Не е задолжително но сепак треба да одлучам и тие се примаат после 24та недела јас сум 17 сега.Исто така ми спомна вакцината за магарешка кашлица се примала во бременоста и е за бебето за кога ќе се роди да е веќе имунизирано ,а ако не ја примам сега бебето ја добива на 2месечна возраст ама измеѓу периодот бил ризичен за бебето.
    Кај нас Мкд е поразлично мислам дека бебињата ја добиваат одма после раѓање и искрено немав кого да прашам, читав по форуми за тоа и има и доста негативни коментари за вакцините да се примаат уште во бременоста и нез што да правам:(

12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Се наведнав сега да ja oтворам пералната, бев во таа положба едно 10 секунди и наеднаш на десната страна нешто како да ме пресече. Траеше 2 секунди ама ме исплаши. Дали е можно бебето да мрднало така лошо? :(

13. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Не знам зошто слабо? Еве јас денес бев на преглед, до утре полна 34 недела, бебе 2300 грама, докторот рече таман е :), башка индивидуално расте кај секој така да уживај :*

Јас денес последен скрининг, сега за сега се е ок. Докторот ми дозволи шетање, така да ке можам да одам да купам ствари за бебето :).
    Веке ке треба да почнам со прегледи по Скопје, само уште да се одлучам дали ремедика дали систина, на голема мака сум (facepalm)

Последна измена од модератор: 6 ноември 2018
    На Bella* и aceee99 им се допаѓа ова.
  14. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Ау па дали..
    Како се справувате со проѕевањето? :?: јас на секое мислам дека ќе ми испука стомакот :worried:

15. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мешиња,нормално ли е на контрола во последни недели пред породување докторот кој ќе ме породува да ме праша дали сум имала проблеми со срце,со бубрези..?
    Прв пат ме гледаше и додека го правеше ехото ме прашуваше и сега сум во филм да не му е нешто на бебче,па затоа да ме прашува?

16. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И мене денес ме прашуваше да не сум имала скршеници, проблеми со колкови, некои потешки операции... претпоставувам сето тоа е да соберат информации за околу порагајот...

17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас сум за вакцинација и да ми ја понуделе оваа вакцина за магарешка кашлица би ја примила и таа. Едноставно без вакцинација со силна група на имиграција од Африка и арапските земји во Германија е доста “коцкање” со здравјето. Исто е и Англија.
    Јас тргнувам секогаш од тоа дека они знаат што предлагаат и дека квалитетот на вакцините е проверен. Во Македонија никад не би се вакцинирала на пример, оти вакцините беа обезбедени речиси под ракав од Бугарија.
    Плус имам личен и персонален лекар до себе кој би ме дигнал на клоци во врска со вкцинација, така да за оваа тема јас не ни размислувам.

Ќе прашам за оваа вакцина следниот преглед боље е јас да ја примам за неа. Убаво е што спомена и затоа го пишувм искуството од овде во надеж дек некоја таму во друга земја ќе пренесе уште подобро искуство во бременост.

Нормално е мила.
    Бев случајно пред некој ден на потполнување документција за пред породување ( овде е бирократија) и бабицата ми зема амнеза. Прашањата беа тие за останати болести и операции. Те прашува заради наркозата/опојката која се прима за царски ( ако во случај би дошло до царски рез) мора да знаат како досега си поднела некоја операција.
    И да биде виц раскажав дека имам операција на крајници со локална анестезија на 16 години. Ме погледна со згрчена фаца као можно е ова што го слушам? И така:)

Ми објаснија за оваа вакцина на магарешка кашлица. Англија се води по препораките на американското здравство, Германија не ја прифатила оваа вакцина во бременост поради недоволна испитаност на вакцината.
    Американската медицина е исто многу добра, се останува на твојата одлука.

На @Verba, Meckicja и Ringishpil_ им се допаѓа ова.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Дали контракциите се слични болки на менструални болки? 22+2 сум а од вчера осеќам болки како за менструација во пределот на стомакот и кичмата особено :(:(:(пијам Магнезиум, Прегназон и Пропилтиоурацил.... Во петок имам контрола ама некако ми е страв ...

Хахахах ме изнасмеа :D:D:D:D:Dкај мене бебка е слика на татко и кој пак личи на свекор ми, јас викам здраво право да се роди карактер на мајка и да има:D:D:D:^)и битно висока ќе е. .. Со една недела сме понапред така пишува во извештајот сега пред две недели правев скрининг :l:срцка нека се роди живо здраво на кој сака нека личи.

На Ѕвездички, Marija 84, PeachGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    До која недела може да се испитуваат скриен шеќер и ддмери? Требаше денеска да испитувам ама овие во Велес немале регенси ми рекоа од др недела да отидам. Инаку сум 23+6

20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    може веќе си завршила ама еве ти занимација ако уште си таму, со лесно :)
    Сега читам дека ти откажале, јас знам дека околу 28 гн треба да се испита скриен шекер, имаш време не се секирај

Жени како сте со апетитот? Јас во последно време многу јадам како да немам видено :rofl: почнав да јадам работи кој никогаш не сум ги јадела, на овошје и зеленчук неможам да се израдувам мм почна да ме вика буце :$ јадам по 10 пати на ден, добро е што на килажа не ми покажува се во меше ми оде само тоа стрче нанапред а во ликот и телото сум уште слабичка па моите мислат ништо нејадам а јас последна од маса станувам :rofl:

Прикачени фајлови:

На aceee99, Ygritte и an4ii им се допаѓа ова.