Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ќе те прегледаат, не се секирај. Што се брзаш :)

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.754
    Допаѓања:
    77.110
    Првата бременост во 40+3 ми беше првиот вагинален преглед, во Чаир. А во Ремедика со второто 38/39та прв вагинален имав. Секаде различно си работат...

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Јас па за живо чудо уште не ме фатила нервоза.Изгледа дека ми е прво,па не знам што поточно ме чека.:lol:

Јас сум денес 36.

Последна измена од модератор: 6 ноември 2018
    На Elena ena, Meckicja, Marija 84 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Јас од понеделник влегувам во 36та, т.е 35+1 сум и тогаш имам закажано контрола и брисеви. Ме фаќа паника малку, пробувам да бидам сталожена ама тешко ми оди..
    Секоја вечер се убедувам дека имам уште малку, а матичниот ми рече дека нема шанси да се породам пред термин, дури може и недела дена после.. Тоа е дури околу 20ти декември, а јас си увртев во мозок дека за 2-3 недели иде бебе и дека немам ништо спремно дома. Ја преуредив цела куќа во последниве две недели, само за да се окупирам со нешто и да не збеснувам од трема за пораѓајот.
    Ме мачи тоа што нема да можам да се пораѓам кај докторот кој го имав одбрано од почетокот на бременоста и што ќе мора да одам во друг град..

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    @Miiaa ај да те утешам иако не сум баш за кажување ама еве кај мене се е во ред па затоа да споделам, пред недела дена значи во 19гн имав мајстори дома и им требаше продолжен кабел па јас го поместив креветот за да го извадам тој што таму ни беше приклучен :wasntme: кога свати мм малку викаше ама му помина. Важно добри сме, ама јас цел живот работев секогаш бев синот на тато како сега да лежам само небива, моја позаничка до пред пораѓај со крпа чистеше под па ништо не и бидна. Јаки се нашите бебиња мисли си на тоа и уживај :)

На Miiaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Дали добро се сеќавам дека негде тука имам прочитано дека течна столица е предвесник на пролетта (читај породувањето)?

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Може но и не мора да значи.Јас имав пред да влезам во 9 па еве ме терам уште. Денес бев на цтг,има некои мали болки но докторката вика,припремни се. 38 недела терам.Не сум ич отворена,а јас отидов спремна со мисла дека ќе ме задржат,на олку мое движење, си фантазирав,ау отворена си ајде во сала :D. Ама бебе сала да си поседи,вода има доволно,ќе си ме помачи изгледа во меше уште некој ден. А јас едвај чекам се да помине.И си замислувам како овој пат ќе биде лесно,убаво,без шиења.Само Господ и Богородица нека не чуваат сите.
    Со лесно мамички!

На Coco31, ***Bony***, Ringishpil_ и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    176
    Течна столица е и од магнезиум ако користиш и подобро течна отколку затвор да имаш хахахах да се напнуваш и уште повеќе да ти се стврднува мешко

На supergirlmb, NNA, @Verba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас така вчера од цтг се вратив. Разочарана,бидејќи бев убедена дека ќе ми речат да останам. Јас од утре влегувам во 39-та

На Martka и supergirlmb им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Lele za poragajot jas ic ne sum isplasena dosega ne mislam mnogu mnogu na toa a mm e beter od zena panice za se

На Martka и Ygritte им се допаѓа ова.
  11. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Не,не. Магнезиумот ми е оставен уште од 36 та по препорака на доктор.

12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Со лесно,ептен блиску сме биле ,јас петок влегувам во 39.Мене па денес како да ми намали со движења,а мислам и тоа е знак некој,ајде кога сакаат тие тогаш.Само се да е убаво

На Marija 84, NNA, @Verba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас од утре ја ситнам 39. Паника ме нема уште фатено. Ако досега си прафев филмови дека пред време ќе се породам сега сум убедена дека ќе го надносам. И на мм на работа сите му викаат којзнае колку си испаничен, ама вака го гледам не е. Малку ми е грдо дека оваа недела е трета, а јас сама дома. Ми ја праќаа за друштво баба му, ама ја одбив. Уште и на неа да и мислам за јадење и пиење.
    И така си правам планови викендов да одам во мојот роден град. Не е мн далеку, ама сепак има околу 100 км. Сите ме предомислуваат ама ќе носиме 3 год на мајка ми, а не бев за задушница и ми е мака. После којзнае кога ќе можам да појдам.;( Се надевам ќе додржам и ќе појдам во недела.
    Инаку од денес се ставам деф на диета откако вчера се подисплашив со резултатите од крвта. Си накупив брокули, карфиоли, цвекло, зелки... Ако знаете убав рецепт споделете за подготовка на брокула и карфиол.
    Инаку секретот мн ми се промени. Ми стана густ и бел. Нема мирис и не ме чеша. Веројатно е нормално и не се оптоварувам повеќе.

На Bella* и FreeMind им се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    На сите што ситно броите нека ви е со лесно само:inlove:. Си лета времево ви завидувам што сте на крајот само Господ да е со вас,ние ке кркнеме мекици тука :hug::l:

На flower55555, paleska3, Marija 84 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    Јас сум 35+2 и следна контрола имам на 19 ти во Болница таму ми закажа матичниот, 37ма ќе бидам (ако не се породам дотогаш :) и јас си завртив во глава дека предвреме ќе раѓам демек оваа недела да се пазам да не се породам :D за грев сум.
    Исто и мене досега не ме гледаше вагинално ниту еднаш.
    Иначе кога ќе помислам дека се ближи денот не ми се верува уште дека наскоро ќе имаме бебе дома :inlove:

На paleska3, Snowhite2, @Verba и 8 други им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ова денес го препорачаа од 37 недела каде има студија дека помага за омекнување на грлото на матката и е безбедно https://www.google.de/search?q=Heub...szcDeAhVBw4sKHakmBGwQ_AUIEigB&biw=375&bih=553
    Незнам на македонски како се вика ова растение треба бања да направите во 2 литри вода неколку лажици во еден леген и исто како да седите врз него 20 мин. Еднаш неделно до крај. Медицинските студии покажале најдобри резултати за омекнување на грлото.
    Втора успешна ствар која породувањето (процесот, контракциите) ги намалува медицински докажано за два даати според студии направени е акунпунктура од 37 ма недела.
    За чајот нема студија никаква се темели на верување во чудо.
    Ленено семе лажица на ден со многу течности од 37ма - нема научен доказ дека помага.
    Дам масажата има научна студија секој ден масирање од 36 недела помага за полесно отварање.
    Најдобро отвара пливање и вежбите во бременост кои се практикуваат цела бременост, освен ако ви е забрането или имате скратен цервикс. Најбитно е дишењето. Кога ќе ве фатат болките дишете бавно колку што може подолго издишувајте никако не го убрзувајте дишењето. Мускулатурата мора да се опушти, а контракциите се токму тоа. Најдолго што може издишувајте бројте до 5 или акајте со звук.

Симптоми дека породувањето почнува е дијареа или лошење. Чепот кој прв го најавува доаѓањето на контракциите и внатрешното чувство дека баш ете дента треба да готвите за десет души или одново да разместите во детската соба, да го повикате партнерот да си дојде дома иако немате болки итн ( вроден мајчински инстинкт).
    Други симптоми нема, редовни контроли и обавезно да потврдите дека бебето е целосно спуштено за породување. Секако плодова вода може да прсне пред контракции кај 30% од жените или светла крв е доказ дека нешто почнало и треба да идете на лекар.

Вечерна лекција :)

На Elena ena, *Лорена*, Marija 84 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    И што викате ќе раѓаме а?:D:o
    Страв немам,само нека ми се роди здраво и право.
    Страв имам само додека сум сама дома да не ме фатат болки,ама затоа се организиравме кога мм е на работа татко ми да е дома.

На Minnie 1, Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.152
    Пфф уште прашуваш .. ќе родите ко из пушке:inlove: жени лавици појаки од челик сте сите:hug:

На Martka, Ygritte, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    33 + 2недела узреана постелка трет степен,денес правев димери 1200 ми се.утре сум на консултации кај др,викате ќе ми препише клексани?

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.938
    Допаѓања:
    14.650
    До 21 недела чекав да клоцне, сега нема застанување. Низ папокот мислам дека ќе ми излезе. А маж ми не го клоца. Дури не ми се верува како може секојпат да го познае. Ако он стави рака кај што клоца, или престанува или се преместува на друга страна да мава :rofl: Барем од сега да знае кој ќе ја смирува и успива ;)

На Emilimi, Ygritte, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.