Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.911
    Допаѓања:
    40.928
    girl-miri обично опагање на косата се случува после породувањето . Барем кај мене така беше некаде до 6от месец , после се среди. Среќа густа коса имам па нема некоја разлика :$

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    girl-miri до кај 4-5 месец ми опаѓаше многу....потоа се ишишав премногу од коса до половина, на фриз до под лицето. Можеби и тоа имало свој ефект да прекине....ќе видиме за понатаму како ќе е.

Инаку вчера мноооогу си се израдував, буквално цел стомак се мрдаше според движењата на бебушот, уживав едно 5мин.во глетката :inlove:

На captivating му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zapostavena

zapostavena Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Добар ви ден мамички ние денес сме многу среќни. Само што се вративме од цтг со одлични вести. Бебушко е супер тежи 2860 гри цтг ни е 10ка . Болките ми се намалија и сега одлично се чувствувам. Крвната слика и мокрачата ми се супер исто така. Гестациски недели ми се 36 недели и 4 дена а според тоа како бебушко е напредно сум 37 недели и 1 ден што значи ми се намали терминот за 4 дена. ^_^
    Опаѓањето на косата немора да значи дека е од бременоста , на секој му паѓа коса жив човек нормално. Можеби ти е слабо влакното па затоа ти опаѓа , не е доволно потхрането , или ако се фарбаш од фарбата опаѓа исто така. Така да немај ѓајле на сите ни паѓа коса се менува влакното нормално.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    уште 4 недели и ке бидам 36 недела,едвај чекам :rofl:
    а тебе од која недела те ставија на цтг?

5. zapostavena

zapostavena Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Првото цтг ми го направија на 33 недели бидејки ми потече од плодната течност сум имала премногу , потоа на 35 недели ме ставија пак на цтг бидејки имав лажни породилни болки и денес на 37 недели и 1 ден пак ме ставија. Инаку другарками пред да се породи ја ставија на цтг во 36 недела и потоа секоја наредна недела одеше на контрола и се на цтг ја ставаа. Исто и мене ми го рече матичниот секоја недела на цтг бидејки веќе терминот ми се ближи а со напредноста на бебушко 4 дена ми се намали терминот

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    девојки сакам да ве прашам нешто, за две недели треба да одам на прв скрининг. Докторот ми рече претходно да отидам да испитам крвна слика, урина, шеќер, незнам уште што друго и со резултатите д аодам на преглед. Мене ме интересира дали за овие испитувања ми треба упут од матичен гинеколог или може и од матичен лекар. (бременоста ја следам на приватна клиника, а кај матичната ич не ми се оди, за никаде е, па дали можам да ја избегнам? :D ) позз

7. zapostavena

zapostavena Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    За крвна слика ако не сакаш приватно да си платиш секако мора со упат тоа можеш да го земеши од матичен лекар и од матичен гинеколог како сакаш зависи.

8. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јас мислам дека за крв може да ти даде упат матичен лекар, ќе му кажеш што треба се да испиташ и готово.

9. zapostavena

zapostavena Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Па и матичниот кога те пушта на крвна слика бара истото да се испитува само сега незнам што треба да испиташ бидејки јас првата крвна слика кога ја правев ми испитуваа за бременоста во која недела сум .

10. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Матичен лекар ако има таму може да ти земе крв и мокрача. Ако не, во ацивена или адиралаб, со упат од матичен. Овој преглед се прави еднаш месечно (јас обично 1 ден пред да одам на ехо за да ги имам со мене резлутатите кога одам на гинеколог)

На elenn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Здраво мешиња како сте? :)
    Јас денес бев на ехо и си ја видов принцезата моја :) На почетокот беше свртена но на крај си го покажа лицето. Важно е дека веќе се има свртено надоле со главчето. Цел ден ме клоца, на моменти дури и ме заболува ама ако ова чуство е најубавато чуство во светот :)

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Денеска па ме фати малаксаност, кивам, ми тече нос...и како надразнато грло.
    Цел ден пиjам ц витсмини jaдев супа, па малку се помачив околу ручекот зошто ради грлото не можев да голтам. Е потоа jадев банана и цеден лимон и еве веке сум подобро. Само се надевам и го молам господа нокеска да не качам температура или да ми се влоши грлото.
    се бизвинувам за печатните гршки ама од моб сум и користм бугарка подршка за колку толку да е кирилично напишано

13. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    во овој период многу големи се шансите за настинки и грипови,ама ова твоето повеке ми личи на настинка така да немој да се грижиш многу само се разбира треба да внимаваш повеке,за грлото ке ти препорачам од аптека да бараш спреј за грло на база на прополис многу ми помогна исто така многу чаеви со лимон и секое сабајле по една лажичка мед за подобар имунитет ;)

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Добро утро :coffee:
    Јас сабајлево сум добра, тоа што ми е затнат носот е нормална работа за мене во овој период, но десниот крајник како отечен го осеќам-можеби бидејќи вчера цел ден на уста дишев. Како и да е ќе видиме денешниов ден како ќе помине.

15. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    добро утро мамички еве не и нас ,,,,вчера бев во систина си го провериме срценцето и се е во ред, мојава убавица напредува машала, убавата таа на мама. Дали е нормално што само од радост си плачам,хахахахах. А и уште нешто да се пожалам, дали некоја од вас пати со болка во колковите зашто мене ме убива левиот колк, како да имам игла внатре едвај одам како зелка сум :D :D

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден мамички... од сабајле скисната сум нерасположена.. буквално како времето... врнилаво.... се надевам до подоцна ќе ми се промени расположението зашто со никој не ми се прави муабет |( ... сеа чајче и некое филмче за да се расположам.. поздрав и убав ден

17. zapostavena

zapostavena Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Добро утро мамички :rain: еве не и нас . Ние урово сме станати уште в рани зори некако неможевме да спиеме , имам пофторно болки дали зошто се ближи терминот уште 20 дена ми останаа до крај.

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    да си кажам јас вечер што се спучи :D
    си легнав за спиење накај 00 часот и околу еден сат си лежев така со раката на стомаче и накај 01 сатот нешто на десната страна малце потечено,како јајце :D па си викам бебушот е... и си лежам уште така и туку по некој 10 минутки Oоооопп тоа што беше како јајце на стомачето потече уште :D бебушот мој ;( солзи ми протекоа...
    сакав и мм да го види тоа и викнав по него ама можеби од тоа шTо се развикав и ооооп малце спана мешето :D и он само малце виде дека мешето има едно мали кругче кај десната страна и потоа целото така се намали :)
    си викам јас рано ли е за вака бебуш да се прикажува на стомаче?
    мислев накај 6 мес тоа е?
    аааахххх колку убаво беше,знам дека натака ме чекат уште вакви моменти :)

поздрав до сите :)

19. zapostavena

zapostavena Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Драга гирл-мири јас првото движење го осетив некаде во 4 ти месец на крајот. Бебето колку повеќе расти толку повеќе се примеќат неговите движења. Во текот на бременоса можеби ке приметиш раче или стапало , јас минатата контрола заедно со матичниот видов стапало на стомакот золзите ми потекоа од радост. Но бидејки ми се ближи терминот бебушот се помалку простор за мрдање има и дури многу ми е тешко што многу малку се движи. Таквите движења кој си ги видела никогаш нема да ги заборавиш секогаш ќе те прават среќна.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Здраво мамички ние бевме во понеделникот на контрола,и докторката ми кажа дека сигурно е девојче и не се изненадив инаку супер си напредуваме и си сме тамам за 21 седмица мило на мама не можевме лицето да и го видиме, се криеше :rofl: и забележав на секоја контрола рачето во носето го става :lol: инаку супер си сме секој ден си мрдаме и мама на секоје мрдање се возбудува :rofl: инаку вчера сонував дека сум породувала и околу мене полно доктори и сум чекала да се отворам доволно буквално чуствував како се отворам :o чуден сон ама се разбудив оти алармот ми ѕвонесе штета сакав да продолжам да видам што понатаму, ама ништо :rofl: ви посакувам добар викенд. :*