Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.309
    Допаѓања:
    119.187
    Според мене, нема.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    А што им е на резултатите од крвта зошто се исплаши ?

3. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мене ми беа 1600 во 31 недела,а за една недела подоцна постелката беше зрела со калцификати. И не ми дадоа клексани. Само аспиринче

4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Аст и алт ми беа благо покачени. Демек не било нишш значително ми рече матичниот, ама се изначитав свашта на нет.
    А за холестерол и триглицериди веќе не се ни потресувам. Знам дека е нормално да растат мастите, ама кај мене матичниот вели дека претерале малце.Па најарно малце построг режим. Никому нема да му штети малце здрава храна и помалку млечни производи и благце.

5. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Оо кај мене па се е симнато не покачено и мене страв ме фати па и јас почнав со поздраво демек..жива анемична сум :(

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I moeto.e isto takvo kloca kloca a go pogale mm se smiruva

На Martka и Ygritte им се допаѓа ова.
  7. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    А која ти го препорачал чајот.. и дали има тука во мк..

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    59.660
    Ako drugite parametri se ok nema potreba od kleksani.

На Bella* и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Ќе фанам ќе си ги кастрирам вулвите. Потечени последните месец дена,чешаат ужасно. Неможам да се трпам веќе! Па и кандидата пак ме нападна. Ќе фанам анестетици ќе ставам,не се трпе :D just kidding
    Помагајте,што да ставам,аманте.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ете не сум сама значи .... Бебка се смирува кога мм е тука или сака да ја допре... Штом сме сами чиниш кошарка игра.... Удира горе десно лево... Кај ќе посака....:lol::lol::lol:ќерка татина па и на него ќе личи леле леле кефој :rofl::rofl::rofl::rofl:

На paleska3, Meckicja и NNA им се допаѓа ова.
  11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Бев на преглед денес конечно после месец и пол. Бебчето е супер,ми го кажа докторот и полот,кога го прашав кога нареден преглед ми рече бидејќи се било во ред со бебето,нема да имам нареден преглед. Само да закажам термин за да се видам со бабица и доктор за породување,ехо нема веќе за мене,а само 20 недела сум. Ќе појдам за скриен шеќер за некоја недела и доста е :o

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Sinoka okolu 8 jadev ovosje, a posle okolu 9 piev smuti od jabolko, portokal, limon i aronija. Deneska treba da ispituvam skrien sheker. Dali ima vrska? Skoro 12 chasa se pominati :/

13. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Од 10 до 12 часа треба да се поминати така да слободно оди

14. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.730
    Можеш да ставаш вагиналети пробиотоци како Linex lady или Pro balance lady

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Аууу многу бе ова. Јас повеќе од 3 недели не издржувам, иако докторот ми закажува за покасно, ама мирна глава и спокој си е најубаво. Ова твоево ќе се фати 16 недели беш никаков преглед. Ај што ќе ме манвне психа, него мене ова не ми ни изгледа безбедно

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Епа ако терам до 40 недели,точно 20 поминав,уште 20 :sweat: само уште еднаш да појдам само да се договориме со бабица и доктор ама без прегледување тогаш. Значи уште скриен шеќер да испитам и да закажам средба со овие,друго и да сакам не можи. Јас некни ја прашав една пријателка што се има пораѓано тука 3 пати,истото ми го рече “2-3 пати на ехо во цела бременост и то е се”

На Ringishpil_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Да во повеќето европски земји е така,2 до 3 пати,јас последен ултразвук имам исто во 20 а првиот во 12та,двата најбитни,и после секој месец само со бабицата за крв и урина што не секогаш се зима крв секој месец и не се прават толку многу испитувања како кај нас во Мкд ,тука така функционираат, па сега незнам дали кај нас се прават премногу испитувања за повеќе пари или тука премалку за да не е на трошок на државата нез,важно имаш опција ако сакаш и на приватно да си одиш ,јас неможев да не си го видам и си бев,а инаку и Мкд во почетокот си бев и здравје последно доаѓање планираме за новогодишните празници плус и бебушко ќе си го видам па до напролет нез како ке издржам :(
    Исто што многу ми е чудно тука цтг не прават директно на пораѓај:-/

Во која земја си ти мила?

Последна измена од модератор: 7 ноември 2018
    На FreeMind и m.i.g им се допаѓа ова.
  18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    За цтг и јас кај што ќе се пораѓам ми рекоа нема потреба. По државиве демек никаде не се правело и не било релевантно. За 5 мин можела да се смени ситуација и за џабе само малтретирање. Само фетален доплер на папучна ми прават. Колку е и што е исправно не знам ни јас. Дали кај нас само за пари се прави се ова. Мене матичниот и со резултати да му појдам одма ме легина на ехо. А во Плодност каде што ќе се пораѓам ми велат нема потреба на секое само пари да си даваш. Па кој е сега за пари или кој е позагрижен за мене не знам.8) На крај ќе речам само сите Господ да не чува и тоа е. Јас иако секоја недела сум на ехо те ваму те таму, дур не си го видам бебе и не го земам во раце не сум мирна. Искрено на никој не му верувам и се само во немир и страв сум. Со секој преглед само повеќе стресови. Па како чини никој не знае. Само нека ни се здрави и живи на сите :hug:

На NNA, Meckicja, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Natally90

Natally90 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Појди си на приватно, без проблем ќе те прегледаат кога сакаш

20. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Да мила никогаш не се знае до последно,се додека не си ги земеме во раце,Господ нека не чува сите.Јас оти два пати си доаѓав Мкд до 3ти и скоро секојпат успевав да си го видам бебушот барем два пати и кога дојдов тука оопп ми дојде угорнина,ама мислам се е и до навика и некако сме помирни кога си ги гледаме често, абе мајка...
    Инаку тука кога гледам безброј мајки со деца па си викам ете ги здрави прави ја не сум ни прва ни последна што ме следат така,поинаков систем само од кај нас,не верувам дека е неисправен ,и на нив тука најбитни параметри му се железо,шеќер,притисок, урина што е исто и кај нас, а тоа што после 20та недела немаш друго ехо и мене ми е чудно ама кога се гледаш со бабицата таа му ги мери отчукувањата на срценцето на бебето е сеа у виа случај тон имаш слика немаш :)

На Milaаа991 и ***Bony*** им се допаѓа ова.