Па баш и заради тоа се двоумам многу држави се скептици вклучувајќи ја и Мкд, јас кога ја прашав мојата матична таму ми рече "не сакам да звучам просто и глупаво и да ти речам да не ја примиш ама јас до сега на ниту еден мој пациент не сум му предложила дури ни онаа за грип од истата причина заради недоволна испитаност во бременоста. А искрено кога прочитав дека еден од ризик факторите после примање на вакцината за магарешка кашлица е мртов плод си велам а неее јок примање а ваму бабицата со друго уверување и останува на мене веројатно,јас дури и таа за грип се плашам да ја примам а не пак таа другата уфф стварно нез ама сепак фала ти за инфо
И мене оваа недела ми е зголемен апетитот, цело време нешто ми се јаде, но ако јадам повеќе после тоа осеќам тежина, па некако се воздржувам. @only44you ме чешаат и градите и стомакот и бутовите . Затоа почнав да се мачкам со Еуцерин ми е страв од стрии а уште сум 18 недела. Инаку јас си заприметив дека брадавиците ми се зголемени, а јас сум со мали гради. Препоставувам се спремаат за доење
Леукоцитите и неутрофили ми се малку над граница, што значи тоа во бременоста дали е сериозно дали се третира со терапиа ..денес требаше да одам со резултатите на контрола ама ми презакажаа и сега се мислам да не е нешто, најверојатно ке идам кај матичната меѓувреме но ако некој знае и има искуство нека сподели..
Da I jas istoto go procitav deneska za taa vakcina za grip sto e mene I so sila da me teraat nema da se vakciniram ziva I aluminium ne fala toa si e licno moja odluka no koj kako si saka negovo si e inace jas deneska bev na ctg I se si bese vo red utre polnam 35 Ned
Исто сум и јас,на почетокот немав апетит за ништо можев да преживеам на банани а сега на секој два-три часа јас сум мртва гладна си викам каде оде храната жити се, дури навечер јас не се будам за во вц туку од што ми се јаде и некој да ми кажеше немаше да верувам ама ете се било можно,метаболизмот двојно забрзан
Хахаха значи не сум едина која станува од спиење за јадење а синока и со јадење се успав, чинивчето до мене немој некој да ми го земе
Така бев претходно јас јадев само кога не ме мрзеше а еве сега само што стигам од работа и одма за фрижидер се факам не сум ни пресоблечена на нога каснав од се по нешто иако на работа јадев два пати страв ми е да се измерам и што е уште пострашно уште сега размислувам што следно да каснам
Јас па обратно, пред бременост имав многу апетит и се си јадев, а во бременост ич апетит, 0 јадам колку да го поминам денот, 35 недела сум. И пак 9кг имам ставено а да ми се јадеше мечка ќе се напраев
И јас мислев дека нема многу да се поправам затоа што во принцип многу малку јадам, јадам колку да се касне нешто да не сум гладна дури можев и со едно јадење на ден да поминам и кога останав се радував што немам многу апетит за да не качам многу ама еве изгледа ке надокнадам за некогаш што не сум јадела
Значи мн се нервирам 24 недела сум и земав денес низ дома со метла малце заметов и со високо лопатчр собрав и у вц метев со неа и земав џогер ги избришав плочките и сеа ме мавна психа зш го правев тоа коа треба да одмарам си викам ако нешо му се деси на бебо шо ќд правам мм ако дознае ќе ме испокара а свекравами мака си нема само кај неа си чисти куќите ни се лепенки и имаме заедначка тераса и она си мете и џогира само нејзиниот дел шо го користи ми падна криво до пред да останам бремена ја средував цела тераса а сеа она само пној дел она шо го користи нз шо ја кошта за мал дел да фане и кај мене знар дека треба да одмарам ама она не се замара никалва помош.. се нер за вакви раб и уше сеа шо земав метев малце и само вц изџогирав половинава почна да ме наболува и сеа само ушр појќе се нер зш го направив тоа кога ми рекоа одмарај уф уф. Извинете на постов долг ама нема кај на др место да си искажам мака
Не би требало да е нешто страшно но во иднина не го прави истото штом ти рекле да одмараш. Јас на почетокот кога прокрварив не чепкав буквално ништо, и не ми беше воопшто гајле дали е исчистено или не. Сопругот ги работеше сите работи. Не ни помислував нешто да чепнам. Е сега кога ми рекоа дека може да функзионирам нормално јас почнав да си подработувам по дома, но само фините работи. Чувајте се овој период, ништо нема да се случи ако има малку прашина.
Внимавај да не се излажеш тешко да кренеш или да се лизнеш да паднеш од друго неможе да му наштетиш на бебушко гални го ќе се размрда и ќе се смириш
Знам не кревам нишо само тоа го направив а од сабајле бев и низ град ама со мм со кола паси дојдов и шо ѓавол ме тераше ова да правам сега баш. Легнав одмарам ставив утрогесан ама ме наболува половинава. Малце поеќе паничам зш имам еден спонтан и еден предвремен пораѓај у 6 месец кој од нигде никаде се деси и затоа сеа ми рекоа да одмарам а досеа се супер си е и грло на матка и бебо. Инаку нр ни чистам по дома се мм ама сеа почна со работа и нема време а свекравами како шо кажав само кај неа си чисти немам никаква помош од неа и ме фанаа живци и затоа фанав малце заметов и изџогирав у вц и еве сеа лежам одмарам ама од триста мисли неможам да одморам. Инаку одмарам ама нз шо ме натера денес ова да го направам за после вака да се нервирам.и паничам зш имав еден спонтан еден предвремен пораѓај и сеа паника од се ме фаќа а до сеа супер е со бебо и грло на матка ама докоторот ми рече сепак пак да одмарам со оглед на се шо ми се има десено ама ете денес нз зш направив вака а Не дека направив мн може 20 мин беше сето тоа ама дека и од сабајле низ град до болница крв и мокраќа и ова. Инаку освен комода маси ј јадење не правам нишо мм мете џогира огин пали ама сеа и он работи не е веќе дома по цел ден и малце нема време. А свекравами дома секој ден си мете и кога ќе слушнам како смука уше појќе се нер си викам од секој ден метење една ден да издвои у неделата да измете кај мене шо ќе ја кошта ама не а дома е по цел ден не оди на работа ама ете нема време
Сабајлево на контрола,цтг уредно. Ме прегледа вагинално и пак ми рече дека бебето ќе биде крупно и најверојатно порано ќе дојде,по нејзина проценка,за едно две недели. Следната недела ми е последното ехо,па да видиме. Ух,полека се ближиме кон крајот. Маж ми паника ги фати уште сега кога му кажав.
Мене ме фаќа паника за сите што треба месецов да се породите, а не мажот ти Ајде уште малку и готово.
Мене денес ми беше прво цтг, океј е, само матичниот ми е малку како неодговорен. Цело време ме водат дека бебето е помало и околу недела дена помало, а тој сега ме праќа да испитам д димери. Нормално ли е ова? Зошто знаејќи го ова не ми кажа порано да испитам?
Само мене луѓе вагинално не ме гледале до сега дали сум отворена? 38 полна сум денес, вчера бев на преглед
Мене првпат вагинално во 39та ме прегледаа, ако мислиш на тој преглед кога гледаат колку и дали си отворена.